Google introduceert continu scrollen voor mobiel

Google introduceert continu scrollen voor mobiel
Google introduceert continu scrollen voor mobiel
Anonim

Sinds het begin van mobiele zoekmachines heeft het openen van een Google-zoekopdracht op je telefoon geleid tot slechts één pagina met resultaten, maar die dagen zijn bijna voorbij.

Google introduceert continu scrollen voor mobiele apparaten, waaronder smartphones en tablets, volgens een bedrijfsblogpost. De update werkt zowel voor standaard zoekopdrachten op het web als voor de speciale smartphone-app van Google voor beide grote smartphoneplatforms: Android en iOS.

Image
Image

Zo werkt het. Als u een Google-zoekopdracht opent, wordt zoals gewoonlijk een pagina met resultaten weergegeven, maar in plaats van een "meer weergeven"-prompt onderaan de pagina, blijven nieuwe resultaten laden terwijl u naar beneden scrolt. U kunt gewoon blijven scrollen totdat u een website vindt die u wilt bezoeken. Deze functie zou een zegen moeten zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer open zoekresultaten.

"De meeste mensen die aanvullende informatie willen, bladeren meestal tot vier pagina's met zoekresultaten", schreef productmanager Niru Anand van het bedrijf. "Met deze update kunnen mensen dit nu naadloos doen door door veel verschillende resultaten te bladeren, voordat ze op de knop 'meer zien' moeten klikken."

Continu scrollen brengt Google zoeken in lijn met moderne "feed-style" smartphone-apps, zoals TikTok en Instagram.

Met deze update kunnen mensen nu naadloos [scrollen], bladeren door veel verschillende resultaten, voordat ze op de knop 'meer zien' moeten klikken.

De functie voor continu scrollen is vrijdag beschikbaar voor sommige gebruikers en zal de komende dagen "geleidelijk" voor alle anderen worden uitgerold. Voorlopig is deze update alleen voor inwoners van de Verenigde Staten.

Deze stap volgt op een herontwerp dat eerder dit jaar werd gelanceerd, met grotere tekst, edge-to-edge zoekresultaten en andere verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Aanbevolen: