App-clips van Apple gebruiken (iOS 14)

Inhoudsopgave:

App-clips van Apple gebruiken (iOS 14)
App-clips van Apple gebruiken (iOS 14)
Anonim

App Clips geven je de functies van een app voor slechts eenmalig gebruik, zonder de tijd te nemen om een volledige app te downloaden en een account aan te maken. De App Clips-functie van Apple levert precies de juiste functies van een app, precies wanneer je die nodig hebt, snel en veilig. Dit is wat u moet weten om Apple App Clips te gebruiken op iOS 14 en hoger.

App Clips zijn niet hetzelfde als de door Apple gemaakte app Clips. Het is verwarrend, we weten het! Gelukkig hebben we alle details over de niet-aan-App-Clips-app genaamd Clips.

Wat is een iPhone-app-clip?

App Clips zijn een functie van iOS 14 en iPadOS 14 en hoger. Ze leveren kleine stukjes functionaliteit van een app wanneer je ze nodig hebt, zonder je te dwingen de hele app te downloaden.

Image
Image

Bekijk het zo: laten we zeggen dat je een scooter of fiets wilt huren bij een van die kiosken langs de weg. Met een App Clip hoef je niet de volledige app te downloaden. In plaats daarvan download je gewoon een klein deel van de grotere app die alleen de functies bevat die je op dat moment nodig hebt (een account aanmaken, betalen en de scooter of fiets ontgrendelen). Met de App Clip ben je veel sneller klaar, en met minder dataverbruik, dan met een normale app.

App Clips werken op de iPhone, iPod touch en iPad.

App Clips zijn in wezen het antwoord van Apple op Google Instant Apps, die sinds 2018 beschikbaar zijn op Android.

Hoe krijg ik een iOS App Clip?

Image
Image

Er zijn verschillende manieren om app-clips te krijgen:

  • App Clip-code: De afbeelding hierboven toont de nieuwe App Clip-code van Apple. Wanneer u een van deze symbolen in een winkel of op een locatie ziet, scant u deze met de Camera-app van uw apparaat en wordt u gevraagd de app-clip te installeren die aan de code is gekoppeld.
  • QR-code: Saaie oude QR-codes kunnen worden gebruikt om App Clip-downloads te activeren.
  • NFC: Voor iPhones met Near-Field Communication (NFC) draadloze chips - dat is de iPhone 6-serie en nieuwer tikken op uw iPhone op een NFC-enabled locatie zal een App Clip downloaden.
  • Geo-locatie in Maps: App Clips kunnen ook aan specifieke locaties worden gekoppeld. Dus als u een winkel, transport, faciliteit, museum of andere locatie bezoekt met de Apple Maps-app, kan een app-clip aan u worden voorgesteld.
  • Safari en berichten: Websites in Safari kunnen u vragen om een app-clip te downloaden. App Clips kunnen ook worden gedeeld via de Berichten-app.

App-clips van Apple gebruiken op iOS 14

Image
Image

Als je klaar bent om een app-clip te gebruiken, kun je het volgende doen:

  1. Vind de prompt naar ons de App Clip op een website, met behulp van een QR-code, via NFC of op een andere manier.
  2. Tik op de Play of Open knop (de naam van de knop verschilt afhankelijk van het soort app-clip dat het is).

    Afhankelijk van waar de eerste knop verscheen, moet je mogelijk op de knop in de pop-up vanaf de onderkant van het scherm tikken. In andere gevallen is de pop-up onderaan het scherm het eerste wat je ziet.

  3. Wacht een paar seconden totdat de app-clip is gedownload en gestart, en begin hem dan te gebruiken.

Zal ik een heleboel app-clips hebben die mijn iPhone of iPad vervuilen?

Nee. Allereerst mogen App Clips maximaal 10 MB groot zijn. Dit zorgt ervoor dat ze snel worden gedownload (snelle toegang tot een functie is hier immers het belangrijkste doel), maar ook dat ze niet veel ruimte op je apparaat in beslag nemen.

Nog beter, de 10 MB App Clip wordt automatisch verwijderd van je apparaat 30 dagen nadat je het hebt gedownload (hoewel je App Clips handmatig kunt verwijderen op dezelfde manier als je apps verwijdert).

Ten slotte worden app-clips niet gedownload naar je startscherm, dus nemen ze daar geen ruimte in beslag. Alle app-clips worden automatisch gedownload naar uw iPhone-app-bibliotheek.

Heb ik een account nodig om app-clips te gebruiken?

In de meeste scenario's waarin u een app-clip zou gebruiken, moet u ook een account maken als u een volledige app gebruikt. Maar als App Clips sneller en gemakkelijker zouden moeten zijn dan volledige apps, hoe werkt het dan om een account aan te maken?

App Clips gebruiken Apple's Sign In With Apple-functie, die werd geïntroduceerd in iOS 13. Met deze functie kun je veilige, persoonlijke, eenmalige accounts maken met slechts één tik op de knop. Aanmelden met Apple-accounts worden beschermd door Touch ID of Face ID, dus je hoeft alleen maar op de accountknop te tikken, jezelf te authenticeren en je account is actief.

Bottom Line

App Clips gebruiken Apple Pay voor in-app-betalingen. U hoeft dus geen nieuwe betalingsinformatie in te voeren of aanvullende betalingsverificatiestappen uit te voeren om App Clips te gebruiken. Gebruik gewoon Apple Pay zoals normaal en de betaalkaart die in uw Apple ID staat, wordt in rekening gebracht.

Hoe vind ik app-clips op mijn iPhone of iPad?

Image
Image

Apple heeft in iOS 14 en iPadOS 14 ook de app-bibliotheekfunctie geïntroduceerd, waarmee u gemakkelijk door de apps kunt bladeren die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. App-clips zijn daar gesorteerd in de gebruikelijke categorieën, samen met andere apps, en zijn ook beschikbaar in het gedeelte 'Recent toegevoegd'.

Je kunt een app-clip onderscheiden van een gewone app omdat de app-clip een gestippelde omtreklijn heeft rond het app-pictogram.

Aanbevolen: