Getest door experts: de 8 beste tablets voor kinderen in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 8 beste tablets voor kinderen in 2022
Getest door experts: de 8 beste tablets voor kinderen in 2022
Anonim

De beste tablets voor kinderen bieden kinderen en tieners leer- en amusementsmogelijkheden, terwijl ouders de schermtijd en inhoud kunnen regelen. Ouderlijk toezicht is essentieel bij kindertablets en de beste bieden naadloze controles die eenvoudig in te stellen zijn, maar moeilijk te doorbreken.

Kindertablets hoeven ook niet per se felgekleurde bumpers en kinderapps te hebben om effectief te zijn. Tieners zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan een meer volwassen tablet zoals de iPad van Apple, met optionele schermtijdbeperkingen en ouderlijk toezicht, terwijl jongere kinderen misschien iets kindvriendelijkers nodig hebben. Lees verder om onze keuzes te zien voor de beste kindertablets in verschillende categorieën.

Beste algemeen: Amazon Fire HD 10 Kids Edition

Image
Image

Amazon is erin geslaagd om met de Fire HD 10 een uitzonderlijke kindertablet te maken. Dit komt voornamelijk door slimme engineering, verpakking en softwarebeslissingen. De tablet is ontworpen om robuust te zijn en het leven met kinderen zo goed mogelijk te overleven, maar als hij die taak niet aankan en binnen twee jaar kapot gaat, zal Amazon hem zonder vragen vervangen.

Het 10,1-inch 1920 x 1200-scherm ziet er helder uit en biedt een volledig 1080p HD-beeld. De batterij gaat tot 12 uur mee bij daadwerkelijk gebruik, wat spectaculair is voor lange reizen. Deze tablet werkt lekker pittig dankzij de octa-core 2.0Ghz-processor, wat geen probleem zou moeten zijn om kinderen de games te laten spelen die ze willen.

De tablet wordt geleverd met een jaar Amazon Kids+, inclusief een enorme bibliotheek met op de leeftijd afgestemde inhoud. De hoeveelheid controle die aan ouders wordt gegeven, is hier een echte ster, met eenvoudig ouderlijk toezicht en toezicht, maar ook de mogelijkheid om de tablet mee te laten groeien met het kind. Kinderen kunnen toegang krijgen tot minder beheerde apps zoals Netflix of Minecraft, en ze kunnen zelfs naar de ouderlijke kant gaan als ze ouder worden.

De camera's zijn niet geweldig, ze komen binnen met slechts 2 MP aan de voor- en achterkant, maar dat is een klein probleem, omdat je nog steeds zonder problemen kunt videochatten. Over het algemeen is de Fire HD 10 Kids Edition een geweldige keuze voor kinderen om van te genieten.

Image
Image

Schermgrootte: 10,1 inch | Resolutie: 1900 x 1200 | Processor: MT8183 Octa-Core 2.0Ghz | Camera: camera aan de voor- en achterkant, 2 MP

“Het kan moeilijk zijn om een tablet voor kinderen te vinden die de behoefte van een ouder aan goed ouderlijk toezicht in evenwicht brengt met de wens van een kind om vrijheid te hebben over hun inhoudsopties, maar Amazon probeert dat evenwicht te vinden met zijn Fire HD 10 Kids Edition Tablet. - Erika Rawes, producttester

Beste draagbare: Samsung Galaxy Tab S5e

Image
Image

Oudere kinderen halen het meeste uit de nieuwe Samsung Galaxy Tab S5e, die hen kan helpen bij het maken van huiswerk of het kijken naar hun favoriete programma's. Het 10,5-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2650 x 1600 pixels zorgt voor dynamische, boeiende beelden, en de 7050 mAh-batterij zou het tot 15 uur moeten volhouden, dus u hoeft niet bang te zijn dat u midden op een lange dag zonder stroom komt te zitten of road trip.

Voor jongere kinderen wordt de Kids-modus geleverd met de middelste tablet, waarmee je van je tablet een kindvriendelijke tool kunt maken, zowel educatief als onderhoudend. Een pincode zorgt ervoor dat de modus niet kan worden gedeactiveerd zonder uw toestemming, en het wordt geleverd met ongeveer 3.000 verschillende apps voor beginnende leerlingen om verschillende talen te verkennen, hun wiskundige vaardigheden te verbeteren en te communiceren met hun favoriete stripfiguren. In tegenstelling tot eerdere Galaxy Tabs wordt deze echter niet geleverd met een stylus en heeft hij geen stylusmogelijkheden.

Schermgrootte: 10,5 inch | Resolutie: 2650 x 1600 | Processor: AMD Kabini A6 5200M Quad Core 2 Ghz met Qualcomm Adreno grafische coprocessor | Camera: voorkant, 8MP; Achter, 13 MP

"De Samsung Galaxy Tab S5e is een hoogwaardige, hoogwaardige Android-tablet met een prachtig Super AMOLED-scherm en een configuratie met vier luidsprekers voor uitstekende multimediaprestaties." - Bill Loguidice, producttester

Beste voor pre-tieners: Lenovo Tab M10 HD (2e generatie)

Image
Image

Het kan moeilijk zijn om de juiste tablet te vinden voor een pre-tiener, omdat kindertablets veel te beperkt en niet leuk zijn voor deze leeftijdsgroep, maar tablets voor volwassenen hebben mogelijk niet genoeg beperkingen. De Lenovo Tab M10 HD (2e generatie) is een uitstekende keuze voor deze leeftijden. De 10,1-inch HD-tablet heeft een sterk en duurzaam ontwerp, met een volledig metalen behuizing, die goed bestand moet zijn tegen het normale leven van een pre-tiener. Het 1280 x 800-scherm ziet er helder uit en heeft ook TUV Rheinland-oogbescherming om blauw licht te verminderen en de ogen te beschermen tegen extra belasting.

Er is een behoorlijk solide MediaTek P22T-processor, die gamen, films en schoolwerk aankan. Bovendien zijn de luidsprekers afgestemd met Dolby Atmos voor een betere geluidskwaliteit. De camera's zijn beter dan andere tablets die we hebben gezien, maar ze zijn niet de beste. Je krijgt een 5 MP camera aan de voorkant en een 8 MP camera aan de achterkant, die het werk doen voor basisfuncties zoals selfies en videochatten. Een van de functies die dit een geweldige tablet voor pre-tieners maakt, is de meegeleverde Google Kids Space, die meer dan 10.000 goedgekeurde apps en games heeft, evenals de mogelijkheid om kinderen een eigen account te geven, maar met ouders die kunnen instellen beperkingen en monitor.

Schermgrootte: 10,1 inch | Resolutie: 1280 x 800 | Processor: MediaTek P22T | Camera: voorkant, 5MP; Achter, 8MP

Beste voor tieners: Apple iPad Air (2020)

Image
Image

Apple's 10,9-inch iPad is een uitstekende optie voor tieners die wat schermtijdbeperkingen en filtering nodig hebben, maar geen kinderapps of grote bumperhoezen nodig hebben. Hoewel het een beetje aan de prijzige kant is in vergelijking met andere op deze lijst, heeft het een onberispelijk 2360 x 1640 Liquid Retina-display, plus een A14-processor met 64-bits architectuur en Neural Engine-technologie. Samen werken ze samen om het streamen van Netflix, het spelen van games en surfen op het web een fluitje van een cent.

Bezorgd over te veel schermtijd? Apple heeft een handige Night Shift-modus die de blauwe tinten verwijdert waarvan wordt aangenomen dat ze de slaap verstoren als ze vlak voor het slapengaan worden gebruikt. Als je tiener al een iPhone heeft of een Mac op school gebruikt, zullen ze zich meteen thuis voelen met de iOS-software. Zo niet, dan is het toch intuïtief en heeft het een uitgebreide selectie apps, zowel educatief als minder educatief.

Deze tablet heeft een hoofdcamera van 12 MP en de FaceTime-camera aan de voorkant neemt op met 1080p, maar maakt foto's met slechts 7 MP. Voor gewone video kan het opnemen met een resolutie van 4k. Het heeft ook ondersteuning voor de Apple Pencil, wat je tiener zou moeten helpen om aantekeningen te maken op school. Over het algemeen is het een fantastische tablet en degene waar je tiener je waarschijnlijk al om smeekt, als je bereid bent een premie te betalen.

Image
Image

Schermgrootte: 10,9 inch | Resolutie: 2360 x 1640 | Processor: A14-processor met Neural Engine-technologie | Camera: voorkant, 7MP; Achter, 12MP

"De iPad Air 4 heeft echt indruk op me gemaakt met zijn netwerkprestaties, hij levert behoorlijke cijfers op wanneer hij is verbonden met wifi en ongelooflijke prestaties wanneer hij is verbonden met mobiele data. " - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste budget: Dragon Touch Y88X Pro 7-inch kindertablet

Image
Image

Hoe je het ook draait, een dure tablet in de handen van een kind leggen is gevaarlijk. Het zal ongetwijfeld vallen, in vloeistof worden gedrenkt of zelfs verloren gaan. Dus we nemen het je niet kwalijk als je op je hoede bent om meer dan $ 100 aan één uit te geven. Gelukkig kost de Dragon Touch Y88X Pro 7-inch kindertablet minder dan $ 80, maar hij slaagt er nog steeds in om de meeste vakjes aan te vinken.

Het is zeer duurzaam, met een zachte siliconen hoes die wordt geleverd in roze, blauw, oranje en groen. Het wordt vooraf geïnstalleerd met tal van kindvriendelijke inhoud, waaronder Disney eBooks en audioboeken. En het heeft geavanceerd ouderlijk toezicht waarmee je timers kunt instellen en de toegang tot bepaald materiaal kunt beperken.

Hoewel hij is ontworpen voor kinderen, heeft deze tablet nog steeds een snel presterende quad-coreprocessor, een 1024 x 600 IPS-scherm en Android 9.0, waarmee je toegang hebt tot zowat elke app die je maar wilt. Al met al is het echt een ongelooflijke waarde.

Schermgrootte: 7 inch | Resolutie: 1024 x 600 | Processor: Quad Core | Camera: voorkant, 0,3 MP; Achter, 2MP

Beste voor ouderlijk toezicht: TCL Tab Family Edition

Image
Image

Als uw kind misschien te jong is om volledige toegang tot internet of onbeperkte schermtijd te hebben, biedt de TCL TAB Family Edition een behoorlijke hoeveelheid toezicht. Het maakt gebruik van de uitstekende Verizon Smart Family Basic, die moet worden gedownload, maar biedt veel bedieningselementen voor geblokkeerde sites en categorieën. Hiermee kunt u ook internet pauzeren, alle web- en app-activiteiten bekijken en de tablet van uw kind lokaliseren voor het geval ze deze kwijtraken.

De kinderinterface lijkt gericht op een jonger publiek (van 3 tot 8 jaar), maar dat betekent niet dat de tablet goedkoop is gemaakt. Het heeft een 8-inch FHD-scherm, solide camera's aan de voor- en achterkant van respectievelijk 5 MP en 8 MP, Android 10 OS en een 2,0 Ghz octa-coreprocessor met 3 GB RAM-fatsoenlijke specificaties voor een kindertablet voor deze prijs.

Er is een beetje setup vereist aan de voorkant om alles werkend te krijgen, zoals het ouderlijk toezicht, maar de stappen zijn zeker de moeite waard.

Schermgrootte: 8 inch | Resolutie: 1920 x 1200 | Processor: Qualcomm Snapdragon 665 | Camera: voorkant, 5; Achter, 8MP

Beste voor kleuters: LeapFrog Epic Academy Edition

Image
Image

LeapFrog is een leider geworden op het gebied van educatief entertainment voor kinderen, en deze tablet wordt geleverd met een proefperiode van drie maanden van LeapFrog Academy. Zo kan je kind leren en spelen op een tablet die met hem mee kan groeien. U kunt activiteiten toevoegen in gebieden waar uw basisschoolleerling mogelijk extra hulp nodig heeft of moeilijkere activiteiten toevoegen om uw kind uitgedaagd te houden.

De eerste drie maanden krijgen kinderen onbeperkte, gratis toegang tot honderden door docenten goedgekeurde games, video's, eBooks en muziek, maar na de proefperiode kost de inhoud $ 8 per maand.

De tablet draait op Android en heeft een multi-touch, 1024 x 600 scherm. Het bevat een stylus en 16 GB geheugen, maar je kunt het geheugen uitbreiden tot 32 GB. Het heeft ook dubbele camera's om foto's te maken en video's op te nemen. En met de basisfuncties voor ouderlijk toezicht kun je instellen wat, wanneer en hoe lang je kind de tablet mag gebruiken.

Schermgrootte: 7 inch | Resolutie: 1024 x 600 | Processor: 1,3 GHz quad-coreprocessor | Camera: voor en achter, 2MP

Beste voor basisschoolkinderen: Amazon Fire HD 8 Kids Edition

Image
Image

De Amazon Fire HD 8 Kids Edition-tablet staat bovenaan onze lijst voor de beste tablet voor kinderen op de basisschool, dankzij de duurzaamheid, ouderlijk toezicht, prijs en batterijduur. Hoewel kleiner dan onze beste algemene keuze, werkt de 8-inch versie beter voor draagbaarheid en raakt de portemonnee iets minder.

Het heeft een prachtig 1280 x 800 (189 PPI) scherm, 32 GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 256 GB via microSD-kaart) en een batterijduur van 12 uur. Deze gecombineerde factoren maken het veel meer dan alleen een stuk speelgoed, maar eerder een waardig educatief apparaat. De tablet wordt geleverd met een gratis jaar Amazon Kids Plus, dat toegang geeft tot meer dan 20.000 apps, boeken en games van kindvriendelijke bedrijven zoals PBS Kids, Nickelodeon en Disney.

Bovendien heeft de Amazon Fire uitgebreid ouderlijk toezicht. U kunt een avondklok instellen, de schermtijd beperken, de toegang tot leeftijdsgeschikte inhoud beperken en zelfs Angry Birds blokkeren totdat het lezen is voltooid. De Kid-Proof Case wordt geleverd in blauw, roze en paars en het apparaat heeft zelfs een garantie van twee jaar zonder vragen. Als je dit voor wat oudere kinderen koopt, houd er dan rekening mee dat ze deze tablet uiteindelijk niet meer leuk gaan vinden vanwege de ontwikkeling die het kind naar voren brengt en de beperkende omgeving.

Schermgrootte: 8 inch | Resolutie: 1280 x 800 | Processor: MT8168 Quad Core 2GHz | Camera: voor en achter, 2MP

"Voor een tablet van dit formaat en in zo'n betaalbare prijscategorie was ik onder de indruk van het scherm. " - Erika Rawes, producttester

De Amazon Fire HD 10 Kids Edition-tablet (bekijk bij Amazon) is de beste tablet voor kinderen omdat het betrouwbaar ouderlijk toezicht, redelijk snelle verwerking, een groot scherm en waardevolle add-ons biedt voor een verfrissend redelijke prijs. Voor oudere kinderen en tieners is de Samsung Galaxy Tab S5e (bekijk bij Amazon) een goede keuze, die meer specificaties en camerakwaliteit biedt. Er hangt echter wel een hoger prijskaartje aan.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en ze heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Bill Loguidice heeft meer dan 20 jaar ervaring met het schrijven voor een groot aantal belangrijke technologische publicaties, waaronder TechRadar, PC Gamer en Ars Technica.

Jeremy Laukkonen is technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij schrijft ook artikelen voor tal van grote vakbladen.

Waar u op moet letten bij een kindertablet:

Schermgrootte - Zoek een schermgrootte die het beste past bij de leeftijd van uw kind en hoeveel ze reizen en bewegen. Een kleiner kind kan moeite hebben met het sjouwen met een 10-inch tablet, en daardoor meer slijtage ervaren. Een 7-inch scherm is misschien te klein voor een ouder kind dat aan schoolopdrachten werkt.

Duurzaamheid - Duurzaamheid is een grote zorg voor tablets van kinderen, aangezien zelfs pre-tieners behoorlijk ruw kunnen zijn met hun apparaten. Zoek naar goed gebouwde, hoogwaardige apparaten die zijn ontworpen om de ontberingen van kinderen aan te kunnen.

Technische specificaties - Dit is erg belangrijk bij het kopen van technologie, maar zeker bij tablets. Bekijk de specificaties van de processor, het geheugen, de schermresoluties, de opslag en de camera als enkele van uw belangrijkste richtlijnen. Soms kun je een geweldig koopje vinden met vergelijkbare specificaties als een apparaat dat je wilde, maar andere keren zul je merken dat het het beste is om door te gaan en wat meer te betalen voor een apparaat en een beter scherm of snellere verwerking te krijgen. Dit geldt met name bij het kopen van een tablet voor tieners, omdat ze hun apparaten kunnen gebruiken voor taken zoals fotografie en schoolopdrachten.

FAQ

    Hoe kan ik zien wat mijn kind doet op zijn tablet?

    Het instellen van ouderlijk toezicht is de beste manier om toezicht te houden op de online activiteiten van uw kinderen. De meeste tablets voor kinderen worden geleverd met een of andere vorm van ouderlijk toezicht, maar afhankelijk van het type controle kunt u al dan niet alle online zoekactiviteiten van uw kinderen zien. Om de online activiteiten van uw kinderen bij te houden, moet u mogelijk een extra app voor ouderlijk toezicht toevoegen, zoals Our Pact of Circle.

    Hoe kan ik de iPad van mijn kind bedienen?

    Uw beste optie voor het instellen van limieten, het bekijken van het gebruik en het uitschakelen van applicaties voor de iPad van uw kind is door het gebruik van het oorspronkelijke Apple ouderlijk toezicht (Screen Time en Family Sharing).

    Wat is de beste app voor ouderlijk toezicht?

    Er zijn veel ouderlijk toezicht van de eerste en derde partij beschikbaar, maar de systeemeigen controles op de tablet die je koopt, zijn vaak het beste, omdat ze zijn geïntegreerd in de tablet en de software zelf. Voor afzonderlijke apps kunnen Circle, Our Pact en zelfs antivirusprogramma's zoals Trend Micro uitstekend werk leveren bij het volgen, filteren en blokkeren van internetactiviteit.

Aanbevolen: