Maak een back-up of verplaats uw Safari-bladwijzers naar een nieuwe Mac

Inhoudsopgave:

Maak een back-up of verplaats uw Safari-bladwijzers naar een nieuwe Mac
Maak een back-up of verplaats uw Safari-bladwijzers naar een nieuwe Mac
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Home Directory/Bibliotheek/Safari. Houd vervolgens de option-toets ingedrukt en sleep het bestand Bookmarks.plist naar een nieuwe locatie.
  • U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Bladwijzers comprimeren.plist selecteren. Dit creëert een.zip-bestand dat u overal op uw Mac kunt verplaatsen.
  • Om het bestand naar een nieuwe Mac te verplaatsen, e-mailt u het naar uzelf of gebruikt u een cloudopslagservice zoals Dropbox of iCloud.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een reservekopie maakt van uw Safari-bladwijzers om ze veilig te bewaren of om ze naar een nieuwe Mac te verplaatsen zonder de bladwijzerbeheerder te gebruiken om de geïmporteerde bladwijzers te doorzoeken en ze handmatig te plaatsen waar u ze wilt hebben.

Back-up Safari-bladwijzers

Safari slaat bladwijzers op als een plist-bestand (eigenschappenlijst) met de naam Bookmarks.plist. Het bevindt zich onder Home Directory/Library/Safari Bladwijzers worden per gebruiker opgeslagen, met elke gebruiker heeft zijn eigen bladwijzerbestand. Als je meerdere accounts op je Mac hebt en je een back-up wilt maken van alle bladwijzerbestanden of deze wilt verplaatsen, ga dan naar de bovenstaande maplocatie voor elke gebruiker.

Om een back-up van uw Safari-bladwijzers te maken, kopieert u het bestand Bookmarks.plist naar een nieuwe locatie. Je kunt dit op twee manieren doen.

  1. Open een Finder-venster en navigeer naar Home Directory/Bibliotheek/Safari.

    Met OS X Lion heeft Apple de map Home Directory/Bibliotheek verborgen, maar je hebt nog steeds op verschillende manieren toegang tot de map Bibliotheek. Zodra u toegang heeft tot de bibliotheekmap, kunt u doorgaan met de onderstaande instructies.

  2. Houd de option-toets ingedrukt en sleep het bestand Bookmarks.plist naar een andere locatie. Door de option-toets ingedrukt te houden, zorgt u ervoor dat er een kopie wordt gemaakt en dat het origineel op de standaardlocatie blijft.

    Image
    Image
  3. De andere manier om een back-up te maken van het bestand Bookmarks.plist is door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en Compress "Bookmarks.plist te selecteren in het pop-upmenu. Deze opdracht zal maak een bestand aan met de naam Bookmarks.plist.zip, dat u overal op uw Mac kunt verplaatsen zonder het origineel aan te tasten.
Image
Image

Herstel je Safari-bladwijzers

Het enige dat u nodig hebt om uw Safari-bladwijzers te herstellen, is een back-up van het bestand Bookmarks.plist beschikbaar te hebben. Als de back-up de gecomprimeerde of zip-indeling heeft, moet u dubbelklikken op het bestand Bookmarks.plist.zip om het eerst te decomprimeren.

  1. Sluit Safari, als de applicatie open is.
  2. Kopieer het bestand Bookmarks.plist waarvan u eerder een back-up hebt gemaakt naar Home Directory/Library/Safari.
  3. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven: "Er bestaat al een item met de naam "Bookmarks.plist" op deze locatie. Wilt u het vervangen door het item dat u verplaatst?" Selecteer Vervangen.

    Image
    Image
  4. Zodra u het bestand Bookmarks.plist hebt hersteld, start u Safari. Al uw bladwijzers zullen aanwezig zijn, precies waar ze waren toen u er een back-up van maakte. Importeren en sorteren is niet nodig.

Verplaats Safari-bladwijzers naar een nieuwe Mac

Het verplaatsen van je Safari-bladwijzers naar een nieuwe Mac is in wezen hetzelfde als ze herstellen. Het enige verschil is dat je een manier nodig hebt om het bestand Bookmarks.plist naar je nieuwe Mac te brengen.

Omdat het bestand klein is, kun je het gemakkelijk naar jezelf e-mailen. Andere opties zijn om het bestand over een netwerk te verplaatsen, het in de cloud op te slaan met een opslagoplossing zoals Dropbox of iCloud, of het op een USB-flashstation of externe harde schijf te plaatsen.

Zodra u het bestand Bookmarks.plist op uw nieuwe Mac hebt, gebruikt u de bovenstaande stappen om uw bladwijzers beschikbaar te maken.

iCloud-bladwijzers

Als je een Apple ID hebt, kun je de bladwijzerfunctie van iCloud gebruiken om Safari-bladwijzers op meerdere Macs en iOS-apparaten te synchroniseren. Om toegang te krijgen tot de met iCloud gesynchroniseerde bladwijzers, moet u een iCloud-account instellen op elke Mac of elk iOS-apparaat waarmee u bladwijzers wilt delen.

Voor het delen van bladwijzers, zorg ervoor dat er een vinkje staat naast het Safari item in de lijst met iCloud-diensten. Zolang u bent aangemeld bij uw iCloud-account op elk Mac- of iOS-apparaat dat u gebruikt, zouden al uw Safari-bladwijzers beschikbaar moeten zijn op meerdere apparaten en platforms.

Wanneer u een bladwijzer op één apparaat toevoegt, verschijnt de bladwijzer op alle apparaten; wat nog belangrijker is, als u een bladwijzer op één apparaat verwijdert, zullen alle apparaten die zijn gesynchroniseerd via iCloud Safari-bladwijzers die bladwijzer ook verwijderen.

Gebruik Safari-bladwijzers op andere Macs of pc's

Als je veel reist, wil je misschien je Safari-bladwijzers meenemen. Een methode is om uw bladwijzers in de cloud op te slaan, zodat u ze overal kunt openen waar u een internetverbinding heeft. Dit is handig wanneer u uw bladwijzers moet openen vanaf een openbare computer.

Als je de optie Bladwijzers exporteren van Safari gebruikt, is het bestand dat Safari maakt eigenlijk een HTML-lijst van al je bladwijzers. U kunt dit bestand meenemen en openen in elke browser, net als een normale webpagina. Natuurlijk heb je niet per se bladwijzers; in plaats daarvan krijg je een webpagina met een klikbare lijst van al je bladwijzers. Hoewel het niet zo eenvoudig te gebruiken is als de bladwijzers in een browser, kan de lijst toch van pas komen als u onderweg bent.

Zo exporteert u uw bladwijzers.

  1. Select Bestand > Bladwijzers exporteren.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het dialoogvenster Opslaan dat wordt geopend een doellocatie voor het Safari-bladwijzers.html-bestand en selecteer vervolgens Opslaan.
  3. Kopieer het Safari Bookmarks.html-bestand naar een USB-flashstation of naar een cloudopslagsysteem.
  4. Om het Safari Bookmarks.html-bestand te gebruiken, opent u een browser op de computer die u gebruikt en sleept u het Safari Bookmarks.html-bestand naar de adresbalk van de browser of selecteert u Openin het bestandsmenu van de browser en navigeer naar het Safari Bookmarks.html-bestand.
  5. Uw lijst met Safari-bladwijzers wordt weergegeven als een webpagina. Om een van uw bladwijzers te bezoeken, hoeft u alleen maar de bijbehorende link te selecteren.

Aanbevolen: