Huawei's nieuwe P50-smartphone wordt op 29 juli gelanceerd

Huawei's nieuwe P50-smartphone wordt op 29 juli gelanceerd
Huawei's nieuwe P50-smartphone wordt op 29 juli gelanceerd
Anonim

Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft op zijn Weibo- en Twitter-accounts aangekondigd dat zijn nieuwe vlaggenschip, de P50, op 29 juli wordt gelanceerd.

De telefoon werd voor het eerst geplaagd tijdens de HarmonyOS-livestream die begin juni werd gehouden. De teaser was gericht op de camera, waarop vier afzonderlijke cameralenzen en twee flitsers te zien waren. Huawei CEO Richard Yu zei op zijn Weibo-pagina dat de telefoon "een nieuw tijdperk van mobiele beeldvorming" zal inluiden.

Image
Image

Details over de specificaties van de P50 zijn licht, aangezien Huawei nog niets heeft gezegd over de kracht die de telefoon zal hebben. Hoewel het veilig is om aan te nemen (gezien de teaser) dat de nieuwe telefoon HarmonyOS zal gebruiken, het nieuwste besturingssysteem van Huawei voor zijn toekomstige smartphonelijnen.

Rapporten uit China zeggen dat Huawei van plan is om de 4G-variant van Qualcomm's Snapdragon 888-chipprocessor te gebruiken. Het bedrijf was aanvankelijk van plan om de in eigen huis ontwikkelde Kirin 9000-chips te gebruiken, maar vanwege het chiptekort zijn ze van processor gewisseld.

Het tekort aan Kirin 9000-chips kan worden toegeschreven aan Amerikaanse sancties die zijn ingevoerd vanuit de overtuiging dat Huawei achterdeurtjes heeft gecreëerd in de netwerkinfrastructuur van het land, waardoor de Chinese regering Amerikaanse burgers zou kunnen bespioneren.

Image
Image

Ondanks het ontkennen van de beschuldigingen, verbood de Amerikaanse regering binnenlandse bedrijven om technologie aan Huawei te verkopen zonder goedkeuring. De sancties hadden gevolgen voor de productie van Kirin-chips en brachten het marktaandeel van het bedrijf omlaag.

Gedetailleerde specificaties zullen naar verwachting binnenkort worden vrijgegeven naarmate de lanceringsdatum dichterbij komt. Er is geen officieel nieuws of rapporten over een geüpgraded P50-model, een "P50 Pro", en geen nieuws over of en wanneer het nieuwe product van Huawei ooit de Kirin 9000-processor zal hebben.

Aanbevolen: