Laten we kalmeren met de EV Nul tot 60 keer

Inhoudsopgave:

Laten we kalmeren met de EV Nul tot 60 keer
Laten we kalmeren met de EV Nul tot 60 keer
Anonim

Volgens Tesla doet de Model S Plaid nul tot 60 in 1,99 seconden, maar het maakt echt niet uit in het dagelijks rijden.

Begrijp me niet verkeerd. Dat is sneller dan de tijd die nodig is om deze zin te lezen. Het is een wonder van techniek. En terwijl dat soort acceleratie vroeger voorbehouden was aan raceauto's en jets, is het nu beschikbaar voor het grote publiek, dankzij elektromotoren. Het zijn uitstekende koppelmachines, en als een autofabrikant de wil heeft, kunnen ze voertuigen bouwen die nul tot 60 keer presteren en bestuurders zouden choqueren en verbazen.

Image
Image

Behalve, dat zouden ze niet moeten doen. De wens om die grens van 60 mijl per uur sneller en sneller te halen, is logisch voor een raceauto of high-end sportwagen. Alleen omdat we het kunnen, wil nog niet zeggen dat we het moeten doen, en de wapenwedloop van EV-acceleratie is in wezen zinloos tijdens het dagelijkse rijden. We gaan niet de baan op, we pendelen naar ons werk en gaan naar de supermarkt voor de boodschappen. Het is tijd om je te concentreren op wegligging, ophanging en actieradius, in afwachting van nekbrekende acceleratie.

Veiligheid en ervaring

Iedereen vindt zichzelf een heel goede chauffeur. De realiteit is wat ontnuchtiger. We worden beter in een taak die gebaseerd is op herhaling, en dat is alleen als we bereid zijn ons te concentreren op het verbeteren van onze vaardigheden. Rijden op de snelweg en cruisen door de stad geeft je niet de vaardigheden om met een krachtig voertuig om te gaan.

Professionele coureurs, vooral coureurs van autocoureurs, hebben hun vak al van kinds af aan geperfectioneerd. Voordat ze een rijbewijs hadden, waren het kleine gehelmde atleten die op circuits streden.

Een leuk anekdotisch verhaal dat ik graag vertel, is de tijd dat ik in een Model S zat met iemand die geen autojournalist was. We waren op een Tesla-evenement en het bedrijf bood ervaringen in de lanceringsmodus op een afgesloten weg. De acceleratie van een high-end EV is opwindend en extreem vreemd voor de meeste mensen. Je kunt delen van je lichaam voelen veranderen als reactie op het plotselinge begin van snelheid. Deze persoon deed alles goed totdat we begonnen. De snelheid was zo overweldigend dat ze niet beseften hoe snel we het einde van de weg naderden. Ze waren voorbij de remzone geblazen en ik moest tegen ze schreeuwen dat ze moesten stoppen.

Image
Image

Nu, na herhaalde lancering, zouden ze meer op hun gemak zijn geraakt met de ervaring en op de juiste manier langzamer gaan rijden. Maar wat gebeurt er als die hoeveelheid acceleratie wordt opgevangen met iets dat op de weg verschijnt? Zonder de relevante vaardigheden die in de loop van jaren ervaring zijn opgebouwd, kunnen dingen snel zijwaarts gaan. Letterlijk.

De gimmick

Na een paar keer alleen te hebben gedaan en vervolgens te pronken met al je vrienden, blijft de startmodus op de meeste voertuigen gewoon inactief. Het is een gimmick. Een manier om auto's te verkopen met een nummer dat niets anders betekent dan opscheppen tegen vrienden. Hoe vaak staan mensen stil op een weg waar geen ander verkeer te zien is? Ja, acceleratie op de oprit is belangrijk om de verkeersstroom te evenaren, maar voertuigen met nul tot 60 keer van 10 seconden hebben echt geen probleem om op de snelweg te komen wanneer ze de rijbaan oprijden.

Mijn tweede auto was een Honda Civic hatchback uit 1990. Blijkbaar ging het in 11 seconden van nul naar 60. Dat is lachwekkend traag naar de maatstaven van vandaag. Maar gedurende de 15 jaar dat ik met dat voertuig reed, had ik nooit het gevoel dat ik in levensgevaar was, omdat het langer duurde om 65 mijl per uur te bereiken op een snelweg in Californië. Een van die jaren was ik een hardloper voor een tv-studio in Los Angeles, en ik bracht zes van de acht uur van mijn dag door in LA om willekeurige items af te leveren en te plukken. Het hebben van een krachtige EV die de Interstate 405 met 65 mijl per uur in drie seconden zou kunnen raken, zou me niet hebben geholpen op straten aan de oppervlakte en op snelwegen die vastliepen. Zelfs als het verkeer vrij doorstroomde, reisde iedereen met dezelfde snelheid.

Langzame auto snel

Er is een gezegde in de autowereld: "Het is leuker om een langzame auto snel te besturen dan een snelle auto langzaam." Daarom is de Mazda Miata zo'n hit bij liefhebbers. Het is geen krachtige roadster. Maar het handelt als een droom en biedt een meer boeiende ervaring achter het stuur. Het is nul tot 60, de tijd is 5,7 seconden, veel langzamer dan een Model S Plaid, en weet je wat, het maakt de eigenaren niet uit.

Image
Image

EV-bezitters moeten gaan denken als Miata-bezitters. Echt snel gaan in een korte tijd is bijna zinloos geworden in de huidige rijomgeving. Jij bent Lewis Hamilton niet. Je bent gewoon een gewoon persoon die een leuke EV wil om door de stad te reizen. In recordtijd over de weg schieten brengt jou en iedereen in gevaar.

Vind in plaats daarvan het plezier om te leren hoe u de wegen rondom uw huis beter kunt aanpakken. Word beter door langzamer te rijden en de nul tot 60 keer te negeren die door autofabrikanten worden geciteerd. Het gaat er niet om hoe snel je de weg op kunt. In plaats daarvan gaat het om jouw vreugde en het nut van het voertuig om die weg in te slaan en aandacht te schenken aan de wereld in plaats van een stopwatch.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: