Hoe u uw leven kunt organiseren met uw iPad

Inhoudsopgave:

Hoe u uw leven kunt organiseren met uw iPad
Hoe u uw leven kunt organiseren met uw iPad
Anonim

De digitale wereld zou ons tijd moeten besparen, maar op veel mensen heeft het het tegenovergestelde effect. Als je moeite hebt om een druk schema bij te houden, gebruik dan je iPad om het probleem aan te pakken. Het leuke van de iPad is de draagbaarheid; het houdt je op de hoogte, of je nu in bed ligt of op de tribune van een voetbalwedstrijd zit.

Veel van de apps die je nodig hebt om je leven te organiseren, komen op de iPad, en er zijn tal van apps van derden in de App Store die kunnen helpen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPads met iOS 11 of hoger.

Maak kennis met Siri en spraakdictatie

Als je meer georganiseerd probeert te zijn in je leven, kan Siri je beste vriend zijn. Siri helpt je georganiseerd te blijven wanneer je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt. In plaats van meerdere mappen op je startscherm te maken om je apps in overzichtelijke categorieën te ordenen, zeg je: "Hé, Siri, start [app-naam]", en maak je geen zorgen over het op orde houden van je iPad. Siri weet precies waar elke app is.

Hé, Siri kan worden in- en uitgeschakeld in de iPad Siri & Search-instellingen, samen met de optie om op de Home-knop op oudere iPad-modellen te drukken om Siri op te roepen.

Siri kan ook een belangrijk onderdeel zijn van slimme multitasking. Siri kan sms'en en e-mailen, FaceTimen of je vrienden bellen, dingen opzoeken op internet en afspraken invoeren in je Agenda-app.

Image
Image

Zeg, "Hé, Siri: e-mail [naam van vriend]" om de functie uit te proberen. Zolang je de naam van je vriend hebt geprogrammeerd in je Contacten-app, leidt Siri je door een korte e-mail.

Wil je iets langer schrijven? Open uw favoriete e-mailapp, typ het onderwerp en activeer spraakdictaat voor de berichtinhoud. Gebruik dicteren wanneer het toetsenbord op het scherm staat door op de microfoonknop te tikken; met spraakdictatie, gebruik zinnen zoals nieuwe alinea, komma en punt om interpunctie toe te voegen.

Vergeet Spotlight-zoekopdracht niet

De meeste mensen hebben gehoord over Siri, maar Spotlight Search vliegt vaak onder de radar voor zo'n krachtige functie. Zoals de naam al doet vermoeden, kan Spotlight Search je hele iPad doorzoeken op apps, muziek, films en boeken, waardoor het een geweldig alternatief is voor Siri voor het starten van apps. Maar Spotlight Search kan veel meer.

Veeg omlaag vanuit het midden van het startscherm om Spotlight Search te openen. Typ wat u zoekt in het zoekveld. Spotlight Search doorzoekt alle inhoud op uw iPad, zodat u deze kunt gebruiken om naar een specifiek e-mailadres te zoeken. Het zoekt buiten uw iPad, zodat u resultaten kunt vinden in de App Store, Wikipedia of een bepaalde website.

Het zoekt in apps, wat misschien wel de meest aantrekkelijke functie is. Voer bijvoorbeeld een restaurant in de buurt in en Spotlight Search geeft je een resultaat van de Kaarten-app. Als u op het resultaat tikt, ziet u details over het restaurant, inclusief een routebeschrijving ernaartoe, beoordelingen en een link of nummer om een reservering te maken.

Image
Image

Herinneringen instellen

De beste manier om georganiseerd te blijven, is door de taken uit te voeren die je moet uitvoeren wanneer je ze moet doen. Het heeft geen zin om eraan te denken dat het afval eruit moet als je de vrachtwagen langs je huis ziet rijden.

De Herinneringen-app is eenvoudig, maar kan een enorme tijdwinst opleveren. Wanneer u een herinnering instelt, geeft de iPad een melding weer om u eraan te herinneren op de juiste dag en tijd. Markeer herinneringen als voltooid en bekijk een lijst met onvoltooide items wanneer u de app opent.

Het beste van alles: gebruik Siri om het zware werk te doen met een simpele "Herinner me eraan dat ik morgen om 8 uur de vuilnis buitenzet."

Je kunt ook lijsten maken met de Herinneringen-app. Stel takenlijsten of individuele lijsten in voor verschillende winkels of zelfs evenementen, zoals een vakantie. Het is een geweldige manier om de boodschappenlijstjes bij te houden. Voeg items toe wanneer ze bij je opkomen (of vertel Siri om ze toe te voegen). Wanneer u synchroniseert met iCloud, is uw boodschappenlijst up-to-date op uw iPhone wanneer u naar de winkel gaat.

Image
Image

Notities

Onderschat de kracht van de Notes-app niet. Het lijkt misschien een eenvoudige app, maar een cloudgebaseerde notebook kan handig zijn. Zie je een boek dat je graag wilt lezen of hoor je over een tv-programma dat je wilt zien? Noteer het en zoek de details later online op.

Gebruik de Notes-app voor elk type aantekeningen, van studeren in de klas tot brainstormen over een nieuw project. Vind je een item op eBay of Amazon dat je misschien wilt kopen? Gebruik de Share-knop om het toe te voegen aan een nieuwe notitie of een bestaande notitie. U kunt ook een foto aan een notitie toevoegen of zelfs een afbeelding tekenen.

De Notes-app werkt met Siri, dus je kunt hem vertellen dat hij een notitie moet maken en vervolgens de inhoud eraan dicteren. Markeer of teken met markeringen in de app.

Image
Image

Kalender

Misschien is de meest krachtige cloudgebaseerde tool de Agenda-app die bij de iPad wordt geleverd. Gebruik Agenda om afspraken, evenementen, lessen, verjaardagsfeestjes en al het andere bij te houden. De iPad kan uw e-mail en sms-berichten gebruiken om afspraken in Agenda te maken om verjaardagen en afspraken bij te houden.

Kies ervoor om je agenda te delen met je iCloud-account, zodat als iedereen in het gezin inlogt met dezelfde Apple ID, ze dezelfde agenda kunnen zien. Bovendien kun je nieuwe afspraken maken door Siri te vragen er een voor je in te plannen.

De Apple Agenda-app is uitstekend als je diep in het Apple-ecosysteem zit, maar als je veel Google-apps gebruikt, gebruik dan de Google Agenda-app op je iPad en krijg veel van dezelfde voordelen.

iCloud-fotobibliotheek en foto's delen

Het is verbazingwekkend hoeveel foto's mensen maken nu de meeste smartphones zijn uitgerust met een camera. Als u veel foto's maakt, vooral familiefoto's, voert iCloud-fotobibliotheek twee essentiële taken uit:

  • Het maakt de foto's die je maakt beschikbaar op al je apparaten. Maak een foto met de camera op de iPhone 12 en bewonder je momentopname op een iPad-scherm.
  • Het maakt een back-up van al je foto's naar iCloud. Zelfs als u zowel de iPhone als de iPad verliest, wachten uw foto's op u op icloud.com en in uw iCloud-fotobibliotheek op uw Mac of pc.

Vergeet iCloud-fotodeling niet. Het brengt het organiseren van uw foto's in afzonderlijke albums naar een hoger niveau en laat u ze delen met vrienden. Met Photo Sharing kunnen vrienden en familie een kopie van de foto in de cloud downloaden naar hun iPhone of iPad. U kunt ook een openbare pagina maken op icloud.com met de foto's in je gedeelde album.

Schakel iCloud-foto's in de app Instellingen in door op uw naam te tikken en vervolgens iCloud > Photos te selecteren en de schuifregelaar naastte verplaatsen iCloud Photos naar de On (groen) positie. Stuur foto's naar een gedeeld album door op Delen te tikken terwijl u de afbeelding bekijkt in de Foto's-app.

Scan oude foto's naar uw iPad

Het organiseren van je fotobibliotheek ging vroeger over het maken van oude foto's en het omzetten ervan in albums. Tegenwoordig gaat het er meer om die oude foto's in je digitale leven te krijgen.

Deze taak is eenvoudiger dan je zou denken, en het is niet nodig om een dure scanner te kopen. Er zijn tal van geweldige scanner-apps, zoals Scanner Pro, die het voor slechts een paar dollar kunnen doen. De leuke bonus die deze apps hebben bij het maken van een foto van die oude foto, is de mogelijkheid om deze automatisch opnieuw uit te lijnen, zodat de foto er recht uitziet.

Een goede scanner-app is ook handig om digitale kopieën van contracten, facturen en ander papierwerk te bewaren.

Bottom Line

Een foto kan beter zijn dan een notitie. Wilt u zeker weten dat u het juiste merk verf krijgt voor het afwerken van een project? Maak een foto van het verfblik. Klaar om een nieuwe bank te kopen? Neem je iPad mee en maak een foto van elke mogelijkheid in elke winkel met het prijskaartje prominent weergegeven. Ga dan naar huis en bekijk alle keuzes zonder op je geheugen te vertrouwen voor de kosten.

Cloudopslag van derden

Hoewel iCloud-fotobibliotheek geweldig is voor foto's, hoe zit het met al uw andere documenten? Als je de iPad gebruikt voor het schrijven van brieven, het balanceren van je chequeboek met een spreadsheet en verschillende andere taken, is het misschien de moeite waard om wat cloudopslag van derden te gebruiken.

Het gebruik van oplossingen zoals Dropbox en Google Drive bespaart opslagruimte op uw iPad terwijl u een back-up van uw gegevens maakt, en ze creëren een centrale plek voor uw documenten. Omdat ze op verschillende apparaten werken, hebt u toegang tot uw gegevens op uw computer, smartphone of iPad.

Het beste van oplossingen van derden is de mogelijkheid om platformonafhankelijk te zijn. U kunt dus een iPad, een Samsung Galaxy-telefoon en een Windows-pc gebruiken en toch bij uw gegevens komen.

To-do-lijsten van derden

Als je maar één verandering in je leven aanbrengt om meer georganiseerd te zijn, overweeg dan om takenlijsten te maken. Niets houdt je beter bij het voltooien van grotere taken dan ze op te splitsen in kleinere stappen en ze in te plannen.

To-do-lijsten laten zien hoe wolkenkrabbers worden gebouwd, hoe ingewikkelde computerprogramma's worden gecodeerd en hoe een badkamerrenovatie kan gaan van een enorm project naar een georganiseerd doel binnen handbereik. Als de Herinneringen-app in iOS niet robuust genoeg voor je is, probeer dan een van de to-do-apps van derden in de App Store.

The Todoist is een uitstekende cloudgebaseerde takenlijst die je op je iPad, iPhone of computer kunt gebruiken. Zet meerdere projecten op en wijs taken toe aan meerdere gebruikers. Todoist verstuurt e-mails voor taken die die dag moeten worden uitgevoerd en voor aankomende taken, waardoor het een geweldige manier is om een project te organiseren. Een voordeel van Todoist voor gezinnen is de ondersteuning voor meerdere gebruikers; elk gezinslid kan een account hebben dat is gekoppeld aan het primaire account.

Things is een andere app om georganiseerd te blijven en takenlijsten te maken. Het ondersteunt de iPad, iPhone, Mac en Apple Watch, dus het houdt je georganiseerd op meerdere apparaten. Het heeft niet dezelfde ondersteuning voor meerdere gebruikers als Todoist. Als je geen steun van de familie kunt krijgen om te werken aan taken die ze zijn toegewezen zonder wat persoonlijke aansporing, is Things misschien wel het beste hulpmiddel voor de klus.

Centraliseer uw persoonlijke financiën

Georganiseerd worden over financiën kan een van de meest uitdagende taken zijn, vooral in drukke huishoudens waar het een enorme taak kan zijn om tijd te vinden om rekeningen te betalen. Dit is waar Mint en soortgelijke apps in beeld komen.

Met Mint centraliseert u uw financiën door uw bank, creditcards, rekeningen en spaargeld in één app te plaatsen. Krijg toegang tot de informatie via Mint.com of met de Mint-app, zodat u rekeningen kunt betalen op uw laptop, aan uw bureau of bij de voetbalwedstrijd met uw iPad.

Mint.com is eigendom van en wordt beheerd door Intuit, het bedrijf achter Quicken, maar er is geen tekort aan financiële en budgetteringsapps in de App Store, afhankelijk van wat je wilt doen.

Eén wachtwoord om ze allemaal te regeren

Het oude gezegde over niet al je eieren in één mand leggen, klopt in deze dagen van cybercriminaliteit. Hoewel er geen reden is om overdreven paranoïde te zijn, zijn er goede redenen om een paar basisstappen te nemen om jezelf en je identiteit te beschermen. De belangrijkste hiervan is het gebruik van verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.

Het is oké om hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor meestal ongevaarlijke accounts zoals Netflix en Hulu Plus. Laten we eerlijk zijn, dieven die inbreken en gratis video streamen is niet bepaald een reden tot ongerustheid. Aan de andere kant, diezelfde dieven die in je Amazon-account komen, is een ander verhaal.

Het ergste van het gebruik van meerdere wachtwoorden is het onthouden van die wachtwoorden. Het is niet veilig om ze op een stuk papier te schrijven. Dit is waar wachtwoordmanagers in beeld komen. Met de 1Password-app kun je wachtwoorden opslaan voor snelle toegang tot je account en creditcards en adressen opslaan om je te helpen online formulieren sneller in te vullen. Dashlane is een betrouwbaar alternatief voor 1Password, maar het is duurder voor de premium-editie.

Aanbevolen: