Verizon om berichten van Google te gebruiken als standaard sms/RCS-app

Verizon om berichten van Google te gebruiken als standaard sms/RCS-app
Verizon om berichten van Google te gebruiken als standaard sms/RCS-app
Anonim

Verizon en Google hebben een samenwerking aangekondigd om vanaf 2022 van RCS het standaard berichtenformaat voor Android-gebruikers te maken.

Verizon heeft de wijziging vandaag aangekondigd en stelt dat het vanaf 2022 telefoons met voorgeladen berichten van Google zal gaan pushen. Door deze stap zullen meer klanten standaard toegang krijgen tot Rich Communication Service (RCS), een stap we hebben al gezien dat ze worden ondersteund door AT&T en T-Mobile.

Image
Image

"Onze klanten vertrouwen op ons om een betrouwbaar, geavanceerd en eenvoudig berichtenplatform te bieden om in contact te blijven met de mensen die er het meest toe doen in hun leven", Ronan Dunne, executive vice president en CEO van Verizon Consumer Group, zei in de officiële aankondiging.

"Door met Google samen te werken, biedt Verizon onze Android-gebruikers een krachtige berichtenervaring waarmee ze op nieuwe en innovatieve manieren in contact kunnen komen met dierbaren, merken en bedrijven."

Het bedrijf zegt dat met RCS als standaard consumenten kunnen genieten van foto's en video's van hogere kwaliteit, kunnen chatten via wifi of mobiele data en weten wanneer je berichten worden gelezen. Bovendien ontgrendelt RCS de mogelijkheid voor robuustere groepschats en veilige berichtenuitwisseling, dankzij end-to-end-codering in één-op-één-gesprekken.

Degenen die graag de vorige standaard berichten-app van Verizon, Message+, gebruiken, kunnen nog steeds profiteren van RCS, aangezien Verizon van plan is de app voor het einde van het jaar bij te werken. Als je nu wilt profiteren van de extra beveiliging van RCS, kun je Messages by Google al installeren vanuit de App Store.

Het is opmerkelijk om te zien dat AT&T, T-Mobile en nu Verizon samenwerken met Google, want slechts enkele maanden geleden leek de toekomst van RCS nogal somber en onnodig, gezien het assortiment aan andere beschikbare berichten-apps. Dit zou echter het keerpunt kunnen zijn dat RCS een meer levensvatbare berichtenstandaard moet worden.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat zelfs wanneer Verizon RCS begint te pushen als de standaard berichtenstandaard, alle berichten die tussen iPhones en Androids worden verzonden, terugvallen op het traditionele sms-formaat. Het is onduidelijk of Apple in de toekomst RCS zal gebruiken, waardoor berichten tussen iPhone- en Android-apparaten veiliger en robuuster worden.

Aanbevolen: