Wat is een mobiel apparaat?

Inhoudsopgave:

Wat is een mobiel apparaat?
Wat is een mobiel apparaat?
Anonim

Mobiel apparaat is een algemene term voor elke draagbare computer of smartphone. Tablets, e-readers, smartphones, PDA's, draagbare muziekspelers, smartwatches en fitnesstrackers met slimme mogelijkheden zijn allemaal mobiele apparaten.

Image
Image

Kenmerken van mobiele apparaten

Mobiele apparaten hebben vergelijkbare kenmerken. Onder hen zijn:

  • Wi-Fi of mobiele toegang tot internet of een Bluetooth-verbinding met een ander apparaat.
  • Een batterij die het apparaat enkele uren van stroom voorziet.
  • Een fysiek toetsenbord of toetsenbord op het scherm om informatie in te voeren.
  • Door de grootte en het gewicht kan het in de ene hand worden gedragen en met de andere hand worden gemanipuleerd.
  • Touchscreen-interface in bijna alle gevallen.
  • Een virtuele assistent, zoals Siri, Cortana of Google Assistant.
  • De mogelijkheid om gegevens, zoals apps of boeken, te downloaden van internet of een ander apparaat.
  • Draadloze bediening.

Smartphones zijn overal

Smartphones hebben onze samenleving stormenderhand veroverd. Als je er geen hebt, wil je er misschien een. Voorbeelden zijn de iPhone- en Android-telefoons, waaronder de Google Pixel-lijn.

Image
Image

Smartphones zijn geavanceerde versies van traditionele mobiele telefoons omdat ze dezelfde functies hebben als mobiele telefoons, zoals de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden, sms-berichten en voicemail. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om op internet te surfen, e-mails te verzenden en te ontvangen, deel te nemen aan sociale media en online te winkelen.

De meeste mobiele apparaten kunnen ook apps downloaden van internet via een mobiele of Wi-Fi-verbinding om hun mogelijkheden op een aantal manieren uit te breiden.

Tabletten

Tablets zijn draagbaar, net als laptops, maar ze bieden een andere ervaring. In plaats van traditionele laptop- en desktopcomputerapplicaties, draaien ze apps die speciaal voor tablets zijn ontworpen. De ervaring is vergelijkbaar met het gebruik van een laptop, maar niet hetzelfde. Tablets zijn er in alle maten, van iets groter dan een smartphone tot het formaat van een kleine laptop.

Image
Image

Hoewel je een apart toetsenbordaccessoire kunt kopen, worden tablets geleverd met virtuele schermtoetsenborden voor het typen en invoeren van informatie. Ze gebruiken touchscreen-interfaces en de vertrouwde muis wordt vervangen door een tik met een vinger of stylus.

Er zijn veel tabletfabrikanten. Populaire tablets zijn onder meer Microsoft Surface Go, Samsung Galaxy Tablet, Fire HD 10, Lenovo Tab M10 en Apple iPad.

E-Readers

E-readers zijn gespecialiseerde tablets die zijn ontworpen voor het lezen van digitale boeken. Die digitale boeken kunnen gratis worden gekocht of gedownload van online bronnen. Bekende e-readerlijnen zijn Barnes & Noble Nook, Amazon Kindle en Kobo, die allemaal verkrijgbaar zijn in verschillende modellen.

Je kunt ook digitale boeken lezen op tablets waarop een ebook-app is geïnstalleerd. De iPad van Apple wordt bijvoorbeeld geleverd met iBooks en ondersteunt downloadbare apps om digitale boeken van Nook, Kindle en Kobo te lezen.

Image
Image

Wearables

Smartwatches en fitnesstrackers behoren tot de nieuwste toevoegingen aan het landschap van mobiele apparaten. Veel van deze wearables worden aangedreven door dezelfde of vergelijkbare mobiele besturingssystemen als telefoons en tablets, en ze kunnen hun eigen apps uitvoeren.

Image
Image

De meeste draagbare apparaten zijn gemaakt om te koppelen met een ander mobiel apparaat, zoals een smartphone, om gegevens te delen en een gemakkelijkere ervaring te creëren. Populaire smartwatches zijn de Apple Watch, Samsung Galaxy Watch3 en Fitbit Sense. Fitness-trackers zijn onder meer Fitbit Charge 3, Garmin Forerunner 3 en Amazon Halo.

Andere mobiele apparaten

Sommige draagbare muziekspelers hebben toegang tot internet en kunnen apps downloaden om hun waarde voor hun eigenaars te vergroten. De Apple iPod touch is bijvoorbeeld een iPhone zonder telefoon. In alle andere opzichten biedt het dezelfde ervaring. Sony's high-end Walkman is een luxe audiospeler met Android-streaming-apps.

PDA's, jarenlang de beste vriend van de zakenman, vielen uit de gratie met de introductie van smartphones, maar sommige worden opnieuw uitgevonden met wifi-toegang en robuuste ontwerpen die ze nuttig maken voor het leger en mensen die buitenshuis werken.

FAQ

    Wat is een mobiele hotspot?

    Een mobiele hotspot is een lokaal Wi-Fi-netwerk dat is gemaakt door een mobiel apparaat. Je kunt een mobiele hotspot maken met je telefoon met behulp van de mobiele data van je Android of iPhone.

    Wat is het doel van een digitizer op een mobiel apparaat?

    De digitizer is een glaslaag boven het LCD-scherm die analoge signalen (uw aanraakopdrachten) omzet in digitale signalen die het apparaat kan begrijpen. Als uw aanraakscherm niet werkt, kan dit te wijten zijn aan een kapotte digitizer.

    Hoe identificeren mobiele apparaten mijn geografische locatie?

    Mobiele apps zoals Google Maps en Tinder vertrouwen op de ingebouwde GPS van je apparaat om je locatie bij te houden. Sommige apps, zoals Pokémon GO, gebruiken ook geolocatie.

    Wat is beheer van mobiele apparaten?

    Mobile device management, of MDM, is zakelijk jargon voor de verschillende strategieën die bedrijven gebruiken om mobiele apparaten te beheren die door werknemers worden gebruikt. MDM is essentieel wanneer werknemers hun persoonlijke apparaten gebruiken om officiële bedrijfsactiviteiten uit te voeren.

Aanbevolen: