Waarom je iOS 14.5 App Tracking zou moeten uitschakelen

Inhoudsopgave:

Waarom je iOS 14.5 App Tracking zou moeten uitschakelen
Waarom je iOS 14.5 App Tracking zou moeten uitschakelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een van de beste updates van iOS 14.5 is de mogelijkheid om tracking voor al je apps uit te schakelen.
  • Experts moedigen iPhone-gebruikers aan om tracking niet toe te staan om hun gegevens te beschermen.
  • iPhone-gebruikers zullen waarschijnlijk minder gepersonaliseerde advertenties zien, maar advertenties zullen niet helemaal verdwijnen.
Image
Image

Als je iOS 14.5 nog niet hebt gedownload, zeggen experts dat je het nu moet doen, omdat het een belangrijke update bevat die je privacy aantast.

Apple's iOS 14.5 bevat een functie genaamd App Tracking Transparency, waarmee je controle hebt over welke apps je gegevens krijgen. Je weet waarschijnlijk al dat je favoriete apps je constant achter de schermen volgen, maar Apple geeft de controle weer in handen van de gebruikers.

"Dit is een grote stap voorwaarts in de strijd om onze privacy terug te eisen", vertelde Mark Weinstein, oprichter en hoofdevangelist van MeWe, telefonisch aan Lifewire.

Niet meer volgen

Behalve dat je je telefoon kunt ontgrendelen terwijl je een gezichtsmasker draagt, en de toevoeging van nieuwe Siri-stemmen, bevatten iOS 14.5-updates een nieuwe App Tracking Transparency-functie die experts "de belangrijkste verbetering in digitale privacy in de geschiedenis van het internet."

De functie verschijnt automatisch wanneer je een nieuwe app downloadt naar je iPhone en je wordt gevraagd of je tracking voor de app wilt uitschakelen of toestaan. Voor apps die al op uw telefoon zijn gedownload, kunt u naar het gedeelte Tracking gaan onder de privacy-instellingen van uw telefoon, waar u trackingtoestemming voor elke specifieke app kunt toestaan of verwijderen.

Image
Image

Apple beschrijft tracking als "het koppelen van gebruikers- of apparaatgegevens die zijn verzameld via uw app met gebruikers- of apparaatgegevens die zijn verzameld van apps, websites of offline eigendommen van andere bedrijven voor gerichte advertenties of doeleinden voor het meten van advertenties."

Weinstein zei dat hij elke iPhone-gebruiker aanmoedigt om de nieuwe functie te gebruiken en de trackingmogelijkheden uit te schakelen, ongeacht welke apps je hebt.

"De sleutel hier is dat de consument niet voor raadsels staat, niet verkeerd begrijpt dat ze nog steeds actie moeten ondernemen", zei hij. "Deze bedrijven weten te veel over [uw gegevens] - ze kennen elke vriend, elke relatie, elke aankoopbeslissing."

Natuurlijk, als je aan een denkt, zei hij.

Mensen realiseren zich niet echt dat ze meer privacy op een iPhone verwachten dan ze in werkelijkheid zouden krijgen…

"Al onze informatie wordt ingevoerd in dit enorme data-ecosysteem en vervolgens gedeeld met adverteerders, marketeers en natuurlijk voor politieke targeting. Ze manipuleren onze nieuwsfeeds, onze gedachten, onze aankoopbeslissingen en onze stemmen. Apple's App Tracking Transparency-functie is een enorme stap in de goede richting."

Voordelen van transparantie bij het volgen van apps

Het belang van deze nieuwe functie is enorm: het is de eerste keer dat een smartphonefabrikant het bijhouden van advertenties standaard heeft uitgeschakeld. Weinstein zei dat Android-gebruikers een dergelijke functie niet mogen verwachten, aangezien Google eigenaar is van Android en Google in de databusiness zit.

Weinstein zei echter dat iPhone-gebruikers met deze update eindelijk het soort privacy kunnen krijgen dat Apple al die tijd heeft beloofd.

Image
Image

"Mensen realiseren zich niet echt dat ze meer privacy op een iPhone verwachten dan ze eigenlijk zouden krijgen, dus dit verandert het echt, dus nu krijgen ze de privacy die ze verdienen", zei hij.

Wat betreft de voordelen die iPhone-gebruikers kunnen opmerken door tracking uit te schakelen, zei Weinstein dat die vervelende, aangepaste advertenties in de loop van de tijd kunnen verminderen.

"Naarmate dit vaker voorkomt, zou het verfrissend zijn dat als ik een gesprek heb over het gaan halen van hondenvoer… dat ik geen pop-upadvertentie voor hondenvoer krijg 10 seconden later, "zei hij.

Weinstein voegde toe dat mensen een meer natuurlijke ervaring kunnen verwachten bij het gebruik van apps, maar waarschuwt dat het uitschakelen van app-tracking reclame niet volledig zal elimineren.

De sleutel hier is dat de consument niet wordt verbijsterd, niet verkeerd begrijpt dat hij nog steeds actie moet ondernemen.

"Dit elimineert gewoon - in bepaalde contexten voor adverteerders - een deel van de granulariteit die ze gewend zijn te krijgen," zei hij.

"Ze kunnen je nog steeds op andere platforms targeten; dit is een begin, maar dit is geenszins een ommekeer."

Naarmate het gesprek over onze digitale privacy steeds vaker voorkomt, zei Weinstein dat er meer van dit soort veranderingen zullen komen als gebruikers het belang van hun persoonlijke gegevens beseffen.

"Vergeet niet dat gegevens waardevol zijn, en uw gegevens zijn uw zaken", zei hij.

Aanbevolen: