Laten we terugkijken op de beste Mac-accessoires

Inhoudsopgave:

Laten we terugkijken op de beste Mac-accessoires
Laten we terugkijken op de beste Mac-accessoires
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Desktop-Macs houden net zoveel van accessoires als MacBooks.
  • Je hoeft niet te leven met de kreupele pastelkleurige kin.
  • Veel oude iMac-accessoires werken prima met de nieuwe machine.
Image
Image

De nieuwe 2021 M1 iMac wordt nog niet eens verzonden, maar je kunt al een zwarte kinriem als accessoire kopen om zijn pastelkleurige kin te verbergen.

Vergeleken met draagbare en mobiele computers is de iMac relatief minder uitgerust met accessoires, maar dat betekent niet dat hij is weggelaten. Je kunt planken, standaards en zelfs dongles kopen die de onhandig geplaatste USB-poorten naar voren verplaatsen.

Als je je een accessoire voor de iMac kunt voorstellen, bestaat het waarschijnlijk al. En met het nieuwe slanke, iPad-op-een-stick-ontwerp van de M1 iMac, kunnen we een hele reeks vernieuwde en gloednieuwe accessoires verwachten. Maar zelfs met zo'n radicaal herontwerp is een iMac nog steeds een iMac, en veel van de oude accessoires werken nog steeds prima. Laten we eens kijken naar enkele van de beste.

De iMac-kinriem

Bekijk deze schoonheid: het is een zelfklevende skin voor het gezicht van Apple's M1 iMac. Deze Macs hebben prachtige, heldere kleuren aan de achterkant, maar aan de voorkant veranderen ze in zwakke pastelkleuren. Dat is prima als je in een chique hotel werkt, want je gasten krijgen allemaal de licht geanodiseerde achterkant te zien. Maar je blijft staren naar een vervaagd gekleurd paneel dat je er alleen maar aan herinnert hoe hete dingen er aan de achterkant uitzien.

Dbrand's 3M vinyl skins lossen dat op door het te verbergen. Alleen verkrijgbaar in zwart, de skins kunnen de kin, de ring of de hele computer bedekken.

Als je je een accessoire voor de iMac kunt voorstellen, bestaat het waarschijnlijk al.

Het handvat

De originele G3 iMac werd geleverd met een handvat zodat hij gemakkelijk thuis of op kantoor kan worden opgetild en verplaatst. Dit was evenzeer een statement als een praktische accommodatie. De iMac werd verkocht als een gebruiksvriendelijke computer die slechts een paar kabels nodig had om op de stroom en het toen nog jonge internet aan te sluiten. Een handvat benadrukte deze flexibiliteit en verwijderde de iMac van al die saaie beige dozen die op hun vaste computerplek zouden staan.

Ik kon geen handvat vinden voor de nieuwe Macs, maar deze dingen zijn zo licht en dun dat je er niet echt een nodig hebt.

OG Mac-draagtas

Geloof het of niet, Apple heeft ooit een tas/rugzak gemaakt voor de Mac. Het was ook een stuk draagbaarder dan andere computers. Het had zelfs een handvat, zoals de latere iMac.

Image
Image

Maar deze hoes was iets anders, een gewatteerde tas waarmee je je computer mee op pad kon nemen. Het is geen MacBook Air, maar het zou leuk zijn om dit naar Starbucks te sjouwen en hen te vragen waar hun inbeltelefoon/modem-aansluiting is.

Het kan niet lang meer duren voordat we een tas voor de M1 iMacs zien: je kunt al een enorme gewatteerde tas voor de 27-inch Intel iMac van Gator ophalen.

Een standaard

De iMac is een prachtige machine, naar welke generatie je ook kijkt, maar alleen de G4 iMac had een in hoogte verstelbaar scherm. Aangezien alle andere iMacs op één hoogte vastzitten, is de enige manier om ze aan te passen, ze op iets stevigs te steunen. Een optie is een stapel boeken, maar dat maakt het moeilijk om die boeken te lezen.

Image
Image

Een andere geweldige optie is een plank. Zoek op Amazon naar "iMac-plank" en je krijgt veel hits, maar ik hou van deze eenvoudige, gebogen stalen Office Stance Monitor Stand.

VESA

Op oudere iMacs zou je de zware aluminium voet kunnen verwisselen voor een VESA-bevestiging, waarmee je het scherm op alles kunt monteren, van een scharnierende arm tot een eenvoudige muurbeugel. Bij recente iMacs, waaronder de nieuwe M1 iMacs, moet u bij aankoop de VESA-montageoptie opgeven. De VESA-pagina op de Apple-site laat niet zien hoe de adapter wordt gemonteerd, dus opties van derden kunnen later komen.

De standaard op de nieuwe iMacs is mooi, maar een scharnierende arm maakt het zoveel gemakkelijker om het scherm precies op de juiste plek te krijgen. Je pakt het gewoon, verplaatst het, laat het los en het blijft waar je het achterlaat.

Een dok

De M1 iMac lijkt bedoeld voor alledaags, niet-professioneel gebruik, maar in werkelijkheid is de M1-chip meer dan geschikt voor het meeste werk. Het probleem met de iMac is dat je maar twee Thunderbolt-poorten en twee USB-C-poorten krijgt. Zelfs de goedkoopste M1 Mac, de Mac mini, sport-ethernet- en HDMI-poorten aan de achterkant, naast Thunderbolt en USB.

Image
Image

Door een Thunderbolt-dock toe te voegen, worden je verbindingen behoorlijk uitgebreid. Je zou kunnen gaan voor een eenvoudige 3-4x uitbreiding, die meer Thunderbolt-poorten toevoegt, of voor zoiets als de Caldigit TS3+, die 14 poorten aan je Mac toevoegt, inclusief een SD-kaartsleuf.

Wat de accessoires betreft, lijkt de iMac misschien niet veel nodig te hebben, maar je zou kunnen beweren dat het tegenovergestelde waar is. Omdat hij nooit echt van het bureau komt, kun je hem volladen met extra's, ze netjes wegbergen en altijd alles bij de hand hebben als je gaat zitten. En omdat de M1 Macs stil zijn en koel blijven, zelfs als ze hard werken, kun je ze echt pushen. En add-ons zijn een geweldige manier om dat te doen.

Aanbevolen: