Hoe paarden en rijdieren te vinden, te temmen en te verzorgen in Zelda: Breath of the Wild

Inhoudsopgave:

Hoe paarden en rijdieren te vinden, te temmen en te verzorgen in Zelda: Breath of the Wild
Hoe paarden en rijdieren te vinden, te temmen en te verzorgen in Zelda: Breath of the Wild
Anonim

Het is niet moeilijk om een paard te vinden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar het temmen ervan kan een beetje lastig zijn.

Deze gids leert je wat je moet weten over paarden in het veelgeprezen Nintendo Switch-spel, inclusief waar je enkele van Hyrule's beste rossen kunt vinden, hoe je voor ze moet zorgen en wat je moet doen als je per ongeluk één gedood (hey, het overkomt de besten van ons).

Waar paarden te vinden

Wilde paarden zijn overal in Hyrule, maar er zijn enkele gebieden waar je ze eerder zult vinden. De meest voorkomende plaats waar paarden samenkomen is in open vlaktes, zoals Central Hyrule Field of de graslanden bij de Dueling Peaks.

Image
Image

Elk paard heeft vier kenmerken waar je op moet letten:

  • Kracht: deze misleidende statistiek bepa alt de gezondheid (HP) van een paard in de strijd en niet de hoeveelheid schade die het aan vijanden kan toebrengen.
  • Speed: Bepa alt hoe snel je paard is. Alle paarden kunnen wisselen tussen 4 snelheden: stap, draf, galop en galop.
  • Stamina: Heeft invloed op het aantal keren dat u uw paard in galop kunt 'sporen'. De sterrenclassificatie in deze categorie bepa alt hoeveel sporen u kunt gebruiken, tot een maximum van 5. Sporen regenereren op natuurlijke wijze in de loop van de tijd.
  • Temperament: Paarden zijn er in "zachte" en "wilde" temperamenten.
  • Gevlekte paarden zijn zachtaardig, wat betekent dat ze gemakkelijker te temmen zijn, maar doorgaans lagere statistieken hebben dan wilde paarden.
  • Effen gekleurde paarden hebben een wild karakter en zijn veel moeilijker te temmen. Ze hebben echter over het algemeen betere algemene statistieken dan zachte rassen.

Hoe een paard te temmen

Zodra je een wild paard hebt gevonden dat je leuk vindt, is de volgende stap het temmen ervan. Het temmen vereist een mix van ste alth en geduld van jouw kant, aangezien paarden schichtig zijn en zullen schieten als je ze te snel nadert.

Behalve voor de zeldzaamste paarden van het spel (meer hierover hieronder), is het proces voor het temmen van een paard vrij eenvoudig.

  1. Ga achter het paard staan en druk op de linker joystick om te hurken.

    Image
    Image
  2. Zodra je dichtbij genoeg bent, druk je op A om te mounten. Begin onmiddellijk snel op de L-knop te tikken om het paard te kalmeren en te voorkomen dat je wordt gestoten.

    Image
    Image

    Als je uithoudingsvermogen opraakt voordat je een paard met succes kunt kalmeren, overweeg dan om elixers of voedsel te maken die je uithoudingsvermogen tijdelijk verhogen. Je kunt je uithoudingsvermogen ook permanent vergroten door 4 Spirit Orbs aan te bieden aan een godinbeeld dat verspreid is over de steden van Hyrule en de Temple of Time.

  3. Blijf het paard kalmeren door op de L-knop te drukken elke keer dat het in een andere richting probeert te gaan dan je wilt. Je zult af en toe een groep harten zien die het hoofd van het paard omringen nadat je het hebt gekalmeerd, wat aangeeft dat je band met het paard toeneemt.

    Image
    Image
  4. Als je een paard wilt redden dat je getemd hebt, rijd het dan naar de dichtstbijzijnde stal. Ga naar de balie en druk op ZL om de eigenaar te targeten.

    Image
    Image

    Draai NIET naar een stal na het temmen van een paard. Als je dit doet, laat je je paard achter.

  5. Selecteer Ja, alstublieft om uw paard te registreren.

    Image
    Image
  6. De staleigenaar zal vragen of je zeker weet dat je het paard wilt registreren. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  7. De eigenaar zal 20 roepies vragen om de registratiekosten en een zadel en hoofdstel te dekken. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  8. Je moet nu je paard een naam geven. Typ de naam en selecteer Yes om te bevestigen.

    Image
    Image
  9. Na bevestiging van de registratie zal de eigenaar je vragen wat je met je nieuwe paard wilt doen. Selecteer Neem paard om te blijven rijden of Bord paard om het op stal te houden.

    Image
    Image

Je paard verzorgen en aanpassen

Je kunt maximaal vijf paarden tegelijk registreren en ze uit elke stal in het spel oproepen. U kunt echter maar één paard tegelijk uitlaten. In tegenstelling tot andere open-wereldspellen, kun je je paard niet meteen overal vandaan oproepen in Breath of the Wild. Door op de D-Pad te drukken, zal Link fluiten en zijn paard naar zich toe roepen, maar het zal niet werken als het paard buiten bereik is.

De enige manier om overal in Breath of the Wild een paard op te roepen, is door de Champions' Ballad DLC te kopen en een zoektocht te voltooien die de uitrusting van het Ancient Saddle-paard ontgrendelt.

Bovendien kun je het uiterlijk van een paard aanpassen door deze stappen te volgen:

  1. Reis naar een stal en zoek de NPC (niet-speler) die voor de paarden van de stal zorgt. Merk op dat paardenaanpassing niet bij elke stal beschikbaar is.

    Image
    Image
  2. Nader de NPC te paard, houd ZL vast om je op hen te concentreren, en druk op A om een gesprek te beginnen.

    Image
    Image
  3. Je wordt gevraagd of je de uitrusting of manen van je paard wilt veranderen. Selecteer "Ja, alstublieft!"

    Image
    Image
  4. Scroll door de opties en maak een keuze door op A te drukken. Als je van gedachten verandert, kun je altijd terugkeren om een andere manen, zadel of hoofdstel te kiezen.

    Image
    Image
  5. Als je band met je paard laag is, kun je zijn uitrusting of manen pas aanpassen als hij sterker is.

    Image
    Image

Om je band met je paard te versterken, blijf het tijdens het rijden kalmeren door op L te drukken en voer ze lekkernijen zoals appels. Om je paard te voeren, stap je af, houd je het voedsel in je hand en ga je naast de mond van het paard staan. Het paard zal het na een paar seconden automatisch opeten.

Hoe vind je de beste paarden in Breath of the Wild

Als vuistregel zijn de beste paarden in Breath of the Wild degenen met de beste statistieken. De kenmerken van wilde paarden variëren, maar je hebt een grotere kans om er een te vinden met goede statistieken als je kijkt in Upland Lindor, in de buurt van het Maag No'rah-heiligdom in de regio Ridgeland in Hyrule.

Image
Image

Naast gewone wilde paarden zijn er verschillende speciale rijdieren die je kunt vinden:

  • Epona (Kracht: 4 | Snelheid: 4 | Uithoudingsvermogen: 4 | Temperament: Zacht): Link's iconische paard is misschien wel de beste rijdier in Breath of the Wild, wat het is des te teleurstellender dat ze niet op traditionele wijze in het spel kan worden verkregen. De enige manier om Epona te verwerven is door een Super Smash Bros. Series Link of Twilight Princess Zelda 30th Anniversary Link-amiibo. In tegenstelling tot andere wilde en speciale paarden, hoeft Epona niet getemd te worden.
  • Royal White Stallion (Kracht: 4 | Snelheid: 3 | Uithoudingsvermogen: 5 | Temperament: Wild): Een nobel paard waarvan wordt gezegd dat het de afstammeling is van het paard van prinses Zelda. Het heeft een stamina rating van 5, en spelers kunnen het verkrijgen door de "The Royal White Stallion" side quest te voltooien, gegeven door Toffa bij Outskirt Stable.
  • Giant Horse (Kracht: 5 | Snelheid: 2 | Stamina: - | Temperament: Wild): Een massief zwart paard met rode manen, naar verluidt een afstammeling van Gandondorf's ros, het reuzenpaard staat in het Tabab-grasland. Net als de Royal White Stallion maakt het Giant Horse deel uit van een zijmissie. Reis naar het Mounted Archery Camp en praat met Straia om 'Hunt for the Giant Horse' te starten. Het reuzenpaard heeft een sterkteclassificatie van 5 (de hoogst mogelijke classificatie) maar geen uithoudingsvermogen. Met andere woorden, het is een langzaam paard dat bijna elke vijand op zijn pad kan neerhalen.
  • The Lord of the Mountain: Het is een mysterieus, gloeiend paard dat willekeurig verschijnt op de top van de Satori-berg in de buurt van een kersenbloesemboom. De Lord of the Mountain verschijnt pas als er een groene verticale lichtstraal uit de berg schijnt. Dit paard is moeilijk te besluipen en te temmen, en je kunt het niet op stal registreren. Maar het maakt dit goed door het snelste paard in het spel te zijn, met een onbeperkt uithoudingsvermogen om op te starten.
  • Stalhorses: Deze ondode skeletachtige rossen verschijnen alleen 's nachts en worden meestal vergezeld door een Stalkoblin die op hun rug rijdt. Stalpaarden kunnen niet worden geregistreerd bij stallen en verdwijnen om 5:00 uur in-game tijd.

Een paard nieuw leven inblazen

Helaas kan je paard sterven (door jouw hand of door een vijand), maar het goede nieuws is dat er een manier is om ze terug te krijgen. Bezoek de Horse God Malanya, en zij zal je trouwe ros terugbrengen (voor een prijs):

  1. Warp naar Lake Tower of Ka’o Makagh Shrine, waarvan de laatste dichterbij is.

    Image
    Image
  2. Steek de Horse God Bridge over naar het zuiden, net ten zuidoosten van Nette Plateau.

    Image
    Image
  3. Zoek de feeënfontein aan het einde van de weg en praat met Malanya.

    Image
    Image
  4. Betaal haar een eenmalige vergoeding van 1.000 roepies om overleden paarden weer tot leven te wekken. Je kunt alleen paarden tot leven wekken die maximale genegenheid voor je hadden.

    Image
    Image

Aanbevolen: