Flash wordt in juli van Windows 10 verwijderd

Flash wordt in juli van Windows 10 verwijderd
Flash wordt in juli van Windows 10 verwijderd
Anonim

Eens het gekozen formaat voor veel van de online media-inhoud op internet, zal Flash in juli volledig worden verwijderd uit Windows 10 met een nieuwe update.

Het gebruik van Flash neemt volgens The Verge al jaren af. Grote browsers zoals Safari en Google Chrome hebben de plug-in eind vorig jaar gedumpt. Microsoft stopte zelfs de ondersteuning binnen Microsoft Edge, Microsoft Edge Legacy en Internet Explorer 11. Nu stopt het bedrijf echter ook de ondersteuning voor Flash in Windows 10.

Image
Image

Adobe, de maker van Flash, stopte eind 2020 met het ondersteunen van het formaat, waarbij het bedrijf in januari de weergave van Flash-inhoud in de speler blokkeerde. Omdat Flash niet langer officieel wordt ondersteund, raadt Adobe aan het volledig te verwijderen om mogelijke beveiligingsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Microsoft kondigde oorspronkelijk aan dat de ondersteuning voor Adobe Flash Player in december zou eindigen. Een bijgewerkte blogpost heeft nu echter onthuld dat Microsoft vanaf juni een update zal aanbieden die Flash Player uit Windows verwijdert in preview-versies van het besturingssysteem.

Windows stopt officieel de ondersteuning in de openbare versie van Windows 10 wanneer cumulatieve updates voor Windows 10, versies 1607 en 1507 arriveren.

Als u Windows 8.1, Windows Server 2021 of Windows Embedded 8 Standard gebruikt, ontvangt u de speciale update via de maandelijkse rollup van Windows en alleen beveiligingsupdates.

Als je geen zin hebt om te wachten op de naderende update, kun je Flash al uit Windows verwijderen door update KB4577586 te downloaden uit de Microsoft-catalogus.

Aanbevolen: