De 6 beste telefoons voor kinderen in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste telefoons voor kinderen in 2022
De 6 beste telefoons voor kinderen in 2022
Anonim

Voor beter of slechter, kinderen omarmen technologie vanaf jonge leeftijd. Als u overweegt een telefoon voor uw kind te kopen, is dat een grote beslissing. Hoewel u wilt dat ze op elk moment contact met u kunnen opnemen, is het hebben van een telefoon ook een grote verantwoordelijkheid.

Gelukkig zijn er verschillende telefoons voor kinderen, waardoor ouders een betrouwbare en betaalbare optie voor hun kinderen hebben. De beste telefoons voor kinderen moeten duurzaam maar gebruiksvriendelijk zijn, vooral voor jongere kinderen.

We hebben de beste telefoons voor kinderen beoordeeld, rekening houdend met de prijs, internettoegang, grootte, functies en batterijduur. Veel van onze keuzes omvatten veel functies en functies op basis van uw budget of hoeveel autonomie u de kleintjes in uw leven wilt geven. Er zijn tal van handleidingen beschikbaar over het instellen van effectieve online grenzen voor uw kinderen, en het kopen van een van de beste telefoons voor kinderen kan het verschil maken wanneer u probeert hun schermtijd te meten.

Hier zijn de beste telefoons voor kinderen van topmerken, waaronder Nokia, Motorola en Verizon.

Beste smartphone: Motorola Moto G7 Play

Image
Image

Sommige ouders willen dat hun kinderen de functies en het gemak van een smartphone hebben, maar zonder de hoge kosten van een iPhone of Samsung. Als je op zoek bent naar een fantastische smartphone op instapniveau, kijk dan niet verder dan de Motorola Moto G7 Play. Deze duurzame telefoon is bestand tegen de onvermijdelijke vallen en krassen die kinderen er tegenaan gooien, dus het is een betrouwbare keuze voor onhandige handen. De levensduur van de batterij is ook fantastisch tot 40 uur, net als de prijs. Als je kind het toevallig verliest, is dat niet het einde van de wereld. Er is ook een vingerafdruksensor beschikbaar voor telefoonvergrendeling.

Het is ook compatibel met Alexa, waardoor het voor kinderen gemakkelijk is om de weg te vragen of de bustijden te controleren. Hoewel de camerakwaliteit niet de beste is, is deze meer dan goed genoeg voor een instaptelefoon. Houd er echter vóór de aankoop rekening mee dat de G7 een echte smartphone is, met toegang tot internet. Voordat je kinderen de verantwoordelijkheid van een smartphone toevertrouwt, wil je misschien wat grenzen stellen of een functie voor ouderlijk toezicht installeren. Over het algemeen is het een uitstekende eerste smartphone voor kinderen en tieners, die zeker zullen genieten van het voorrecht om internet binnen handbereik te hebben.

Schermgrootte: 5,7 inch | Resolutie: 1512 x 720 | Processor: 1,8 GHz octa-core | Camera: Dual 13MP en 8MP | Levensduur batterij: 40 uur

Beste budget-smartphone: Nokia 4.2

Image
Image

Soms is het logisch om voor de goedkoopst mogelijke optie voor je kinderen te gaan, omdat kinderen moeilijk kunnen zijn op telefoons. Hoewel goedkoop niet vaak gelijk staat aan kwaliteit, waren we in het geval van de Nokia 4.2 onder de indruk van hoeveel geweldige functies er in zo'n betaalbare telefoon zitten. De grote, stijlvolle smartphone is verkrijgbaar in zowel zwart als roze. Het omvat biometrische gezichtsontgrendeling, vingerafdrukscanning, 32 GB opslagruimte en een HD+-scherm, ideaal voor selfies of surfen op internet. De levensduur van de batterij is redelijk, zodat uw kinderen gemakkelijk de dag doorkomen met één keer opladen.

De 4.2 bevat ook dubbele camera's en bewerkingsfuncties, waardoor het heel leuk is als je creatief wilt zijn. De prestaties van deze telefoon kunnen echter langzamer zijn, vooral wanneer u meerdere apps gebruikt. De Nokia 4.2 draait op Android One-software, wat ook een goede zaak is: het maximaliseert de beveiliging en minimaliseert bloatware, waardoor de telefoon zo gestroomlijnd mogelijk blijft zonder onnodig geheugengebruik. Natuurlijk, voor een smartphone van minder dan $ 200 is het niet te vergelijken met de nieuwste iPhone, maar het is meer dan genoeg om de kinderen blij te houden en ouders gemoedsrust te bieden.

Schermgrootte: 5,71 inch | Resolutie: 720 x 1520 | Processor: Snapdragon 845 | Camera: Dual 13MP en 2MP | Levensduur batterij: 48 uur

Beste mini-smartphone: Unihertz Jelly Pro-telefoon

Image
Image

De Unihertz Jelly Pro wordt gefactureerd als de kleinste 4G-compatibele smartphone ter wereld, maar het is ook een perfect apparaat voor beginners. Het is net iets groter dan een pakje kauwgom, wat misschien onhandig is voor volwassenen, maar kleine handen zullen zeker dol zijn op het leuke formaat van deze telefoon. Het touchscreen is ontvankelijk en de knoppen passen goed in de handen van kinderen. Ondanks zijn kleine formaat biedt de telefoon nog steeds snelle prestaties en alles wat je zou willen in een kindvriendelijke smartphone. Dankzij 4G-ondersteuning kunnen kinderen genieten van snel sms'en en downloaden van de grote netwerken.

Het is eenvoudig te gebruiken voor sms'en, bellen of het downloaden van apps uit de Google Play Store, maar het v alt ook op door zijn muziek. Met zijn draagbare formaat en 16 GB ingebouwd geheugen is er voldoende ruimte om al je favoriete nummers te downloaden. Met de meegeleverde Bluetooth koppel je de telefoon ook met een draadloze koptelefoon. Het is echter vermeldenswaard dat de levensduur van de batterij niet zo lang is als bij sommige van de andere telefoons die hier worden besproken, dus het kan zijn dat u uw kinderen er regelmatig aan herinnert om hun opladers aan te sluiten voordat ze naar bed gaan.

Schermgrootte: 2,45 inch | Resolutie: 240 x 432 | Processor: Quad Core 1.1GHz | Camera: Dual 8MP en 2MP | Levensduur batterij: 12 uur

Beste wearable: Gizmo Watch 2

Image
Image

Als je op zoek bent naar een manier voor je kind om contact te houden, maar niet denkt dat ze helemaal klaar zijn voor een telefoon, dan is de GizmoWatch 2 een fantastisch alternatief. De GizmoWatch is een smartwatch die is gekoppeld aan het 4G LTE-netwerk van Verizon, waarmee ouders in totaal tien vertrouwde contacten kunnen programmeren, of 20 voor berichten. Kinderen kunnen hun contacten dan rechtstreeks vanaf het horloge bellen of sms'en, waarbij het horloge zowel inkomende als uitgaande oproepen kan afhandelen. Er is geen wifi-verbinding, maar aangezien dit horloge is bedoeld voor jongere kinderen, is dat waarschijnlijk een goede zaak.

Het comfortabele en duurzame horloge is verkrijgbaar in zowel roze als blauw, met een kleurrijk scherm dat gemakkelijk te gebruiken is. Sterker nog, het horloge is waterdicht, waardoor het ideaal is voor actieve kinderen. Ouders zullen ook genieten van ouderlijk toezicht en veiligheidsfuncties, waaronder een GPS-locator en doorlopende herinneringen. Deze worden ingesteld via de bijbehorende app die ouders op hun eigen telefoon gebruiken.

Als extra bonus is de GizmoWatch 2 ook een fitnesstracker, waar ouders beloningen kunnen creëren wanneer kinderen hun stapdoelen halen. Kinderen hebben een batterijduur van ongeveer vier dagen per oplaadbeurt.

Schermgrootte: 1,4 inch | Resolutie: 300 x 300 | Processor: Quad-core 1,2 GHz | Levensduur batterij: 96 uur

Beste schermvrij: Republic Wireless Relay

Image
Image

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om contact te houden met je kinderen, maar ze geen scherm nodig hebben, kijk dan eens naar de Republic Wireless Relay. Zie het als een walkietalkie in twee richtingen die werkt op een 4G LTE-netwerk, met de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken als je buiten het bereik van een mobiel netwerk bent.

Het unieke vierkante ontwerp is helder en kleurrijk, met eenvoudige bedieningselementen die jonge kinderen kunnen gebruiken. Het relais is het gemakkelijkst te gebruiken met een rugzakvergrendeling of armband, maar beide vereisen extra aankopen. Het is ook robuust gebouwd, voldoet aan de valnormen van militaire kwaliteit en is gegarandeerd waterbestendig tot 1,5 meter.

Met de app voor ouders kun je telefoonnummers voor kinderen programmeren om te 'push to talk', zodat ze je meteen kunnen bellen. Met ouderlijk toezicht kunt u ook geofencing instellen, waardoor u wordt gewaarschuwd wanneer kinderen de vooraf geselecteerde grenzen binnenkomen of verlaten. Je apparaat zou ongeveer twee dagen mee moeten gaan op een enkele lading, en de Relay ondersteunt ook Qi draadloos opladen. De Relay is fantastisch voor een betrouwbaar, schermvrij apparaat met lage maandelijkse kosten en eenvoudig gebruik.

Levensduur batterij: 48 uur

Beste waarde: Google Pixel 4a

Image
Image

De Google Pixel 4a is een van de voordeligste telefoons die je voor kinderen kunt krijgen. Het komt tegen een betaalbare prijs, terwijl het nog steeds snelle prestaties, een aantrekkelijk scherm en een batterij biedt die de hele dag meegaat. De camera is ook bijzonder goed, waardoor uw kind met minimale inspanning geweldige foto's kan maken. Dankzij de batterij die lang meegaat, kunt u uw kind in de gaten houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het sap opraakt. De telefoon werkt op de meeste grote providers en biedt snelle connectiviteit, ook al wordt deze niet geleverd met 5G. Het is meer dan genoeg om uw kind verbonden te houden zonder al te veel geld uit te geven.

Schermgrootte: 5,81 inch | Resolutie: 2340x1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 730G | Camera: 12,2 MP achter en 8 MP voor | Batterij: 3, 140mAh

"Hoewel er duurdere telefoons zijn met meer intrigerende ontwerpen, snellere processors, 5G-mogelijkheden en cameravoordelen, vertegenwoordigt de Pixel 4a een ongelooflijk koopje voor slechts $ 349." - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Een van de beste telefoons voor kinderen moet de Nokia 3310 zijn (bekijk op Amazon). Het is duurzaam, betrouwbaar en heeft een lange batterijduur waardoor uw kinderen kunnen blijven communiceren. Als je op zoek bent naar een smartphone met internetmogelijkheden, kijk dan eens naar de Motorola Moto G7 Play (bekijk op Amazon). Het is een betaalbare smartphone op instapniveau die een goed hulpmiddel kan zijn om uw kinderen te leren hoe ze veilig een smartphone kunnen gebruiken.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance journaliste die al jaren verslag doet van technologie, met een focus op smartphones, fotografie en Apple-producten.

Andrew Hayward is een in Chicago gevestigde recensent die sinds 2019 technologie behandelt voor Lifewire. Hij is gespecialiseerd in het beoordelen van telefoons, tablets en andere mobiele apparaten en heeft honderden telefoons beoordeeld om u de beste aanbevelingen te kunnen geven.

Waar moet je op letten bij een telefoon voor kinderen

Draagbaar

Als je een jonger kind hebt, overweeg dan een draagbare telefoon die speciaal voor kinderen is ontworpen. Omdat deze telefoons als horloges worden gedragen, is de kans kleiner dat jonge kinderen ze kwijtraken. De meeste van deze telefoons kunnen alleen oproepen verzenden en ontvangen van vooraf goedgekeurde nummers, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over met wie uw kind praat als u er niet bent.

Batterijlevensduur

Tenzij je de taak op je wilt nemen om je kind eraan te herinneren elke nacht zijn telefoon aan te sluiten, is een behoorlijke batterij behoorlijk belangrijk. Zoek naar een telefoon die ook snel opladen via USB-C ondersteunt, als dit binnen het budget v alt. Wanneer slechts een paar minuten opladen uren aan batterijduur kan toevoegen, hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u niet in contact kunt komen met uw kind.

Functietelefoons versus smartphones

Functietelefoons zijn goedkoper dan smartphones en ze kunnen je kind helpen beschermen tegen problemen zoals cyberpesten via apps. Sommige featurephones hebben ingebouwde MP3-spelers en FM-radio's, als u wilt dat uw kind wat entertainmentopties heeft. Als je toch met een smartphone gaat, zorg er dan voor dat je eerst vertrouwd raakt met de beschikbare ouderlijk toezicht.

FAQ

    Wanneer moeten kinderen hun eerste telefoon krijgen?

    Enquêtes hebben aangetoond dat ouders hun kinderen hun eerste telefoon geven, gemiddeld rond de tien jaar oud. Veel ouders wachten echter liever tot hun kinderen ouder zijn, bijvoorbeeld wanneer ze naar de middelbare school gaan of leren autorijden. Het is een persoonlijke keuze die jij en je gezin moeten maken.

    Moet je je kinderen een smartphone geven?

    Dit is een persoonlijke beslissing, omdat internettoegang betekent dat kinderen aan zo ongeveer alles kunnen worden blootgesteld. Kinderen moeten echter op een gegeven moment leren hoe ze veilig internet kunnen gebruiken, dus weeg de voor- en nadelen af. Als je je kinderen internettoegang op hun telefoon wilt geven, overweeg dan om ouderlijke blokkeringen te installeren en regelmatig met hen te praten over het belang van internetveiligheid.

    Kun je ouderlijk toezicht installeren op de telefoon van je kind?

    Veel telefoons die zijn ontworpen voor gebruik door kinderen, worden geleverd met specifieke apps en ouderlijk toezicht die u kunt gebruiken om de locatie van uw kind te controleren, met wie ze communiceren en tot welke informatie ze toegang hebben. Als uw kind een smartphone heeft, is het mogelijk om de toegang tot inhoud voor volwassenen te beperken, maar weet dat kinderen altijd een manier hebben om dingen te vinden die ze niet zouden moeten vinden. Zorg ervoor dat u vaak met uw kind praat over internetveiligheid. Misschien wilt u ook een kijkje nemen in onze verzameling van de beste routers voor ouderlijk toezicht om uw thuisnetwerk kindveilig te houden.

Aanbevolen: