Typewise is bijna het perfecte smartphonetoetsenbord

Inhoudsopgave:

Typewise is bijna het perfecte smartphonetoetsenbord
Typewise is bijna het perfecte smartphonetoetsenbord
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Typewise's unieke zeshoekige lay-out maakt typen gemakkelijker en sneller, hoewel het even wennen kan zijn.
  • De nieuwste versie voegt betere automatische correctie, automatische taaldetectie en andere functies toe.
  • Typewise verzamelt nooit uw gegevens, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat wachtwoorden of andere belangrijke informatie worden vrijgegeven.
Image
Image

Typewise's update naar versie 3.0 maakt het een van de meest aantrekkelijke toetsenborden van derden die beschikbaar zijn op iOS en Android.

Toetsenborden van derden voor smartphones zijn dertien in een dozijn. Ondanks het aanbieden van nieuwe thema's en aanpassingsopties, zijn velen gewoon niet de tijd waard die nodig is om ze te installeren en in te stellen. Bovendien hebben veel toetsenborden toegang nodig tot dingen op je telefoon die ze gewoon niet nodig hebben, zoals je bestanden, locatie-informatie en tal van andere privégegevens. Typewise vraagt daar niet om.

In plaats daarvan biedt Typewise een complete ervaring op het apparaat, inclusief automatische correctie waarvan het zegt dat het rivalen is met Google's GBoard en Swiftkey, twee van de belangrijkste vervangingen van het toetsenbord voor smartphones die er zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw gegevens worden verzonden wanneer u ze typt, en u hoeft niet te wachten op de AI om ergens opdrachten van een onheilspellend cloudgebaseerd systeem te ontvangen.

De grootste uitdaging met het toetsenbord in de eerste plaats is dat de toetsen klein zijn op een smartphone,

Zet een Hex op mij

Hoewel er veel verschillen zijn tussen Typewise en andere toetsenborden voor smartphones, is de belangrijkste de zeshoekige lay-out die het toetsenbord gebruikt.

Er zijn resten van QWERTY in het zeshoekige toetsenbord, en het kan even duren om eraan te wennen. Maar de gebarenfuncties die in de app zijn opgenomen, nemen de noodzaak weg om op extra knoppen voor hoofdletters te drukken, en plaatsen zelfs verschillende functionele toetsen voor interpunctie op het puntje van je duim.

Het is in het begin een raar ontwerp, maar David Eberle, de CEO van Typewise, zegt dat het erom gaat sneller en soepeler te typen op smartphones.

"De grootste uitdaging met het toetsenbord in de eerste plaats is dat de toetsen klein zijn op een smartphone", vertelde hij ons tijdens een oproep.

Image
Image

"En daarom gebeuren er veel dingen tijdens het typen. Je bent traag omdat je je moet concentreren en je bent onnauwkeurig omdat de toetsen klein zijn. Dan moet je je typefouten corrigeren, wat vertraagt je verder. Het is gewoon een hele keten."

Zelfs tijdens de aanpassingsfase - waarvan ik zou zeggen dat het waarschijnlijk drie tot vier uur redelijk constant typen aan de telefoon was - werden de voordelen van het gebruik van Typewise vrij duidelijk.

Hoewel ik soms verkeerde letters raakte, kon de ingebouwde automatische correctie meestal decoderen wat ik probeerde te typen, wat betekende dat ik er niet zo veel over hoefde na te denken.

Ik weet niet zeker of het mijn typesnelheid echt zo veel heeft veranderd - ik ben al een vrij snelle typist op mijn smartphone - maar ik zie zeker de voordelen van het gebruik van de zeshoekige lay-out.

Als die lay-out een beetje te veel is, kun je altijd overschakelen naar de standaard toetsenbordindeling en toch genieten van de extra functies die Typewise biedt.

Wat is mijn functie?

De echte stralende sterren van Typewise zijn echter de extra functies. In tegenstelling tot traditionele toetsenborden, die hoofdletters en dergelijke bevatten, gebruikt Typewise gebaren om hoofdletters op te nemen en verschillende interpunctietekens toe te voegen.

Dit betekent dat je door omhoog te vegen op een letter het hoofdlettergebruik kunt wijzigen, en het maakt het controleren waar hoofdletters veel gemakkelijker zijn dan dat je op een specifieke toets moet drukken om het te doen.

Image
Image

Er zijn ook andere geweldige op gebaren gebaseerde functies, zoals de mogelijkheid om uw vinger vast te houden en over het toetsenbord te schuiven om het verwijderen van woorden te verwijderen en ongedaan te maken. Als u merkt dat u de berichten leest die u typt voordat u ze verzendt, kan dit helpen om woorden snel en gemakkelijk te bewerken.

Een andere nieuwe functie met 3.0 is automatische taaldetectie. Tijdens de installatie kun je verschillende taalpakketten installeren en dan pikt het toetsenbord op in welke taal je schrijft.

Het schakelt dan over naar dat specifieke woordenboek om ervoor te zorgen dat je geen woorden in andere talen verprutst. Het werkte goed tijdens mijn testen, en ik wisselde gemakkelijk tussen Engelse en Spaanse zinnen zonder veel moeite.

Het enige echte minpunt van Typewise is dat veel van de beste functies, zoals taaldetectie, achter een betaalmuur zitten. De gratis versie biedt nog steeds veel geweldige toevoegingen, maar als je de beste ervaring wilt, moet je wat geld uitgeven.

Aanbevolen: