Wotancraft Pilot is een bijna perfecte cameratas

Inhoudsopgave:

Wotancraft Pilot is een bijna perfecte cameratas
Wotancraft Pilot is een bijna perfecte cameratas
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Wotancraft Pilot is een lichtgewicht, gewaxte Cordura tas in messenger-stijl voor het dragen van camera's.
  • De Taiwanese tas zit vol subtiele, verrukkelijke designaccenten.
  • Dit is de beste cameratas die ik tot nu toe heb gebruikt.
Image
Image

Elke fotograaf weet dat het onmogelijk is om de perfecte cameratas te vinden, maar Wotancraft's Pilot komt heel, heel dichtbij.

De Wotancraft Pilot wordt geleverd in de maten 7- ($ 159) en 10-liter ($ 199), is gemaakt van gewaxt Cordura-nylon, heeft een configureerbare, gewatteerde binnenkant en net genoeg vakken om al je extra's op te bergen. Bonussen zijn onder meer een geheim vak en externe banden, zodat je de capaciteit naar behoefte kunt uitbreiden. Ik keek naar de kleinere tas in het zwart. Het komt ook in kaki.

In gebruik is de Wotancraft Pilot fantastisch. Het heeft precies de juiste hoeveelheid vulling.

Probleem opgelost

Er zijn verschillende terugkerende problemen met schoudertassen voor camera's. De eerste is comfort. Vaak snijdt de riem na een tijdje de schouder door, of is de tas te boxy, wat betekent dat hij niet naar je heup past, en trekt de riem ook naar de zijkant, waardoor hij nog verder in je schouder snijdt. Voeg dan vulling en zakken toe, en het wordt snel te zwaar.

Een andere grote is toegankelijkheid. Sommige tassen lijken meer op zachte transportkoffers. Je draagt ze naar de shoot en zet ze dan neer. Andere tassen, zoals de Wotancraft Pilot, zijn ontworpen om toegankelijk te zijn terwijl u ze draagt. Deze toegang kan worden belemmerd door ritsen of andere sluitingen die niet openstaan.

Dan zijn er blikken. Sommige machomannen beweren dat uiterlijk er niet toe doet, maar als je ze een tas met het Hello Kitty-merk of een uitstekende cameratas van Kelly Moore zou geven, zou je snel de waarheid ontdekken.

Image
Image

Te veel cameratassen zien er gewoon sullig uit of zijn gewoon veel te technisch. En er is ook een praktische factor. Een voor de hand liggende cameratas kan een doelwit zijn voor diefstal. De Wotancraft Pilot lost al deze problemen eenvoudig op.

Werk het

Het zachte Cordura-lichaam van de Pilot is gewaxt, waardoor het min of meer weerbestendig is en er geweldig uitziet. Het lijkt meer op canvas dan op nylon, alleen is het lichter en steviger. Deze schaal vormt zich goed naar je lichaam en de zachte, brede riem is comfortabel.

De riem heeft een schouderstuk dat desgewenst van de schouder kan worden geschoven. Ik gebruik het als de tas zwaar beladen is, maar anders geef ik de voorkeur aan de blote riem.

De tas sluit met een enkele metalen clip (er is een optionele magnetische clip). Hierdoor is hij gemakkelijk met één hand te bedienen. Je kunt de flap achter de tas wegstoppen, waardoor je makkelijk kunt werken. Het interieur is één grote ruimte en de meegeleverde klittenbandverdelers kunnen het opsplitsen.

De voor- en achterkant zijn opgevuld met stijve panelen en de onderkant en uiteinden hebben een zachtere vulling. Deze slimme ontwerptoets maakt hem supercomfortabel.

Image
Image

Er is een voorvak met ritssluiting (met mesh-organizerzakken aan de binnenkant), een achtervak met ritssluiting en twee open, elastische vakken aan de uiteinden, die kunnen worden gebruikt voor een slanke waterfles. Achter het voorvak zit nog een vak, toegankelijk vanaf de zijkanten.

Veel recensenten beweren dat het zakkenrollerbestendig is, maar dat betwijfel ik. Ik weet van zakkenrollers die de lens van een DSLR kunnen loskoppelen terwijl ze je afleiden met een toeristenkaart.

Wotancraft Pilot vs. Domke F-3X

In gebruik is de Wotancraft Pilot fantastisch. Het heeft precies de juiste hoeveelheid vulling. Ik bewaar mijn X-Pro3 erin en er is ruimte voor die camera, een paar extra lenzen en een flitser.

Of je kunt het meegeleverde inzetstuk gebruiken om een kleine laptop of iPad van elk formaat mee te nemen (mijn 12,9-inch past er gewoon in). Een andere opstelling: een X-Pro3 met lens, een oude film SLR met lens en ruimte ertussen voor lenzen, of een sandwich.

Voordat ik deze tas kocht, gebruikte ik Domke's F-3X, een lichtgewicht canvas schoudertas met een vergelijkbare configuratie. De belangrijkste verschillen zijn dat de Domke ruimer is, maar slapper, en dat de Domke de beste eindzakken heeft in alle cameratassen.

Elke fotograaf weet dat het onmogelijk is om de perfecte cameratas te vinden, maar Wotancraft's Pilot komt heel, heel dichtbij.

Ze zijn enorm, groot genoeg voor een spiegelreflexcamera en lens, maar ook slap genoeg om te verdwijnen als ze leeg zijn. De Domke heeft een bredere, comfortabelere riem en een losser voorvak.

Zowel de F-3X als de Pilot zijn uitstekende tassen. Ik geef de voorkeur aan de Pilot alleen omdat hij iets compacter is en er voor mij een beetje beter uitziet. De Domke is een beetje te slap als hij gedeeltelijk leeg wordt gebruikt.

Het is ook gemakkelijker om het interieur van de Pilot in te richten voor mijn minimale behoeften. Aan de andere kant kan de F-3X worden aangepast door hem in een gevoerde organizer te plaatsen, waardoor hij flexibeler wordt.

Ik zou blij zijn met de Pilot of de F-3X, maar de Pilot is bijna perfect voor mij.

Aanbevolen: