De 8 beste verlengde muismatten van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste verlengde muismatten van 2022
De 8 beste verlengde muismatten van 2022
Anonim

Verlengde muismatten zijn handig voor werk, grafisch ontwerp en vooral pc-gaming. Deze muismatten zijn groot genoeg om onder zowel je muis als je toetsenbord te passen met ruimte over, waardoor je veel ruimte hebt om je draadloze muis te verplaatsen zonder van de rand af te glijden.

Hoewel sommige extra dikke vulling hebben voor comfort, hebben andere verschillende oppervlakte-opties die prioriteit geven aan snelheid of controle. Je kunt ook kiezen of je lage of matige wrijving wilt, wat van invloed is op hoeveel je het oppervlak onder je hand voelt. Als u deze details niet zo serieus neemt, kunt u prioriteit geven aan esthetiek en kiezen voor een pad dat bij uw opstelling past. Kies uit gedurfde graphics, ingetogen neutrale kleuren en zelfs aanpasbare verlichtingsopties die je gamingstation echt compleet maken.

Als je op zoek bent naar meer informatie om je installatie te voltooien, lees dan onze gids over wat je moet weten voordat je een computermuis koopt voordat je onze topkeuzes voor de beste uitgebreide muismatten bekijkt.

Beste algemeen: Razer Goliathus Extended Gaming Mouse Pad

Image
Image

Razer's Goliathus 36,2 x 11,6-inch gamingmat heeft een dunne rand van aanpasbare RGB-verlichting om zowel je toetsenbord als je muis te omringen. Het wordt aangedreven door Razer Chroma-software en bevat een duizelingwekkend aantal kleuren - 16,8 miljoen, om precies te zijn, plus talloze geanimeerde effecten - zodat je het perfect kunt afstemmen op je installatie. Het kan zelfs worden gesynchroniseerd met een selecte lijst van games en apps om meeslepende, responsieve lichteffecten samen met de actie te bieden.

Het oppervlak van de pad is bedekt met een microtextuurdoek om nauwkeurig te kunnen volgen, ongeacht het soort muis dat je gebruikt. De onderkant heeft een laag gripvast rubber om wegglijden te voorkomen, zodat alles blijft waar het hoort.

Razer verkoopt ook muizen en toetsenborden met Chroma-software, als je je setup nog meer gecoördineerd wilt maken.

Maat: 36,22 x 11,57 inch | Materiaal: Stof met microstructuur | Verlichting/Poorten: RGB | Extra functies: antislip rubberen basis, lichtsynchronisatie

Runner-Up, beste algemeen: SteelSeries QcK Prism XL-gamingoppervlak

Image
Image

De SteelSeries QcK Prism XL is onze tweede plaats voor de beste overall, maar het was een close call, aangezien deze mat zoveel solide eigenschappen heeft voor een redelijke prijs. Hoewel het formaat van 35,4 x 11,8 inch ongeveer 2,5 cm smaller is dan veel van de andere pads op onze lijst, is deze muismat nog steeds groot genoeg om in al je randapparatuur te passen.

Er zijn ook verschillende maten, als je van de muismat houdt, maar nog groter wilt gaan. Alle pads hebben een microgeweven stoffen bovenkant om ervoor te zorgen dat je een goede controle hebt in zowel hoge als lage DPI-opstellingen. Beweging voelt soepel en nauwkeurig aan terwijl je games speelt.

Sommige mensen vinden RGB afleidend tijdens games, maar je kunt de dynamische RGB-verlichting met twee zones instellen om je belangrijke in-game-informatie te geven, zoals schade, munitiecapaciteit en meer. Een negatief punt is dat je, om volledig te profiteren van de PrismSync-technologie, andere SteelSeries-apparatuur nodig hebt.

Maat: 35,4 x 11,8 inch | Materiaal: Stoffen bovenkant, rubberen onderkant | Verlichting/poorten: RGB met twee zones | Extra functies: In-game verlichtingsmeldingen

Beste budget: Corsair MM300 anti-rafel muismat

Image
Image

De Corsair MM300 Anti-Fray-muismat meet 36,6 x 11,8 inch en ziet af van de ultraslanke esthetiek van het ruimteschip voor iets meer textuur. De stoffen bovenkant heeft een wrijvingsarm weefsel voor nauwkeurige tracking die is ontworpen voor muizen met een hoge DPI (zowel laser als optisch).

Het oppervlak is bedrukt met een patroon dat er versleten uitziet, een beetje welkome grunge voor mensen die niet per se met RGB bezig zijn. De randen van de muismat zijn zwaar gestikt om rafelen te voorkomen en de basis is een laag antislip rubber, dus als je hem op je bureau zet, blijft hij daar.

Deze Corsair-muismatten zijn ook verkrijgbaar in een "dikke" maat, waardoor er 0,2 inch zacht rubber tussen je muis en je bureau wordt geplaatst. Dit is een geweldige optie voor iedereen die een oneffen oppervlak glad wil strijken of gewoon wat extra demping wil tijdens het gamen. De prijs voor het aantal extra opties en dikte maakt dit onze keuze voor de beste prijs.

Maat: 36,6 x 11,8 inch | Materiaal: Doek | Verlichting/Poorten: Geen | Extra functies: Opties voor extra opvulling, morsbestendige coating

Beste uitgave: Logitech G840 XL Gaming-muismat

Image
Image

Als je iets met een subtiel ontwerp wilt, heeft de Logitech G840 XL-muismat een geheel zwart oppervlak met slechts een vleugje blauw aan de randen. Het meet 35,4 x 15,6 inch en 0,11 inch dik om net genoeg demping te bieden, terwijl het onopvallend en oprolbaar blijft. Het wordt zelfs geleverd met een eigen transportbuis.

Hoewel sommige van deze extra grote muismatten reclame maken voor oppervlakken met superlage wrijving, kan dat soort gladheid ervoor zorgen dat muisbewegingen onnauwkeurig of moeilijker te controleren zijn voor sommige gamers. De G840 XL adverteert met matige wrijving om je wat meer feedback te geven over je muisbewegingen en het stoffen oppervlak is afgestemd voor superieure trackingconsistentie. Net als verschillende andere muismatten op deze lijst, heeft de G840 XL een rubberen achterkant die uitglijden en schuiven op je gaming-oppervlak voorkomt.

Maat: 36,6 x 15,7 inch | Materiaal: Doek oppervlak, rubberen onderkant | Verlichting/Poorten: Geen | Extra functies: Transportbuis

Beste voor precisie: ASUS ROG Sheath Extended Gaming Mouse Pad

Image
Image

Deze ROG Sheath-muismat van ASUS is iets groter dan de meeste opties op deze lijst, met afmetingen van 35,4 x 17,3 inch en ongeveer 0,12 inch dik, maar het draait allemaal om precisie. Het geweven oppervlak is speciaal ontworpen voor nauwkeurige muistracking en minimale wrijving. Zelfs de gestikte randen zijn zo onopvallend mogelijk gehouden om dat botsauto-effect te voorkomen als je muis te dicht bij de rand komt. Dat stiksel beschermt ook tegen rafelen.

De ROG Sheath heeft veel duurzaamheidstests ondergaan om ervoor te zorgen dat het oppervlak van de pad het volhoudt als je herhaaldelijk met je muis beweegt. Het is ook temperatuurbestendig (tot 140 graden Fahrenheit) om zelfs de heetste pc te weerstaan. Het enige nadeel: deze pad is licht genoeg om een beetje rond te schuiven als je een glad bureauoppervlak hebt. Het heeft een rubberen achterkant om dit soort bewegingen te verminderen.

Maat: 35,4 x 17,3 inch | Materiaal: Stoffen bovenkant, rubberen onderkant | Verlichting/Poorten: Geen | Extra functies: Gestikte randen

Beste voor snelheid: HyperX Fury S Speed Edition XL

Image
Image

De Fury S muismat van HyperX is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuropties. U kunt ook kiezen tussen verschillende soorten oppervlakken: de ene is geoptimaliseerd voor snelheid en de andere voor precisie. We hebben gekozen voor de XL-versie (35,4 x 16,5 inch) in de "speed" -editie, wat betekent dat deze is bedekt met een dicht geweven stof die is ontworpen om zo weinig mogelijk wrijving te hebben. Als je alles draait om snelle reflexen, dan zal de Fury S-muismat je zeker niet vertragen. Het werkt het beste met optische muizen.

Net als sommige van de andere muismatten op deze lijst, heeft de Fury S Speed Edition gestikte randen om rafelen te voorkomen en een antislip rubberen achterkant om hem op zijn plaats op je gaming-oppervlak te houden. Het is ongeveer 0,16 inch dik, wat dikker is dan veel opties op deze lijst.

Maat: 35,4 x 16,5 inch | Materiaal: Stoffen bovenkant, rubberen onderkant | Verlichting/Poorten: Geen | Extra functies: gestikte randen, extra dicht weefsel voor snelheid

Beste voor duurzaamheid: Corsair MM350 PRO Premium Extended XL

Image
Image

De Corsair MM350 Pro Premium is een muismat die lang bij je wil blijven, en die absoluut aanvoelt alsof hij gemaakt is met het oog op uithoudingsvermogen. We kozen voor de Extended XL Spill-proof versie voor onze selectie van de beste voor duurzaamheid. De Corsair MM350 heeft een goede maat, 36,6 x 15,7 inch, en heeft een ideale dikte van 0,15 inch, wat zeker aan de dikkere kant is voor de meeste muismatten.

Er zijn gestikte randen die de bewegingen van je armen opvangen en voorkomen dat de randen gaan rafelen. Bij langdurig gebruik kunt u echter wat lichte rafels aan de randen zien, maar u zult waarschijnlijk geen rafels zien op het oppervlak van de muismat. De morsbestendige en vlekbestendige coating werkt goed en is gemakkelijk schoon te vegen.

De onderkant heeft een rubberen coating om uitglijden te voorkomen, wat werkt zoals het hoort, vooral gezien het zwaardere gewicht dat de pad heeft. Over het algemeen is dit een muismat die heel lang meegaat en veel gamesessies doorstaat.

Maat: 36,6 x 15,7 inch | Materiaal: microgeweven stof | Verlichting/Poorten: Geen | Extra kenmerken: Mors- en vlekbestendige coating

Beste waarde: Razer Gigantus v2 gamingmuismat

Image
Image

Als je een muismat met een uitgebreid budget koopt, wil je het gevoel hebben dat je de best mogelijke kwaliteit krijgt voor een lagere prijs en geen goedkope imitatie koopt. De Razer Gigantus V2 kost $ 30 voor de XXL-versie, maar voelt nog steeds alsof hij met veel zorg en kwaliteit is gemaakt.

De Gigantus V2 meet 37 x 10,83 inch en heeft een dikte van 0,15 inch, wat comfortabel aanvoelt onder je armen. Het gestructureerde microgeweven oppervlak heeft de juiste balans tussen grip en schuiven voor uw muis, wat zorgt voor nauwkeurigheid, terwijl de rubberen antislipbasis alles op zijn plaats houdt. De muismat heeft een eenvoudige zwarte en groene look, maar op de Razer-website kun je een ontwerp kiezen dat je leuk vindt en zelfs je gamertag toevoegen voor de lol. Er zijn geen gestikte randen, dus er is kans op rafelen, maar dit is een goed gemaakte muismat die het geld waard is.

Maat: 37 x 10,83 inch | Materiaal: Stoffen bovenkant, rubberen onderkant | Verlichting/Poorten: Geen | Extra functies: Aanpasbaar via website

De Razer Goliathus Extended Gaming Mouse Pad (bekijk bij Amazon) biedt snelheid, precisie en onweerstaanbaar leuke RGB-verlichting die je setup naar een hoger niveau tilt. Als je iets niet zo hightech nodig hebt, raden we de Corsair MM300 Anti-Fray Mouse Pad (bekijk bij Amazon) aan vanwege zijn uitstekende kwaliteit en waarde.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en ze heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

FAQ

    Is het slecht om een muis te gebruiken zonder een pad?

    Ja, muizen zijn ontworpen om het beste te werken met een muismat. De pad voorkomt dat de muis beschadigd raakt door over je bureauoppervlak te wrijven en beschermt je bureau ook tegen slijtage door de muis. De meeste muizen zijn tegenwoordig optische of lasermuizen en hun sensoren kunnen het materiaal van de muismat beter lezen dan andere oppervlakken zoals hout of glas.

    Zijn verlengde muismatten de moeite waard?

    Absoluut. Een verlengde muismat voorkomt dat je muis van de rand van je muismat wegloopt wanneer je opgewonden een wedstrijd speelt, en hij is ook bestand tegen meer slijtage dan een normale muismat. Deze muismatten bieden ook uitstekende bescherming voor uw bureau en zien er geweldig uit voor uw gamingstation.

    Welke muismat gebruiken professionele gamers?

    Veel professionele gamers worden gesponsord, dus ze zullen een merk muismat gebruiken dat is aangesloten bij hun sponsoring. Pro-gamers kunnen echter de voorkeur geven aan verlengde muismatten om comfort- en prestatieredenen. Als je van een flitsend uiterlijk houdt, geeft een muismat met RGB-verlichting altijd een beetje stijl.

Waar u op moet letten bij een verlengde muismat

Afmetingen - Voordat u een upgrade uitvoert van een gewone muismat naar een met grotere afmetingen, moet u uw bureauruimte opmeten en kijken hoe groot u wilt gaan. Het moet onder je toetsenbord passen met wat ruimte over en moet voldoende ruimte rond je muis bieden om vrij te bewegen. De meeste muismatten op deze lijst behoren tot de grootste die door deze merken worden aangeboden - als ze te groot lijken voor uw opstelling, controleer dan of het item wordt aangeboden in "gemiddelde" of "grote" afmetingen in plaats van "extra groot".

Surface wrijving - De hoeveelheid wrijving die je van je muismat wilt, hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeuren en speelstijl. Over het algemeen geven gamers met een lage DPI de voorkeur aan een matige hoeveelheid wrijving, omdat dit de controle verbetert en het gemakkelijker maakt om de muis te stoppen na snelle bewegingen. High-DPI-gamers geven vaak de voorkeur aan lage wrijving omdat het extreem nauwkeurige bewegingen en snelheid mogelijk maakt. Maar er zijn geen harde en snelle regels. Als je het gamingoppervlak onder je muis wilt "voelen", zoek dan naar iets met een beetje meer textuur. Als je gewoon wilt rondzappen op een superglad oppervlak, kijk dan eens naar wrijvingsarme muismatten die snelheid voorop stellen.

Duurzaamheid - Als u betere kwaliteit koopt, koopt u minder vaak. Dit is een stuk uitrusting dat veel gebruikt wordt en behoorlijk wat slijtage kan ondergaan. Functies zoals gestikte of gebonden randen kunnen rafelen helpen voorkomen en de levensduur verbeteren. Water- en hittebestendigheid kunnen ook vervaging, vlekken en slechte geuren voorkomen.

Aanbevolen: