DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 Review: een paar meter verwijderd van perfectie

Inhoudsopgave:

DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 Review: een paar meter verwijderd van perfectie
DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 Review: een paar meter verwijderd van perfectie
Anonim

Bottom Line

De DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 is de beste drone in zijn klasse die voldoende diepte en functies biedt voor zowel amateurs als professionals.

DJI Phantom 4 Pro V. 2.0

Image
Image

We hebben de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 is de nieuwste in een lange reeks Phantom-drones van DJI die helemaal teruggaat tot 2013. In deze periode is DJI erin geslaagd om deze gebruiksvriendelijke lijn quadcopters om te vormen van leuk maar arbeidsintensief speelgoed tot een toonaangevend platform voor het maken van luchtfilms dat door bijna iedereen gemakkelijk te gebruiken is.

Veel van de meer opvallende functies en verbeteringen in de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 zijn specifiek gericht op het beschermen van uw investering, met functies zoals Obstacle Avoidance, Terrain Follow en Active Track. Cameraprestaties zijn de tweede alleen voor DJI's eigen Mavic 2 Pro. Onnodig te zeggen dat er een lange weg is afgelegd voor DJI, en kopers die een Phantom 4 Pro kopen, krijgen een schat aan functies die tot nu toe niet beschikbaar waren.

Ontwerp: Premium constructie en doordacht ontwerp

Als DJI er niet was geweest en de Mavic-serie drones had uitgebracht, zouden we het waarschijnlijk hebben over hoe klein en draagbaar de Phantom is in vergelijking met de concurrentie. Aangezien de Mavic 2 Pro bestaat, lijkt de Phantom 4 Pro echter niet zo compact.

Het is nog steeds waar dat de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 wordt geleverd in een prachtige herbruikbare koffer, compleet met een handvat om te dragen, en alles netjes erin verpakt, waardoor draagbaarheid heel eenvoudig is. Alles bij elkaar genomen is de Phantom nog steeds een relatief kleine drone, het is tegenwoordig gewoon niet de kleinste of meest draagbare optie voor kopers.

Als het gaat om bouwkwaliteit, slaat DJI het echt uit het park. De Phantom is misschien gemaakt van relatief lichtgewicht materialen als een praktische kwestie voor een antenne-apparaat (en weegt een haar van meer dan 3 pond), maar alles aan de constructie voelt solide aan. De drone is zo premium als je maar kunt hopen in een drone van deze omvang en klasse.

Image
Image

Een van de grootste verbeterpunten van de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0, vergeleken met zijn voorganger, is de camera. DJI heeft hun apparaat geüpdatet met een 1-inch sensor die echt verbluffende foto's en video's maakt. We hebben veel te zeggen over de camera, maar we zullen het grootste deel ervan bewaren voor het cameragedeelte later in deze review.

Configuratieproces: eenvoudig genoeg, maar met reserveringen

Hoewel DJI redelijk goed werk heeft geleverd door de installatie eenvoudig en toegankelijk te maken, kun je er niet omheen dat er nog steeds veel stappen nodig zijn en dat er veel gelezen en vertrouwd moet worden voor de vlucht. Vanwege alle functies die DJI in dit product heeft verpakt, betekent dit dat er enige inspanning nodig is voordat je echt de weg weet in de drone, de controller en de software.

Te beginnen met de montage, is het eerste wat gebruikers moeten doen de drone-body uit de doos halen en de propellers bevestigen. Zorg ervoor dat propellers met zwarte ringen overeenkomen met motoren met zwarte stippen, en propellers met zilveren ringen voor motoren zonder zwarte punten. Installatie van deze propellers is zo eenvoudig als ze op de montageplaat te drukken en ze in de gemarkeerde vergrendelingsrichting te draaien totdat ze zijn vastgezet.

Een van de grootste verbeterpunten van de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0, vergeleken met zijn voorganger, is de camera.

DJI biedt QR-codes in de snelstartgids, zowel om de DJI GO 4-app te downloaden als om instructievideo's te bekijken die ze hebben gemaakt. Houd er rekening mee dat zowel de batterij als de afstandsbediening moeten worden opgeladen, en terwijl de batterij zelf ongeveer 1 uur en 20 minuten duurt, duurt de controller maar liefst 3 uur en 40 minuten. Dus ga je gang en sluit deze beide aan, en maak in de tussentijd misschien van de gelegenheid gebruik om een paar speelfilms te bekijken.

Zodra je opgeladen en klaar bent, is het tijd om je voor te bereiden op de vlucht. Bevestig uw telefoon of tablet aan de afstandsbediening, stel de klem af en sluit het apparaat aan met een USB-kabel. Schakel zowel de drone als de afstandsbediening in door eenmaal op de aan/uit-knop te drukken, los te laten en vervolgens ingedrukt te houden totdat het apparaat is ingeschakeld. Zorg ervoor dat de cardanische klem van de camera is verwijderd en start de DJI GO 4-app om de eerste installatie te voltooien en op te stijgen.

Image
Image

Als je geluk hebt, gaat alles soepel en vlieg je meteen. We hadden niet zoveel geluk. Toen we de afstandsbediening voor het eerst aanzetten, maakte hij non-stop een luide pieptoon. De afstandsbediening had problemen met het koppelen met de drone na het voltooien van de koppelingsstappen, en iets stoorde. Het kostte veel zoek- en probleemoplossing voordat we een oplossing vonden die werkte. In ons geval was het de firmware op zowel de afstandsbediening als de drone zelf aan het updaten. Tijdens dit proces moesten we het constante, onsterfelijke piepen doorstaan. We hopen oprecht dat je niet dezelfde ervaring hebt.

Na dit aanvankelijke probleem ging het echter van een leien dakje. We hebben geen andere problemen ondervonden met de installatie zodra dit uit de weg was. Onnodig te zeggen dat als u problemen ondervindt, u ervoor moet zorgen dat u de firmware bijwerkt voordat u te veel tijd besteedt aan het uittrekken van uw haar op zoek naar andere oplossingen.

Veel van de meer opvallende kenmerken en verbeteringen in de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 zijn specifiek gericht op het beschermen van uw investering.

Controls: Geweldig om te bedienen

Controls zijn echt waar de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 begint te schitteren. Deze Phantom is niet alleen gemakkelijk te vliegen voor beginners (een enkele druk op de knop in de app vereist om op te stijgen en te zweven op een hoogte van 1,20 meter), hij bevat ook tal van geleidelijke vormen van handmatige bediening om een bevredigende vluchtcontrole mogelijk te maken voor degenen aan de meer professionele kant van het quadcopter-spectrum.

De voorkant van de afstandsbediening is voorzien van twee antennes, een display/telefoonbevestiging, twee bedieningssticks, een Return To Home-knop (RTH), een reeks status-LED-indicatoren en een aan/uit-knop. Bovenaan vind je een slaap/waak-knop, microfoon, vliegmodusschakelaar (P-, S- en A-modi), video-opnameknop, gimbal-draaiknop, micro-USB-poort (voor firmware-upgrades), een microSD-kaartsleuf, camera-instellingen, intelligente vluchtpauzeknop, HDMI-poort, USB-poort en ontspanknop. Ten slotte is de achterkant van de controller voorzien van twee aanpasbare knoppen (geselecteerd via de DJI GO 4-app) en een voedingspoort.

Image
Image

Modi: Veel functionaliteit

Zodra je van de grond bent (door op de Auto Takeoff-knop in de app te tikken of door de combinatie van de joystick te gebruiken om de motoren handmatig te starten), is het tijd om te vliegen. Het standaardbesturingsschema wijst hoogte/zweven en gieren (rotatie) toe aan de linker joystick (respectievelijk omhoog/omlaag, links/rechts), en pitch en roll aan de rechter joystick. Dit wordt modus 2 genoemd. Modi 1, 3 en een aangepaste modus zijn ook beschikbaar. We merkten dat de controle met de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 zeer responsief was, en toen we de lengtecontrolesticks eenmaal hadden aangepast om beter bij ons te passen, vonden we het nog gemakkelijker om het vaartuig nauwkeurig te besturen.

Tijdens de vlucht kun je schakelen tussen de P-, S- en A-modi door de positie van de vliegtuigmodusschakelaar aan de bovenkant van de afstandsbediening te wijzigen. P, of positioneringsmodus, werkt het beste met een sterk GPS-signaal en gebruikt GPS, het vision-systeem en het infraroodsensorsysteem om het vaartuig stabiel te houden, obstakels te vermijden en onderwerpen te volgen. Alleen in de P-modus heb je toegang tot TapFly en ActiveTrack.

Wat ons betreft is de Phantom 4 Pro V2.0 absoluut $1500 waard.

S-modus (sport) past de bediening aan voor maximale manoeuvreerbaarheid en ontgrendelt de topsnelheid van de drone van 45 mph. Houd er rekening mee dat obstakeldetectie- en -vermijdingssystemen in deze modus zijn uitgeschakeld, dus je moet extra voorzichtig zijn. Ten slotte gebruikt A-mode (attitude) alleen de barometer voor positionering en hoogteregeling, voor gebruik wanneer het vision-systeem en GPS-systeem niet beschikbaar zijn (of gewoon naar keuze van de gebruiker). Houd er rekening mee dat DJI alles heeft uitgeschakeld, behalve de P-modus, en het wisselen van de positie van de vliegtuigmodusschakelaar zal niets doen, tenzij de gebruiker specifiek "Meerdere vluchtmodi" heeft ingeschakeld in de DJI GO 4-app.

De DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 bevat ook een schat aan intelligente vliegmodi. Met TapFly kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig op de gewenste locatie op het scherm tikken en de drone automatisch daarheen laten vliegen, obstakels vermijden en de hoogte naar behoefte aanpassen. Met ActiveTrack kunnen gebruikers tikken om een onderwerp te selecteren (mensen, fietsen en auto's zijn ideaal) en de drone automatisch het geselecteerde onderwerp laten volgen met behulp van Trace (volgen op een constante afstand), Spotlight (houdt de camera alleen automatisch op het onderwerp gericht), of Profiel (zoals traceren, maar voor de zijkant) modi. In de tekenmodus kunnen gebruikers een vliegroute uitzetten door simpelweg hun vinger te gebruiken om een koers te tekenen.

Image
Image

Statiefmodus is geweldig voor filmmakers die opnamen dichter bij de grond willen maken, waarbij de maximumsnelheid drastisch wordt verlaagd tot 9 km/u en de reactiesnelheid van de stickbeweging wordt vertraagd voor een soepelere controle, vergelijkbaar met wat men zou verwachten van een dolly of schuifschot. Met de gebarenmodus kunnen gebruikers een reeks bewegingen uitvoeren in de fotomodus om een onderwerp te selecteren, de afstand te bevestigen en een selfie te maken met alleen gebaren. Ten slotte maakt de Terrain Follow-modus gebruik van het neerwaartse zichtsysteem om te proberen een constante hoogte vanaf de grond te behouden (tussen één en 10 meter) op oneffen en veranderend terrein. Officieel raadt DJI het gebruik van deze functie alleen aan op grasland en op hellingen die niet groter zijn dan 20 graden.

Dit lijkt misschien uitputtend, maar de helft van de functionaliteit die nog moet worden behandeld, is gecentreerd rond het vermijden van obstakels, terugkeer naar huis en landingsfuncties van de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0. We zullen je elk detail besparen, maar in een notendop, DJI heeft geprobeerd om rekenschap te geven van alles wat er tijdens de vlucht mis zou kunnen gaan en heeft een protocol opgesteld om het af te handelen. Dit omvat alles, van automatische terugkeer naar thuisfunctionaliteit wanneer het vaartuig buiten bereik v alt of het contact met de gebruiker verliest, tot landingsbescherming die het vliegtuig net boven de grond houdt totdat de drone met nul procent vermogen zijn bodem bereikt voordat hij zijn toevlucht neemt tot de landing op ongeschikt terrein.

Camerakwaliteit: profs opgelet

Zowel de foto- als de videokwaliteit van de verbeterde 1-inch sensor op de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 zijn buitengewoon indrukwekkend, en een echt bewijs van hoe ver het maken van luchtfilms in slechts een paar jaar tijd is gekomen. De 24 mm-lens opent tot f/2.8 op zijn breedst en f/11 minimaal, terwijl hij een schoon scherp beeld geeft over dit hele spectrum. In de fotomodus verwerkt de camera een ISO-bereik van 100-3200 in de automatische modus, maar tot 12800 in de handmatige modus. In de videomodus is het ISO-bereik identiek voor de automatische modus, maar bereikt het maximum 6400 in de handmatige modus.

De DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 maakt maximaal 20 megapixel foto's. We hebben geweldige resultaten gezien van de Phantom 4 Pro, maar het is ook geen toverstaf. In de lucht gelden nog steeds dezelfde fotografieprincipes als op de grond, en een hoogwerker maakt geen geweldige fotograaf. Dat gezegd hebbende, degenen die uit eerdere Phantoms komen, zelfs zo recent als de niet-pro-versie van de Phantom 4, zullen zeker het verschil in kwaliteit opmerken.

Image
Image

De videokwaliteit is fantastisch en levert 100 Mbit 4K (3, 840 x 2, 160) en C4K (4, 096 x 2, 160) beeldmateriaal in zowel H.265- als H.264-codecs op 24/25/ 30 beelden per seconde (fps). 60 fps is ook beschikbaar, maar is beperkt tot alleen H.264. Stap terug naar 1080p en de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 schiet in beide codecs met 120 fps. Scherpte is ook ongeëvenaard op de Phantom 4 Pro en levert zeer scherpe en bevredigende resultaten op.

Bottom Line

Vanuit een vluchtperspectief is de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 een droom om te vliegen en presteert hij buitengewoon goed. Het is snel (tot 45 MPH snel in S-modus), responsief en het maximale zendbereik is 7,3 mijl, een stijging van 3,1 op de vanille Phantom 4. Dit is zeker een grote sprong, en misschien een beetje gemoedsrust voor piloten, hoewel we niet zeker weten hoeveel mensen echt profiteren van het volledige assortiment. Desalniettemin is het hebben van het verhoogde maximum zeker nog steeds een voordeel, aangezien het bereik dramatisch zal afnemen in niet-ideale transmissiescenario's.

Batterij: zeer respectabel

De batterij van de DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 is geschikt voor maximaal 30 minuten vliegtijd. Het behaalde een respectabele 28 minuten en 50 seconden in onze echte hover-test buiten. We zien zelden dat drones hun volledige geadverteerde tijd halen in buitenscenario's, en het aantal kilometers varieert aanzienlijk van gebruiker tot gebruiker, maar dit is zeker binnen een acceptabel bereik. Een van de meer humoristische aspecten van de Phantom 4 Pro is dat de afstandsbediening een grotere batterij heeft dan de drone zelf (respectievelijk 6000 mAh en 5870 mAh).

Software: goed app-ontwerp, met enige bedenkingen

De meeste drones in DJI's portfolio werken met de DJI GO 4-app, inclusief de Phantom 4 Pro V2.0. We waren redelijk tevreden met de prestaties van deze app en het assortiment aan functies. Als je gewend bent camera's met verwarrende menusystemen te beoordelen, is de DJI GO 4-app een aangename verrassing. De hoogtepunten zijn de diagrammen, illustraties en iconografie.

Hoewel we geen problemen hebben ondervonden met de app, is het vermeldenswaard dat deze een redelijk slechte beoordeling heeft in de app-winkels van Apple en Android. De veelvoorkomende problemen waren volgens gebruikers dat de drone op bepaalde apparaten crashte, de drone en de app soms de verbinding verloren, en dat app-updates bepaalde functies kapot maakten of firmware-updates vereisten.

Prijs: de kosten om alles te hebben

De prijzen van drones op consumentenniveau zijn gestegen met de vooruitgang die ze bieden. Snel vooruit naar de huidige dag, en dat betekent dat u $ 1.500 wilt uitgeven aan een eersteklas drone van consumentenkwaliteit. Is het veel geld voor een hobbyproduct? Waarschijnlijk. Is het veel geld voor een semi-professioneel product, ervan uitgaande dat je de Phantom 4 Pro gebruikt om op een of andere manier geld te verdienen? Helemaal niet.

Image
Image

We zouden de hele dag kunnen discussiëren over de dingen waar mensen hun geld aan uitgeven en de verschillende verdiensten van welke hobby dan ook. Uiteindelijk bepalen we allemaal hoeveel dingen ons waard zijn. Wat ons betreft is de Phantom 4 Pro V2.0 absoluut $ 1.500 waard. Het voelt gemakkelijk als $ 1.500 aan product en functionaliteit, vooral als je bedenkt hoe gemakkelijk je $ 1.500 kunt uitgeven aan een fatsoenlijke (zelfs geen high-end!) camerabody zonder zelfs maar een lens.

Concurrentie: DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 vs. DJI Mavic 2 Pro

Dit is de enige zinvolle vergelijking waar iemand om geeft als het gaat om de Phantom 4 Pro. De Mavic 2 Pro is niet alleen identiek geprijsd en heeft bijna identieke functionaliteit, hij is aanzienlijk kleiner en kan worden opgevouwen om klein genoeg te zijn om in een rugzak te passen. Dat is een enorme game-changer voor de meeste mensen. Maar is de Mavic 2 Pro een complete upgrade van de Phantom 4 Pro V2.0? Niet helemaal.

De Phantom 4 Pro wint nog steeds op een paar gebieden in cameraprestaties en stabiliteit, en wint soms puur omdat de grootte van het apparaat het stabieler in de lucht maakt. Sommigen zullen gewoon een voorkeur hebben voor de manier waarop de Phantom 4 Pro vliegt. Er is nog steeds genoeg te waarderen over de Phantom 4 Pro, zelfs in het aangezicht van de Mavic 2 Pro.

Een genot om te vliegen voor zowel casuals als professionals

De DJI Phantom 4 Pro V. 2.0 is een absoluut genot om te bedienen en een zeer gemakkelijke aanbeveling voor drone-shoppers. Als je het punt hebt bereikt waarop je klaar bent om te kopen, is de enige andere overweging waarschijnlijk de Phantom 4 Pro of de Mavic 2 Pro. Hoe dan ook, we zijn ervan overtuigd dat u het gevoel zult hebben dat u ten minste $1500 aan waarde uit uw drone zult halen.

Specs

  • Productnaam Phantom 4 Pro V. 2.0
  • Productmerk DJI
  • UPC 190021316508
  • Prijs $1, 499,00
  • Releasedatum augustus 2018
  • Productafmetingen 3,75 x 2,24 x 0,93 inch.
  • Reikwijdte 7,3 mijl
  • Vliegtijd 30 minuten
  • Max fotoresolutie 20 MP
  • Max videoresolutie 4096 x 2160 / 60 fps
  • Combatibiliteit Windows, macOS
  • Verbindingsopties USB, WiFi
  • Hoofdcontroller Garantie 12 maanden
  • Gimbal Camera Garantie 6 maanden
  • Vision Positioning System Garantie 6 maanden
  • Voortstuwingssysteem (exclusief propellers) Garantie 6 maanden
  • Afstandsbediening (zonder ingebouwd scherm) Garantie 12 maanden
  • Afstandsbediening met ingebouwd scherm (scherm) Garantie 6 maanden
  • Afstandsbediening met ingebouwd scherm(Controller)Garantie 12 maanden
  • Batterijgarantie 6 maanden en oplaadcyclus minder dan 200 keer
  • Propellergarantie Geen
  • Acculader Garantie 6 maanden
  • Batterij-oplaadhub Garantie 6 maanden
  • Frame Garantie Geen

Aanbevolen: