Hoe iPhone met een computer te synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone met een computer te synchroniseren
Hoe iPhone met een computer te synchroniseren
Anonim

Wat te weten

  • macOS Catalina of hoger: Ga naar Finder > iPhone, kies het inhoudstype, selecteer Sync[content type ] op iPhone en selecteer Toepassen.
  • iTunes: Selecteer iPhone pictogram. Selecteer het inhoudstype in de zijbalk en selecteer vervolgens Sync [ contenttype]. Kies opties en volg de instructies.

Synchroniseren is een uitstekende manier om een back-up van je iPhone te maken. Hoewel Apple je aanmoedigt om iCloud te gebruiken, is dit niet de enige manier om nummers, afspeellijsten, albums, films, tv-programma's, audioboeken, boeken en podcasts te synchroniseren. Leer hoe u uw iPhone synchroniseert met een Mac met macOS Catalina of hoger, en met elke computer met iTunes.

Een iPhone synchroniseren met een computer (macOS Catalina en hoger)

De eerste stap om uw iPhone met uw computer te synchroniseren, is door de kabel die bij de iPhone is geleverd aan te sluiten op een USB-poort op uw computer; steek het andere uiteinde in de Lightning-poort aan de onderkant van de iPhone.

Je kunt desgewenst ook synchroniseren via wifi.

  1. Open een Finder-venster.
  2. Selecteer iPhone of het iOS-apparaat dat je gebruikt in de zijbalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer het type inhoud dat u wilt synchroniseren, zoals Muziek of Boeken.

    Mogelijk moet u de computer "vertrouwen" voordat u verdergaat. Zo ja, selecteer Trust.

    Image
    Image
  4. Selecteer Synchroniseer [type inhoud] op iPhone. Mogelijk wordt u gevraagd of u bestaande inhoud op uw apparaat wilt verwijderen om met de computer te synchroniseren. Selecteer Verwijderen en synchroniseren om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Herhaal voor andere inhoudstypes en kies Toepassen.

Verbind een iPhone met een computer met iTunes

Als je een pc of macOS Mojave of eerder gebruikt, wordt het synchronisatieproces uitgevoerd via iTunes.

Het overzichtsscherm

Start iTunes en selecteer het iPhone pictogram in de linkerbovenhoek van het venster om het scherm Samenvatting te openen. Dit scherm biedt een basisoverzicht en optie-informatie over uw iPhone. De informatie wordt gepresenteerd in drie secties: iPhone, Back-ups en Opties.

Image
Image

iPhone-sectie

Het eerste gedeelte van het scherm Samenvatting vermeldt de totale opslagcapaciteit van uw iPhone, het telefoonnummer, het serienummer en de versie van de iOS waarop de telefoon draait. De eerste sectie Samenvatting bevat twee knoppen:

  • Check for Update controleert of je de nieuwste versie van iOS hebt. Zo niet, dan kunt u deze hier bijwerken.
  • Herstel iPhone laat je je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Deze procedure wist uw gegevens van de iPhone en is een goede gewoonte voordat u uw telefoon verkoopt of weggeeft. Het herstellen van de iPhone is ook een geavanceerde probleemoplossingsoptie voor het oplossen van problemen met uw apparaat.

Back-ups Sectie

Deze sectie regelt uw back-upvoorkeuren.

Kies in het gedeelte Automatisch een back-up maken waar uw iPhone een back-up van de inhoud wil maken: iCloud of uw computer. Je kunt een back-up van beide maken, maar niet tegelijkertijd.

  • iCloud: Vink dit vakje aan om iCloud te gebruiken om een back-up van uw gegevens te maken.
  • Deze computer: Vink dit vakje aan om een volledige back-up van uw gegevens op uw computer te maken.
  • Versleutel iPhone-back-up: Deze optie beveiligt de back-ups op uw computer met een wachtwoord. Deze functie is optioneel, maar wordt aanbevolen als u uw computer deelt.

Dit gedeelte bevat twee knoppen: Nu een back-up maken en back-up herstellen:

  • Maak nu een back-up: deze tool maakt onmiddellijk een back-up van je iPhone naar de door jou gekozen locatie.
  • Back-up terugzetten: gebruik deze tool om de inhoud van je iPhone te vervangen door een opgeslagen back-up.

Opties Sectie

De sectie opties bevat een lijst met configuratie-instellingen. De eerste drie zijn voor de meeste gebruikers belangrijker dan de andere op de lijst.

  • Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten: Zorgt ervoor dat iTunes de telefoon start en synchroniseert wanneer u deze op de computer aansluit. Overweeg om dit uit te vinken als u uw iPhone op meer dan één computer aansluit.
  • Synchroniseren met deze iPhone via Wi-Fi: wanneer dit item is ingeschakeld en uw iPhone is aangesloten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw computer, wordt deze automatisch gesynchroniseerd - nee meer kabels!
  • Synchroniseer alleen aangevinkte nummers en video's: Handig als je iTunes-bibliotheek groter is dan de capaciteit van je iPhone.
  • Voorkeur voor video's met standaarddefinitie: Ontworpen om opslagruimte te besparen. Deze optie zorgt ervoor dat, als je zowel HD- als standaarddefinitieversies van een video hebt, deze de kleinere standaarddefinitieversie synchroniseert.
  • Converteer nummers met een hogere bitsnelheid naar 128 kbps AAC: converteert nummers naar het AAC-formaat tijdens het synchroniseren. Deze optie helpt om ruimte te besparen als je nummers zijn gecodeerd in andere formaten of met hogere bitsnelheden, wat resulteert in grotere bestanden.
  • Muziek en video's handmatig beheren: Schakelt automatische synchronisatie uit. In plaats daarvan moet u alle inhoud op uw iPhone handmatig toevoegen en verwijderen. We raden je aan dit niet te doen, tenzij je een specifieke reden hebt.
  • Reset Warnings: Als je eerder waarschuwingen of waarschuwingen op je iPhone hebt afgewezen, bekijk ze dan opnieuw door op deze knop te klikken.
  • Toegankelijkheid configureren: Schakelt toegankelijkheidsopties in voor mensen met gehoor- of visuele beperkingen.

Onder aan het overzichtsscherm bevindt zich een balk die de capaciteit van uw telefoon weergeeft en hoeveel ruimte elk type gegevens op uw iPhone inneemt. Plaats de muisaanwijzer op een gedeelte van de balk om aanvullende informatie over elke categorie te zien.

Als u wijzigingen aanbrengt in het scherm Samenvatting, klikt u op Toepassen onderaan het scherm. Klik op Sync om uw iPhone bij te werken op basis van de nieuwe instellingen.

Wilt u de naam van uw iPhone wijzigen? U kunt dat ook doen vanuit het scherm Samenvatting. Ontdek hoe u de naam van uw iPhone kunt wijzigen.

Een iPhone synchroniseren met een computer met iTunes

Navigeer naar het betreffende inhoudstype voor gedetailleerde instructies voor het synchroniseren van die inhoud tussen uw iPhone en computer.

Synchroniseer muziek met iPhone met iTunes

Selecteer het tabblad Music in het linkerdeelvenster van iTunes. Klik op Synchroniseer muziek bovenaan het iTunes-scherm om muziek te synchroniseren met je iPhone (als je iCloud-muziekbibliotheek gebruikt met Apple Music, is deze functie niet beschikbaar).

Image
Image
  • Klik op de knop naast Volledige muziekbibliotheek om je iTunes-muziek te synchroniseren met je iPhone. Deze procedure werkt alleen als de opslagruimte van je telefoon groter is dan je bibliotheek. Als dat niet het geval is, krijg je een deel van je muziek, maar niet alles.
  • Klik op de knop naast Geselecteerde afspeellijsten, artiesten, albums en genres om aan te geven welke muziek naar je iPhone moet worden gedownload. Synchroniseer afspeellijsten door de vakjes in het gedeelte Afspeellijst aan te vinken of alle muziek van een bepaalde artiest door de vakjes in het gedeelte Artiesten aan te vinken. Synchroniseer alle muziek in een bepaald genre of van een bepaald album door op de vakjes in de secties Genres en Albums te klikken.

Extra opties zijn onder meer:

  • Voeg muziekvideo's toe synchroniseert ze met je iPhone als je die hebt.
  • Voeg spraakmemo's toe synchroniseert spraakopnamen van of naar uw iPhone.
  • Vul automatisch vrije ruimte met nummers vult ongebruikte opslagruimte op je iPhone met muziek die je nog niet hebt gesynchroniseerd.

Synchroniseer films naar iPhone met iTunes

Op het tabblad Films regel je de synchronisatie van films en video's die geen tv-programma's zijn.

Image
Image

Klik op het vakje naast Synchroniseer films om het synchroniseren van films met je iPhone in te schakelen. Wanneer u deze functie activeert, selecteert u afzonderlijke films in het vak dat hieronder wordt weergegeven. Om een bepaalde film te synchroniseren, klikt u op het selectievakje.

  • Automatisch opnemen: Klik op deze optie als u wilt dat iTunes films automatisch synchroniseert. In het menu ernaast kun je je voorkeuren kiezen voor hoeveel films je wilt synchroniseren.
  • Films: Als u er niet voor kiest om automatisch te synchroniseren, worden in het gedeelte Films hieronder alle films weergegeven die beschikbaar zijn voor synchronisatie. Vink het vakje aan naast alles dat u naar uw iPhone wilt verplaatsen.

Sync TV met iPhone met iTunes

Je kunt hele tv-seizoenen of afzonderlijke afleveringen synchroniseren op het tabblad TV-programma's.

Image
Image

Klik op het vakje naast Synchroniseer tv-programma's om het synchroniseren van tv-programma's met uw iPhone in te schakelen. Als je erop klikt, worden alle andere opties beschikbaar.

  • Automatisch opnemen: indien aangevinkt, synchroniseert u automatisch shows op basis van de volgende criteria: niet-bekeken, nieuwste, nieuwste niet-bekeken en oudste niet-bekeken. Kies binnen die groepen uit alle shows of alleen geselecteerde.
  • Shows: geeft een overzicht van de shows op je computer, welke seizoenen je hebt en hoeveel afleveringen van elke show. Als er nieuwe of niet-bekeken afleveringen zijn, verschijnt er een blauwe stip. Klik op een titel om een lijst met alle afleveringen te zien.
  • Afleveringen: nadat je op een programma hebt geklikt, verschijnen de afleveringen van het programma aan de rechterkant. Vink het vakje aan naast seizoenen of afleveringen die je wilt synchroniseren.

Synchroniseer podcasts met iPhone met iTunes

Podcasts hebben dezelfde synchronisatie-opties als films en tv-programma's. Klik op het vakje naast Sync Podcasts om toegang te krijgen tot de opties.

Image
Image

Je kunt ervoor kiezen om geen of al je podcasts te synchroniseren, net als bij tv-programma's, en ook die welke aan specifieke criteria voldoen. Als je sommige podcasts wilt synchroniseren, maar andere niet, selecteer dan een podcast en selecteer vervolgens de afleveringen die je met je iPhone wilt synchroniseren door op het vakje naast elke aflevering te klikken.

Synchroniseer boeken met iPhone met iTunes

Gebruik het Boeken-scherm om te beheren hoe iBooks-bestanden en PDF's synchroniseren met uw iPhone. (U kunt uw PDF's ook opslaan op uw iPhone.)

Image
Image

Vink het vakje aan naast Synchroniseer boeken om het synchroniseren van boeken van je harde schijf naar je iPhone in te schakelen. Als je dit aanvinkt, worden er twee opties geactiveerd.

  • Alle boeken: synchroniseer automatisch alle boeken met je iPhone.
  • Geselecteerde boeken: Bepaal welke boeken worden gesynchroniseerd.

Gebruik de vervolgkeuzemenu's onder de kop Boeken om bestanden op type te sorteren (Boeken en PDF-bestanden, Alleen boeken,Alleen PDF-bestanden) en op titel, auteur en datum.

Als je Geselecteerde boeken kiest, vink dan het vakje aan naast elk boek dat je wilt synchroniseren.

Synchroniseer audioboeken met iPhone met iTunes

Na het selecteren van Audiobooks in het menu in het linkerdeelvenster, klik je op het vakje naast Sync Audiobooks. Selecteer alle audioboeken of alleen degene die u opgeeft, net als bij gewone boeken.

Image
Image

Als je niet alle audioboeken synchroniseert, vink je het vakje aan naast elk boek dat je met je iPhone wilt synchroniseren. Als het audioboek in secties wordt geleverd, selecteert u welke u wilt overzetten.

Je kunt er ook voor kiezen om je audioboeken in afspeellijsten te beheren en die afspeellijsten te synchroniseren in de Gesproken boeken opnemen uit afspeellijsten sectie.

Synchroniseer foto's naar iPhone met iTunes

De iPhone kan zijn foto's synchroniseren met uw Foto's-app (op de Mac; op Windows kunt u Windows Fotogalerie gebruiken) bibliotheek. Vink het vakje naast Sync Photos aan om deze optie in te schakelen.

Image
Image

Kies welke fotobibliotheek u wilt synchroniseren met de iPhone in de Kopieer foto's uit het vervolgkeuzemenu. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zijn je synchronisatie-opties:

  • Alle mappen: Selecteer deze optie om alle foto's en fotoalbums met de iPhone te synchroniseren.
  • Geselecteerde mappen: Deze optie geeft u controle over de inhoud die wordt gesynchroniseerd. Gebruik de opties die verschijnen wanneer geselecteerd om aan te geven welke foto's je wilt synchroniseren met je iPhone.
  • Video's opnemen: Vink dit item aan om video's die met de iPhone-camera zijn gemaakt, te synchroniseren met uw computer en vice versa.
  • Automatisch foto's opnemen van: Geeft u een vervolgkeuzemenu waarin u foto's kunt selecteren van een specifieke tijd, bijvoorbeeld vorige week of een maand geleden.

Synchroniseer contacten en agenda naar iPhone met iTunes

Op het tabblad Info beheert u de synchronisatie-instellingen voor contacten en agenda's.

Image
Image

Als je bij het instellen van je iPhone ervoor hebt gekozen om je contacten en agenda's te synchroniseren met iCloud (aanbevolen), zijn er geen opties beschikbaar op dit scherm. In plaats daarvan wordt u via een bericht geïnformeerd dat deze gegevens worden gesynchroniseerd met iCloud. Je kunt de instellingen op je iPhone wijzigen.

Als je ervoor kiest om deze informatie vanaf je computer te synchroniseren, moet je de secties activeren door het vakje naast elke kop aan te vinken en vervolgens je voorkeuren aan te geven uit de opties die verschijnen.

  • Synchronisatie contacten: kies ervoor om alle contacten of alleen geselecteerde groepen contacten te synchroniseren.
  • Agenda's synchroniseren: synchroniseer alle agenda's op uw computer met de iPhone of alleen geselecteerde. Je kunt er ook voor kiezen om gebeurtenissen die ouder zijn dan 30 dagen niet te synchroniseren.

Synchroniseer bestanden naar iPhone met iTunes

Als je apps op je iPhone hebt die bestanden heen en weer kunnen synchroniseren met je computer, zoals video's of presentaties, verplaats je ze naar dit tabblad.

Image
Image

Selecteer in de kolom Apps de app waarvan u de bestanden wilt synchroniseren.

In de Documents kolom ziet u een lijst met alle beschikbare bestanden. Om een bestand te synchroniseren, klikt u er één keer op en klikt u vervolgens op Opslaan in. Selecteer een locatie om het bestand op uw computer op te slaan.

Je kunt ook bestanden van je computer aan de app toevoegen door de app te selecteren en vervolgens op de Add-knop te klikken in de Documents kolom. Blader door uw harde schijf om het bestand te vinden dat u wilt synchroniseren en kies het.

Heeft u documenten in de Notes-app? Synchroniseer ze met iCloud. Ontdek hoe u notities van iPhone naar Mac kunt synchroniseren met iCloud.

Aanbevolen: