Video opnemen op je Mac

Inhoudsopgave:

Video opnemen op je Mac
Video opnemen op je Mac
Anonim

Video opnemen op je Mac is gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt. Hoewel er tal van commerciële videobewerkingstoepassingen zijn, hoeft u niet te beginnen met het kopen van een ervan. Verschillende apps die video kunnen opnemen, worden met de Mac meegeleverd. Hier zijn de verschillende manieren om video op te nemen via de verschillende apps die al op je Mac staan.

Video opnemen op Mac met QuickTime Player

QuickTime Player is een gratis kale versie van de QuickTime-video-opnametoepassing. Het wordt geïnstalleerd op je Mac.

  1. Open de map Programma's, die u kunt bereiken door op de map Toepassingen in het Mac Dock of een Finder-venster te klikken. Klik vervolgens op QuickTime Player om het te openen.
  2. Zodra QuickTime is geopend, klikt u op File in de menubalk. In het vervolgkeuzemenu zijn twee filmopties: Nieuwe filmopname of Nieuwe schermopname.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nieuwe filmopname om de videocamera van je Mac te openen en op te nemen wat hij ziet.

    Selecteer Nieuwe schermopname voor opties om op te nemen wat er op het hele Mac-scherm of in slechts één gedeelte ervan gebeurt.

    Nadat je een optie hebt gekozen, verschijnt het QuickTime configuratiescherm.

  4. Klik op de knop met de rode stip om te beginnen met het opnemen van video. Klik op dezelfde knop om de opname te stoppen.

Opnemen op Mac zonder een app te gebruiken

Als je alleen maar je schermactiviteit wilt opnemen, is er een manier om enkele stappen van het doorlopen van QuickTime Player uit te schakelen.

  1. Als je de Mojave-update voor macOS hebt gedownload, druk je op Command+ Shift+ 5. Dit zou bekend moeten klinken als je de vergelijkbare sneltoets hebt gebruikt (Command+ Shift+ 4) om een screenshot te maken.
  2. Wanneer u deze sneltoets gebruikt, wordt een werkbalk geopend met twee opties in het midden:

    • De eerste ziet eruit als een dichte doos met een recordsymbool in de rechterbenedenhoek. Selecteer het om het hele scherm op te nemen.
    • De andere ziet eruit als een gestippelde doos met hetzelfde recordsymbool. Gebruik het om een deel van het scherm te selecteren om op te nemen.
    Image
    Image
  3. Beëindig voor beide opties de opname door op Stop in de werkbalk te klikken of door op Command+ Control te drukken + Esc.

Gebruik de miniatuur die verschijnt om je nieuwe video bij te snijden, op te slaan of te delen.

Gebruik Photo Booth om een video te maken

Photo Booth is een andere app waarmee je een video kunt maken.

  1. Open Photo Booth door het pictogram in het Mac Dock te selecteren of door de map Programma's te openen.
  2. Zodra de app is geopend, zoekt u in de linkerbenedenhoek van het venster naar drie pictogrammen. Vanaf links zijn uw opties:

    • Maak vier snelle foto's.
    • Maak een foto.
    • Neem een filmclip op.
  3. Selecteer de derde optie en klik vervolgens op de rode camera in het midden om de opname te starten. Klik nogmaals op de rode camera om de opname te stoppen.

    Image
    Image

Gebruik iMovie om rechtstreeks in de app te importeren

Uw laatste optie voor het eenvoudig opnemen van video op een Mac is door iMovie te gebruiken. Deze app is meer betrokken dan de andere die hier worden behandeld, maar het geeft je meer vrijheid bij het bewerken van je video's.

  1. Open de iMovie-app.
  2. Klik op de Import knop, weergegeven door een pijl-omlaag.

    Image
    Image
  3. Selecteer de camera die je wilt gebruiken, meestal de ingebouwde camera.
  4. Selecteer de Event waaraan u de video wilt toevoegen in het Import to menu. U kunt een bestaande openen of een nieuwe maken.
  5. Om te beginnen met het opnemen van je video, klik je op de Record knop onderaan het scherm en klik je er nogmaals op om de opname te stoppen.

    Image
    Image
  6. Sluit het videovenster als je klaar bent met opnemen. De clips die je hebt opgenomen, worden toegevoegd aan de geselecteerde gebeurtenis.
  7. Bewerk de clips met de standaard suite van iMovie-tools.

Je hoeft dit hele proces niet telkens te doorlopen als je een nieuwe clip opneemt. Elke keer dat u de opname start en stopt, wordt er een nieuwe clip gemaakt. U kunt er meerdere achter elkaar maken.

Aanbevolen: