Acer Predator X38 Review: het beste van alle werelden

Inhoudsopgave:

Acer Predator X38 Review: het beste van alle werelden
Acer Predator X38 Review: het beste van alle werelden
Anonim

Bottom Line

De Acer Predator X38 heeft zo ongeveer alles wat je zou willen in een high-end gamingmonitor, maar verwacht er een flinke prijs voor te betalen.

Acer Predator X38 UltraWide Gaming Monitor

Image
Image

Acer heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor onze volledige versie.

De Acer Predator X38 is een genot om te gebruiken. Het is zelfs zo goed dat ik vermoed dat ik onbewust met mijn voeten heb gesleept bij het bekijken van deze ultrabrede monitor, zodat ik hem wat langer zou kunnen gebruiken. Als dat geen goedkeuring is, weet ik het niet meer.

De Acer Predator X38 controleert zowat elk belangrijk vakje op mijn droommonitorlijst. Het is 37,5 inch meeslepend, gebogen (maar niet al te gebogen) weergavevastgoed met een resolutie die net schuw is van 4K. Het heeft een pittige responstijd, een breed kleurengamma, een hoge contrastverhouding (met HDR400-ondersteuning), een verversingssnelheid van 144Hz (175Hz met OC) en G-Sync-ondersteuning. Voor veel gamers en veel productiviteitsgerichte niet-gamers is dat alles wat we ooit van een monitor hebben gewild.

De Acer Predator X38 controleert zowat elk belangrijk vakje op mijn droommonitorlijst.

Ondanks het overweldigende aantal items in de pro's-kolom, zijn er nog steeds enkele nadelen die sommige potentiële kopers zullen afschrikken. We zullen kijken naar de hoeveelheid bureauruimte die de monitor beveelt, de manier waarop de curve niet-gamingactiviteiten beïnvloedt, en de olifant in de kamer, de prijs.

Ontwerp: solide en stevige constructie

De Acer Predator X38 heeft een ongelooflijk solide, stevige constructie die vertrouwen wekt vanaf het moment dat hij uit de doos wordt gehaald. Nu we het er toch over hebben, misschien wil je dat een vriend je helpt hem uit de doos te halen, want deze monitor is een onhandige 21 pond en strekt zich 35,3 x 23,3 x 11,4 inch (HWD) uit met de standaard. Als je naar de monitor kijkt, is het vrij duidelijk dat Acer hem heeft ontworpen met alleen de belangen van de monitor in gedachten, zonder veel aandacht voor je bureau.

De Acer Predator X38 verving mijn persoonlijke monitor, een 34 inch Dell UltraSharp U3415W, op mijn bureau thuis. Ik ging ervan uit dat dit een kleine verandering zou zijn, en ik had me ernstig vergist. Het is misschien maar 3,5 inch extra monitor, maar de meer uitgesproken curve (2300R versus de 3800R van de U3415W) en een veel grotere standaard betekende dat ik een serieuze herschikking moest doen om alles passend te krijgen op mijn relatief bescheiden, 24- centimeter diep bureau. Potentiële kopers moeten zeker wat metingen doen als ze momenteel niet zo'n grote monitor hebben.

Image
Image

De standaard zelf is, ondanks zijn ietwat omslachtige ontwerp, ongelooflijk solide en doet fantastisch werk om de monitor stevig te houden. Er is een handgreep helemaal bovenaan de standaard die het verplaatsen en herpositioneren van het apparaat een stuk beter beheersbaar maakt. De Acer Predator X38 heeft ook een stevige hoogteaanpassing (5,12 inch) en het veerbelaste ontwerp maakt aanpassing moeiteloos, zelfs op deze zware monitor.

Ten slotte laat het bijna randloze ontwerp weinig te bespreken vanuit een ontwerpperspectief op de voorkant van het scherm, en dat bedoel ik op de best mogelijke manier. Het scherm strekt zich aan alle kanten bijna tot aan de rand uit, met uitzondering van de onderkant waar Acer een kleine kin van een halve inch achterliet met het roofdierlogo. Over het algemeen moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van hoeveel terughoudendheid Acer heeft uitgeoefend op het ontwerp van dit scherm. Zoveel "gaming" gerichte producten kunnen niet anders dan een laagje op de kaas leggen, maar de X38 ziet eruit als iets dat een volwassene met een baan daadwerkelijk zou kunnen gebruiken.

Beeldkwaliteit: een ideale balans

Ik voel me erg verwend nadat ik de Acer Predator X38 nu een paar weken als mijn dagelijkse work-and-play-monitor heb gebruikt. Zelfs afkomstig van mijn 3440 x 1440-scherm, was de resolutie van 3840 x 1600 van de X38 een merkbare upgrade. Ik realiseerde me niet hoeveel verschil het maakt om die extra verticale resolutie te hebben, vooral wanneer de monitor wordt gebruikt voor productiviteit, en in mijn geval voor videobewerking en bewegende grafische taken. Het is een luxe die ik misschien niet kan weerstaan bij het kopen van mijn volgende monitor.

Image
Image

De resolutie op zich was een mooie upgrade, maar het verkrijgen van die resolutie op 144Hz (of 175Hz met een OC) zorgde voor een verbazingwekkend verschil. Mijn persoonlijke ultrabrede monitor komt uit op 60 Hz, en ik heb medelijden met mij voor als hij terug moet. Hoewel het afnemende rendement zeker een rol speelt bij zeer hoge verversingsfrequenties, is er zo'n duidelijk, onmiskenbaar verschil tussen 60 Hz en 144 Hz. Acer's Predator X35 gaat dit helemaal tot 200Hz, maar ik was minder onder de indruk van de sprong van 144Hz naar 200Hz.

Acer Predator X38 kiest voor een uitgesproken, maar nog steeds relatief bescheiden 2300R-kromming voor het scherm. Het is zeker merkbaar, maar ook vrij gemakkelijk aan te passen. Hij is veel ronder dan de milde 3800R op mijn persoonlijke monitor, maar veel minder extreem dan de 1000R-kromming van de Samsung Odyssey G9 G97, die zo strak is dat je hem praktisch als een hoofdband kunt dragen.

Het heeft verversingssnelheden en responstijden die geschikt zijn voor gamen, terwijl het toch nauwkeurig genoeg is om kleurgevoelig werk te doen.

De Acer Predator X38 biedt wel HDR-ondersteuning, hoewel het niet de meest indrukwekkende HDR-specificatie is die je kunt vinden. De HDR400-classificatie betekent dat je een piekluminantie van 400 nits ziet in de HDR-modus - een merkbare bult van je standaard SDR-scherm, maar behoorlijk ver verwijderd van de netvliescauteriserende fotonenslang die te vinden is in een HDR1000-scherm zoals de Acer Predator X35. De X38 vindt de perfecte balans voor mijn ogen, maar sommigen geven misschien de voorkeur aan het extreme contrast van hogere HDR-graden.

Ten slotte is kleurreproductie een ander punt dat me echt heeft verkocht. De Acer Predator X38 heeft een 98 procent DCI-P3-kleurengamma met een Delta E<2. Met andere woorden, de kleurnauwkeurigheid is groot genoeg dat eventuele onnauwkeurigheden grotendeels ondetecteerbaar zijn voor iets anders dan een colorist. Dit is een van de voordelen van het gebruik van een IPS-paneel. Normaal gesproken offert u contrast en responstijd op in ruil voor sterk verbeterde kleuren, hoewel de vooruitgang in de afgelopen jaren de kloof aanzienlijk heeft gedicht. Als gevolg hiervan beheert de X38 nog steeds een maximale contrastverhouding van 1.000:1 en pittige GtG-responstijden van 1 ms.

Het is echt moeilijk om een Zwitsers zakmes te vinden in de monitorwereld, en de Predator X38 komt het dichtst in de buurt die ik tot nu toe heb gevonden.

En daarom ben ik zo dol op dit scherm. Het heeft verversingssnelheden en responstijden die geschikt zijn voor gamen, terwijl het nog steeds nauwkeurig genoeg is om kleurgevoelig werk te doen. Het is echt moeilijk om een Zwitsers zakmes te vinden in de monitorwereld, en de Predator X38 komt het dichtst in de buurt die ik tot nu toe heb gevonden.

Connectiviteit: een mooie array

De Acer Predator X38 heeft iets meer dan we normaal zien in monitoren, waaronder 4x USB 3.0 poorten-2 gepositioneerd aan de onderkant en 2 gepositioneerd, gelukkig, aan de zijkant voor gemakkelijkere toegang. De monitor is ook uitgerust met een 1 USB-upstream-poort en een hoofdtelefoonaansluiting. Qua video-ingangen heb je één HDMI 2.0 en één DisplayPort 1.4.

Image
Image

Audio: wat je zou verwachten

Het zal een koude dag in de hel zijn als ik de lofzangen van de ingebouwde luidsprekers op een monitor zing, maar de Acer Predator X38 doet zijn werk goed genoeg. De twee luidsprekers van 7 W benaderen wat je zou kunnen halen uit een middelmatige Bluetooth-luidspreker - bruikbaar middenbereik, fatsoenlijk volume en lage vervorming. Het zou je in een mum van tijd moeten binden, maar ik zou niet aanraden om een film met ze te kijken.

Het wordt een koude dag in de hel als ik de lofzangen van de ingebouwde luidsprekers op een monitor zing, maar de Acer Predator X38 doet het prima.

Prijs: verberg je portemonnee

De Acer Predator X38 is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van $ 1.690. Het is veel geld voor een scherm, je kunt er echt niet omheen. En waarom ja, voor die prijs zou je een hele gaming-pc kunnen kopen. Desalniettemin gaat een goed beeldscherm erg lang mee.

Image
Image

Met een beetje geluk zal het er voor het grootste deel van een decennium zijn. En als je deze recensie leest, durf ik te wedden dat je een groot deel van je wakkere uren rechtstreeks in je monitor zult staren. Dus misschien is het niet helemaal gek om zoveel aan een scherm uit te geven. Oké, misschien een beetje. Maar weet je, we snappen het.

Acer Predator X38 vs. Acer Predator X35

Als je dacht dat de Predator X38 duur was, wacht dan tot je de Predator X35 ontmoet. Dit ultra-premium display kost $ 2.500, wat serieus in je motorbudget gaat snijden. Het zorgt ook voor een super grappig verhaal om je huisbaas te vertellen wanneer je geen huur kunt betalen. Maar ik weet zeker dat als je eenmaal uitlegt dat het een maximale contrastverhouding van 2, 500:1, DisplayHDR 1000 en een vernieuwingsfrequentie van 200 Hz heeft, ze het voor deze ene keer zullen laten schuiven.

In alle ernst, de X35 heeft nog een paar andere trucjes in petto, zoals 512 lokale dimzones, 1000 nits helderheid en zelfs omgevingsverlichting aan de achterkant. Maar je moet het sloppen met een resolutie van slechts 3440x1440 in vergelijking met de 3840x1600 van de X38.

Over het algemeen is de X35 misschien een betere keuze voor diegenen die hun monitor alleen gebruiken om te gamen en zich geen zorgen maken over de prijs, maar voor alle anderen zou ik de X38 zeker aanbevelen.

Het beste van alle werelden

De Acer Predator X38 is een haar verwijderd van de perfecte monitor. Het is misschien niet absoluut de beste in alles, maar het blinkt over de hele linie uit en doet dat overtuigender dan welke monitor dan ook die ik tot nu toe heb getest. Helaas zal het prijspunt ervoor zorgen dat het van de lijsten van veel shoppers blijft, maar degenen die het zich kunnen veroorloven zullen niet teleurgesteld zijn.

Specs

  • Productnaam Predator X38 UltraWide Gaming Monitor
  • Product Merk Acer
  • MPN PBMIPHZX
  • Prijs $1, 690,90
  • Releasedatum april 2020
  • Gewicht 20,9 lbs.
  • Productafmetingen 35,3 x 23,3 x 11,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Schermgrootte 37,5 inch
  • Resolutie 3840 x 1600
  • Weergavetype IPS
  • Vernieuwingsfrequentie 144Hz (175Hz OC)
  • Responstijd 1ms GtG
  • Helderheid 450 nits
  • Contrast 1, 000:1
  • HDR-ondersteuningsdisplayHDR 400
  • Ingangen 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4
  • USB 1x omhoog, 4x omlaag USB 3.0
  • Luidsprekers 2x 7W
  • Garantie 3 jaar

Aanbevolen: