Hoe de Talkback-app van Android in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Talkback-app van Android in te stellen en te gebruiken
Hoe de Talkback-app van Android in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > schakel Talkback in. Tik op Volumetoetssneltoets of Toegankelijkheidssneltoets.
  • Als u het toetsenbord wilt wijzigen in braille, gaat u naar TalkBack-instellingen > Braille-toetsenbord > brailletoetsenbord instellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Talkback op Android instelt. De Talkback-app van Android is er voor mensen die problemen hebben met het zien en navigeren op hun telefoonschermen.

Talkback inschakelen in Instellingen

Er zijn een paar manieren om de Talkback-app in te schakelen. Je kunt het inschakelen terwijl je je telefoon voor de eerste keer instelt, maar er zijn andere manieren om het in te stellen als je geen gloednieuwe telefoon hebt.

Omdat er zoveel gevoelige informatie op je telefoon staat en de Talkback-app tekst hardop voorleest, wil je waarschijnlijk Talkback ergens privé instellen en leren gebruiken. Je zult waarschijnlijk ook een koptelefoon willen dragen als je hem in de buurt van andere mensen gebruikt.

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid.
  2. Toggle Talkback aan. Mogelijk moet u enkele dialoogvensters bevestigen.

    Image
    Image
  3. Zodra je Talkback inschakelt, begint er een tutorial waarin je alle Talkback-functies krijgt uitgelegd. Het is een uiterst grondige zelfstudie, maar je kunt er altijd nog een keer doorheen gaan om je geheugen op te frissen.

Gebruik de snelkoppeling Toegankelijkheid om Talkback in en uit te schakelen

Je kunt ook een snelkoppeling voor toegankelijkheid inschakelen, zodat je niet telkens naar je instellingen hoeft te navigeren als je Talkback wilt in- en uitschakelen.

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid.
  2. Tik op Sneltoets Volumetoets of Toegankelijkheidssneltoets.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een scherm waarin wordt uitgelegd hoe u uw toegankelijkheidsapps in- en uitschakelt. Meestal moet je beide volumetoetsen ingedrukt houden of drie keer op een specifieke knop tikken.

Het Talkback Braille-toetsenbord inschakelen

In nieuwere versies van Android bevat Talkback een ingebouwd brailletoetsenbord met een lay-out met 6 toetsen die braillegebruikers bekend zouden moeten zijn. Als u het standaard Android-toetsenbord wilt wijzigen in braille, opent u TalkBack en gaat u naar TalkBack-instellingen > Braille-toetsenbord > brailletoetsenbord instellen

Wat is de Talkback-app?

Talkback is de schermlezer-app van Google, waarmee mensen met een visuele beperking beter kunnen navigeren op hun smartphones. Talkback gebruikt ook een verscheidenheid aan feedback buiten het schermlezen, waaronder andere geluiden en trillingen, om je te helpen de informatie op je telefoon te begrijpen.

De Talkback-app maakt deel uit van de Google Accessibility Suite, die vooraf is geladen op alle Android-telefoons en regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies via de Google Play Store.

Aanbevolen: