Acer Predator Triton 300 SE Review: kleine laptop, grote waarde

Inhoudsopgave:

Acer Predator Triton 300 SE Review: kleine laptop, grote waarde
Acer Predator Triton 300 SE Review: kleine laptop, grote waarde
Anonim

Bottom Line

Acer's Predator Triton 300 SE levert solide Nvidia RTX-prestaties tegen een redelijke prijs.

Acer Predator Triton 300 SE

Image
Image

Acer heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor onze volledige versie.

Nvidia's RTX 30-serie is momenteel het populairste in pc-gaming. Zo heet zelfs dat het bijna onmogelijk is om een desktop RTX 30-serie grafische kaart te kopen, en zelfs laptops met de hardware vliegen de winkelrekken uit.

Acer's Predator Triton 300 SE is in veel opzichten een mid-range gaming-laptop, maar hij slaagt in één zeer belangrijke taak: hij levert Nvidia RTX 3060 Max-Q tegen een redelijke prijs, en hij is zelfs op voorraad niet alleen op, maar soms ook lager dan de adviesprijs. Door zijn voordelige prijsstelling onderscheidt de Triton 300 SE zich van aantrekkelijke concurrenten zoals de Asus ROG Zephyrus G14.

Ontwerp: Klein maar stevig

Het verbaast me dat Acer geen "Pro"-label op de Predator Triton 300 SE heeft geplakt. Het specificatieblad schreeuwt misschien om gamen, maar het uiterlijk van de laptop heeft meer gemeen met zakelijke laptops. De aluminium buitenkant en de eenvoudige zilveren binnenkant houden deze laptop subtiel. Het is eigenlijk een beetje saai vergeleken met de slanke elegantie van Razer's Book 13 of de onbezonnen look van Asus' ROG Zephyrus G14.

De Triton 300 SE is 0,7 centimeter dik en weegt een haar van minder dan 3,5 pond. Deze cijfers zijn niet ongebruikelijk in 2021, maar zijn indrukwekkend voor een laptop met serieuze gaming-paardenkracht. Het past gemakkelijk in de meeste rugzakken of koerierstassen, maar biedt prestaties die wedijveren met moderne gameconsoles.

Het is ook een stevig klein beest. Het chassis voelt leisteenachtig in de hand. Als je de laptop bij een hoek omhoog houdt, zie je bijna geen flex. Het beeldscherm is het zwakke punt; het openen van de laptops kan een paar kraakjes en gekreun veroorzaken.

Fysieke connectiviteit is een mix van nieuw en oud. Er zijn twee USB-A 3.2-poorten gekoppeld aan een USB-C 3.2 Gen 2-poort die DisplayPort-modus en Thunderbolt 4 ondersteunt. Er is ook een HDMI-uitgang en een 3,5 mm audio-aansluiting die audio in en uit verwerkt.

Image
Image

Alle poorten van de laptop bevinden zich aan de voorkant van het chassis. Je krijgt vaker te maken met verwarde kabels dan met een laptop die de meeste poorten aan de achterkant plaatst. Ik vond dit vervelend bij het gebruik van een externe muis, omdat kabels die uit de flanken van de laptop steken vaak tegen mijn hand stoten tijdens het spelen van games.

Bottom Line

De Acer Predator Triton 300 SE heeft weinig gemeen met andere Predator Triton- of Helios-modellen. Een paar veelvoorkomende ontwerpelementen zijn te vinden in de luidsprekergrill, ventilatoren en PreadtorSense-software, maar het ontwerp is verder onderscheidend.

Display: beter dan op het eerste gezicht

Ik was niet meteen onder de indruk van het scherm van de Acer Predator Triton 300 SE. Het is niet bijzonder helder en heeft een matte coating, dus mist de briljante, opvallende look die gebruikelijk is voor high-end laptops met glanzende, zeer heldere schermen.

Het scherm levert een indrukwekkend contrast en levendige kleuren voor een mid-range gaming-laptop. Ik merkte dit in elk spel dat ik speelde.

Toen ik een game eenmaal had geladen, vond ik het leuk wat ik zag. De resolutie van het scherm is 1080p, maar dat is meer dan genoeg om een scherpe, heldere look te geven in moderne games. Het ondersteunt ook een maximale verversingssnelheid van 144 Hz, wat zorgt voor een ultravloeiend uiterlijk in oudere titels die een hoge framerate kunnen bereiken.

Het scherm levert een indrukwekkend contrast en levendige kleuren voor een mid-range gaming-laptop. Ik merkte dit in elk spel dat ik speelde. Games met heldere afbeeldingen met veel kleuren zien er levendig uit, terwijl games met een humeurige toon er donker en onheilspellend uitzien.

Image
Image

Er is één nadeel: slechte kijkhoeken. Dit is ongebruikelijk in een moderne laptop, hoewel ik deze eigenschap heb opgemerkt in veel laptopschermen met een hoge verversing. Ik kan de Triton 300 SE hier niet te veel kritiek op geven, gezien de overigens uitstekende prestaties.

Prestaties: Geweldig voor games, ok voor al het andere

De meest ongewone eigenschap van de Acer Predator Triton 300 SE is de Intel Core i7-11375H-processor. Het is vreemd omdat het slechts vier kernen heeft (met acht threads) maar nog steeds wordt verkocht als een onderdeel van het hoogste niveau. De Core i7-11375H heeft hogere minimale en maximale kloksnelheden dan de vergelijkbare Intel Core i7-1165G7 in dunnere notebooks. De i7-11375H kan tot 5GHz klokken. Mijn recensie-eenheid had ook 16 GB RAM en een 512 GB solid-state harde schijf.

PCMark 10 behaalde een algemene score van 5, 534. Geekbench 5 leverde een single-core score van 1, 418 en een multi-core score van 4, 493 op. De Geekbench 5 multi-core score staat achter de kromme; nieuwe AMD Ryzen 7 5000-serie laptops kunnen dat resultaat bijna verdubbelen. Dit zal makers van inhoud die CPU-afhankelijke applicaties gebruiken teleurstellen. De Acer Triton 300 SE kan bij dergelijke workloads de door AMD aangedreven rivalen, zoals de Asus ROG Zephyrus G14, niet bijhouden.

Image
Image

Gameprestaties bleken indrukwekkender. 3DMark Fire Strike behaalde een score van 14, 462, terwijl Time Spy een score van 6, 721 behaalde. De laptop haalde gemiddeld 143 FPS in de GFXBench Car Chase-test. Het was ook gemiddeld 74 frames per seconde in Shadow of the Tomb Raider bij hoog detail met ray-traced schaduwen uit. Door raytraced schaduwen in te schakelen, werd het gemiddelde verlaagd tot 56 frames per seconde.

Voor mij is de Triton 300 SE gemakkelijk snel genoeg: hij kan de meeste games aan met een gemiddelde van 60 frames per seconde (fps), en vaak veel hoger, met een resolutie van 1080p.

Deze cijfers lijken misschien teleurstellend in vergelijking met alle RTX 3060-laptops. Van Asus' ROG Zephyrus G14 en de Razer Blade 15 mag je meer verwachten. Maar vergeet de prijs niet. De laptop van Acer ondergraaft die alternatieven aanzienlijk. In vergelijking met alle gaming-laptops levert deze Acer geweldige prestaties voor de prijs.

Voor mij is de Triton 300 SE gemakkelijk snel genoeg: hij kan de meeste games aan met een gemiddelde van 60 frames per seconde (fps), en vaak veel hoger, met een resolutie van 1080p. Ik zou de Triton 300 SE echter niet aanbevelen als u van plan bent een externe 1440p- of 4K-monitor te gebruiken. Een hoger aantal pixels pushen zal leiden tot prestaties van minder dan 60 fps in de meest veeleisende games.

Productiviteit: alle bedrijven

Het zakelijke ontwerp van de Acer Predator Triton 300 SE is terug te vinden in het toetsenbord en de muis. Het toetsgevoel is goed, met een aanzienlijke toetsaanslag en stevige bodemactie, en de ruime indeling zal voor de meeste gebruikers comfortabel zijn.

Er is een fout: sommige toetsen zijn kleiner dan ze zouden kunnen zijn. De Control-, Function- en Windows-toetsen zijn opvallende voorbeelden. Het is een vreemde beslissing die verwarring kan veroorzaken bij het zoeken naar een sneltoets.

Achtergrondverlichting van het toetsenbord is standaard en standaard ingesteld op wit, maar de kleur kan in drie zones worden aangepast. Het is niet zo indrukwekkend als de RGB-achtergrondverlichting per toets op sommige gaming-laptops, maar ik ben blij dat er wat maatwerk wordt aangeboden.

Image
Image

Het touchpad is ongeveer vier centimeter breed en twee en een halve centimeter diep. Dat is niet slecht voor een gaming-laptop, maar gemiddeld voor een productiviteitsmachine, en het kan krap aanvoelen. Het reageert en verwerpt elke snelle, onbedoelde poetsbeurt met een handpalm of duim. Het is soepel bij het gebruik van multi-touch-bewegingen zoals scrollen met twee vingers of knijpen om te zoomen.

Audio: een vuist maken

Deze laptop heeft een sonische stoot. Het heeft een naar boven gerichte luidspreker die zorgt voor helder, helder geluid in games, muziek of podcasts. Het maximale volume is luid genoeg om een kantoor met muziek te vullen en de meeste omgevingsgeluiden te overwinnen. Er is zelfs een vleugje bas die je door je vingertoppen voelt als het volume omhoog wordt gedraaid.

Deze laptop heeft een sonische stoot. Het heeft een naar boven gerichte luidspreker die een helder, helder geluid geeft in games, muziek of podcasts.

Er zijn natuurlijk grenzen. Het is niet luid genoeg om een indrukwekkend volume in een woonkamer of keuken te projecteren. Het kan ook modderig en verward klinken bij het spelen van bas-forward muziek of de meest hectische actiegames. Toch is het een indrukwekkende set luidsprekers die je zelden zal laten verlangen naar meer.

Netwerk: geweldige prestaties

Het downloaden van een grote, hete nieuwe game kan een heel gedoe zijn, vooral via wifi, maar de Triton 300 SE kan helpen. Het heeft Intel's Killer Wi-Fi 6 AX1650 en laat me je vertellen: dit ding scheurt.

Het leverde netwerksnelheden van meer dan 800 megabits per seconde (Mbps) in de buurt van mijn router, wat typisch is. Elke Wi-Fi 6-laptop die ik test, beheert dat. Ik was onder de indruk van de prestaties in mijn vrijstaande kantoor, waar de Triton 300 SE tot 195 Mbps haalde. Ter vergelijking: de Lenovo ThinkPad X1 Titanium haalde slechts 40 Mbps in dezelfde ruimte.

Dit vertaalde zich in uitstekende real-world resultaten. Ik heb een echte stresstest gemaakt door Cyberpunk 2077 op Steam te downloaden en tegelijkertijd Metro Exodus op Epic te downloaden. Verrassend genoeg waren beide downloads gemiddeld meer dan 25 Mbps. Ik ben gewend om cijfers te zien in de tienerjaren.

Bottom Line

Acer's Predator Triton 300 SE overschrijdt de grens tussen entertainment en productiviteit in zijn ontwerp, maar de camera voldoet niet aan zijn professionele ambities. Het is een kleine 720p pinhole-camera die tussen het scherm en de bovenrand knijpt. De videokwaliteit is in alle kamers korrelig, behalve in de helderste kamers en ongelijkmatige verlichting kan het gemakkelijk in de war brengen.

Batterij: Ouch

Het is gemakkelijk om de Acer Predator Triton 300 SE in een reistas te stoppen, maar opgeladen houden is een ander verhaal. Dit is een krachtige laptop die door zijn formaat toch een bescheiden batterij van 60 wattuur bevat. Dat zou prima zijn in een laptop zonder discrete graphics, maar dit is een gaming-laptop.

Ik verwachtte niet veel uithoudingsvermogen en kreeg nog minder. Bij mijn eerste poging om de Triton 300 SE te gebruiken voor een werkdag schrijven, reikte ik na 3 uur naar de krachtsteen. Twee verdere werkdagen brachten me elk op ongeveer 3 uur en 30 minuten.

Het is gemakkelijk om de Acer Predator Triton 300 SE in een reistas in te pakken, maar opgeladen houden is een ander verhaal.

In alle eerlijkheid tegenover Acer, er is weinig dat het kan doen om dit probleem op te lossen. Een slanke gaming-laptop zuigt veel sap op, zelfs buiten games, maar er is niet veel ruimte voor een batterij. De meeste gaming-laptops die ik de afgelopen jaren heb getest, hebben minder dan 4 uur real-world uithoudingsvermogen geleverd, en de slechtste duurt geen 2 uur.

Toch, koper pas op. De Triton 300 SE ziet er misschien uit als een productiviteitslaptop, maar de levensduur van de batterij is solide in het rijk van volwaardige spelmachines.

Image
Image

Software: Planet wat nu?

Acer levert de Predator Triton 300 SE met Windows 10 Home. Het bevat een paar extra's exclusief voor Acer, waaronder een Planet9-achtergrond en een paar andere pictogrammen onder hetzelfde.

Desalniettemin worden de meeste laptopfuncties bestuurd via de PredatorSense-software-interface. Het kan onder andere ventilatormodi regelen, toetsenbordverlichting aanpassen en temperaturen bewaken. PredatorSense is niet veel om naar te kijken, maar ik vind het minder verwarrend dan de alternatieven van Asus en Razer.

De laptop wordt geleverd met Norton-antivirus geïnstalleerd. Het herinnert u graag aan zijn aanwezigheid wanneer u een bestand downloadt of een onbekende website bezoekt. De antivirus is eenvoudig te verwijderen, maar de aanwezigheid ervan neemt weg van wat anders aanvoelt als een speciale laptop in Acer's Predator-lijn.

Bottom Line

Acer verkoopt de Predator Triton 300 SE voor $1.400, en soms voor $1.350 bij Best Buy. Dit is een uitstekende prijs voor een laptop die Nvidia's RTX 3060 verpakt. Er zijn maar een paar concurrenten met de RTX 3060, zoals MSI's GF65 Thin, die nu voor minder kunnen worden gekocht. De MSI GF65 slaagt erin de Triton 300 SE te ondermijnen door een oudere Intel-chip en slechts 8 GB RAM te gebruiken.

Acer Predator Triton 300 SE vs. Asus ROG Zephyrus G14

Acer's Predator Triton 300 SE en Asus' ROG Zephyrus G14 lijken zich op dezelfde gebruikers te richten. Het zijn beide compacte, lichte 14-inch laptops met indrukwekkende CPU- en GPU-pk. Hoewel ze geweldig zijn voor gamers, spreken ze ook contentmakers aan die op zoek zijn naar een betaalbare, draagbare laptop.

De Asus ROG Zephyrus G14 wint het van ontwerp en bouwkwaliteit. Het is een aantrekkelijke, opvallende laptop die steviger aanvoelt dan de toch al respectabele Triton 300 SE. De twee laptops wisselen klappen uit op het gebied van beeldscherm, toetsenbord, touchpad en connectiviteit, en geen van beide heeft een significant voordeel.

De spelprestaties zijn vergelijkbaar, maar de Asus G14 omarmt AMD-processors met maximaal acht cores. Een goed uitgeruste G14 zal de Acer gemakkelijk verslaan in multi-core processortests. De spelprestaties zijn ongeveer gelijk wanneer beide zijn geconfigureerd met een RTX 3060 grafische chip, waarbij de Asus G14 een lichte voorsprong heeft.

Hoewel de Asus ROG Zephyrus G14 over het algemeen een betere laptop is, is de prijs een factor. De Asus G14 wordt verkocht voor $ 1.500 wanneer geconfigureerd met Nvidia's RTX 3060 en is moeilijker op voorraad te vinden. Iets meer betalen voor de Asus G14 is logisch voor makers van inhoud die zijn superieure processorprestaties nodig hebben, maar gamers zouden meer waarde kunnen vinden in het alternatief van Acer.

Uitstekende waarde voor een RTX-aangedreven gaming-laptop

Acer's Predator Triton 300 SE is een uitstekende waarde die heeft wat gamers willen: een geweldige game-ervaring en een kwaliteitsdisplay. Zijn korte batterijduur en middelmatige multi-coreprocessor houden hem tegen bij dagelijks gebruik, maar de concurrerende prijs van de laptop maakt deze gebreken gemakkelijk te vergeven.

Specs

  • Productnaam Predator Triton 300 SE
  • Product Merk Acer
  • MPN PT314-51s-71UU
  • Prijs $1, 399,00
  • Releasedatum maart 2021
  • Gewicht 3.75 lbs.
  • Productafmetingen 12,7 x 9 x 0,7 inch.
  • Kleur Zilver
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Platform Windows 10
  • processor Intel Core i7-11375H
  • RAM 16GB
  • Opslag 512GB
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 60 wattuur
  • Poorten 1x USB-C 3.2 met DisplayPort-modus en ThunderBolt 4, 2x USB-A 3.2, 1x HDMI 2.0, 1x 3,5 mm audio-aansluiting

Aanbevolen: