Waarom het ontgrendelen van Apple Watch-maskers het beste is ooit

Inhoudsopgave:

Waarom het ontgrendelen van Apple Watch-maskers het beste is ooit
Waarom het ontgrendelen van Apple Watch-maskers het beste is ooit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In de bèta's van iOS 14.5 en watchOS 7.4 kan je Apple Watch je iPhone ontgrendelen terwijl je een gezichtsmasker draagt.
  • Iemand anders die een masker draagt, kan de iPhone ook ontgrendelen, maar je krijgt direct een melding.
  • Ontgrendelen gaat bijna net zo snel en naadloos als FaceID.
Image
Image

Met iOS 14.5 kan je Apple Watch je iPhone ontgrendelen terwijl je een masker draagt. Het zou de beste nieuwe iPhone-functie in jaren kunnen zijn.

De iOS 14.5 beta, samen met de watchOS 7.4 beta, tweaks FaceID om uw telefoon gebruiksvriendelijker te maken terwijl u een masker draagt. Als je je iPhone uit de slaapstand ha alt en hij detecteert dat je een masker draagt, controleert hij je horloge en als je die draagt, ontgrendelt hij de iPhone. Simpel als dat. Er zijn enkele limieten om de beveiliging te verbeteren, maar de ontgrendeling is bijna net zo snel als gewone FaceID. Het is misschien niet de beste oplossing, maar wel een effectieve.

"Ik vind het een geweldige functie die veiligheid en gemak combineert", vertelde Mac en beveiligingsexpert Kirk McElhearn aan Lifewire via een direct bericht. "Het feit dat het alleen werkt om de iPhone te ontgrendelen en niet kan worden gebruikt om apps te kopen, Apple Pay te gebruiken of wachtwoorden automatisch in te vullen, zorgt ervoor dat het veilig is."

Complex, maar makkelijk

Apple heeft deze echt uit het park geslagen. In gebruik merk je er niets van. Veeg gewoon omhoog of tik op het scherm van je iPhone en het wordt ontgrendeld. Uw Apple Watch laat een kleine haptische tik horen en een waarschuwing op het scherm vertelt u dat uw iPhone is ontgrendeld. Het lijkt erg op je Apple Watch automatisch je Mac laten ontgrendelen.

Kortom, je hoeft er echt niet over na te denken, maar de eigenlijke regels achter deze functie zijn behoorlijk complex:

  • Als je geen masker draagt, wordt FaceID normaal gebruikt.
  • Als FaceID een masker detecteert, controleert het de Apple Watch.
  • Je Apple Watch moet om je pols zitten, een toegangscode gebruiken en ontgrendeld zijn.
  • De Apple Watch moet zich ook in de buurt van de iPhone bevinden en de polsdetectiefunctie hebben ingeschakeld.

Als aan al deze criteria wordt voldaan, wordt de telefoon ontgrendeld. U kunt het dan gewoon gebruiken. Deze truc ontgrendelt zelfs de "aandachtsbewuste" functie van je iPhone, degene die de inhoud van berichten en andere vergrendelschermwaarschuwingen alleen onthult wanneer je naar het scherm kijkt.

Beveiliging

Helaas, als iemand anders je iPhone probeert te gebruiken terwijl hij een masker draagt, wordt deze ook ontgrendeld. Omdat het horloge echter een waarschuwing geeft, weet u dit meteen. En met de waarschuwing op volledig scherm op het horloge kun je de iPhone ook op afstand vergrendelen, waardoor FaceID ook wordt uitgeschakeld. De volgende keer moet je de iPhone ontgrendelen met je toegangscode. Het exacte gedrag kan veranderen in toekomstige bèta's of in de definitieve versie.

Image
Image

Het is duidelijk dat deze functie de beveiliging vermindert, maar het is ook beter dan het alternatief dat door veel mensen wordt gebruikt, waarbij ofwel hun toegangscode helemaal wordt uitgeschakeld of deze wordt teruggebracht tot een eenvoudige 4-cijferige pincode.

Bovendien, terwijl de Apple Watch je iPhone kan ontgrendelen, kan deze niet worden gebruikt voor verdere authenticatie. Als u bijvoorbeeld Apple Pay op uw iPhone gebruikt, heeft u uw toegangscode nodig.

Als iemand je overv alt terwijl je deze configuratie gebruikt, hebben ze toegang tot je telefoon. Als je je iPhone kwijt bent, zijn vier- en zescijferige pincodes vrijwel nutteloos tegen de huidige hacktools. Het kraken van een zescijferige pincode op een iPhone duurt volgens Apple vijf en een half jaar, maar dat is als je zelf op de cijfers zou tikken.

Geen slechte toegangscodes meer

In de praktijk gebruiken veel mensen minder dan volledig willekeurige pincodes, en hacktools zullen eerst veelvoorkomende combinaties zoals 123456 proberen. Uit een onderzoek van het Horst Görtz Instituut voor IT-beveiliging van de Ruhr-Universität Bochum bleek dat pincodes van zes cijfers juist om deze reden niet beter zijn dan vier cijfers. Het is veel beter om een echte zin te kiezen, die cijfers, letters en typografische symbolen bevat.

Het feit dat het alleen werkt om de iPhone te ontgrendelen en niet kan worden gebruikt om apps te kopen, Apple Pay te gebruiken of wachtwoorden automatisch in te vullen, zorgt ervoor dat het veilig is.

Het voordeel van FaceID en TouchID is dat je zelden om deze codes wordt gevraagd, dus het gebruik van een langere, veiligere zin is minder vervelend. Met een Apple Watch die de iPhone ontgrendelt, kunt u deze veilige toegangscodes blijven gebruiken, zelfs als u een masker draagt. En voor niet-ondersteunde zaken zoals Apple Pay op de iPhone, kun je toch gewoon je Apple Watch gebruiken.

Op straat kan het verschil enorm zijn. Nu is het gemakkelijk om de telefoon te pakken en bijvoorbeeld een andere podcast te kiezen of een boodschappenlijstje te bekijken, zonder dat je stil hoeft te staan en een lange zin hoeft in te voeren. Deze functie wordt enorm wanneer iOS 14.5 en watchOS 7.4 worden gelanceerd.

Aanbevolen: