Hoe een Lynel te verslaan in Zelda: BOTW

Inhoudsopgave:

Hoe een Lynel te verslaan in Zelda: BOTW
Hoe een Lynel te verslaan in Zelda: BOTW
Anonim

Als je de beste wapens in Zelda: BOTW wilt hebben, moet je enkele van de krachtigste vijanden in het spel verslaan. Deze gids behandelt het doden van een Lynel in BOTW, inclusief alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op de strijd.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Zelda: Breath of the Wild voor Nintendo Switch en Wii U.

Hoe bereid je je voor om tegen een Lynel te vechten

Voordat je er zelfs maar aan denkt om de meest felle vijanden in BOTW uit te dagen, moet je de volgende stappen nemen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent:

  • Vind de vier Grote Sprookjesfonteinen en upgrade je beste uitrusting naar het maximale niveau. De Great Faries bevinden zich in Kakariko Village, Lake Akkala, Gerudo Desert en Totori Lake in de Tabantha-regio.
  • Gebruik een wapen met één hand, een duurzaam schild en lichte uitrusting zoals het harnas van de soldaat. Tweehandige wapens en zware bepantsering zullen je zwaar belasten, dus je zult de krachtige aanvallen van de Lynels niet kunnen ontwijken. Breng een paar wapens mee, want er zal er waarschijnlijk één breken tijdens het gevecht.
  • Oefen met pareren om Perfect Guard uit te schakelen. Houd ZL ingedrukt om je tegenstander te richten terwijl je een schild vasthoudt, en druk dan op A als je vijand op het punt staat toe te slaan. Als je het goed timet, verdoof je de Lynel even, zodat je een tegenaanval kunt doen.
  • Ga naar binnen met tal van curatieve items, waaronder een paar faires. Gebruik alle verbruiksartikelen die je kracht, verdediging en hart versterken.

Combineer elk fruit met een Big Hearty Radish om een gerecht te maken dat al je gezondheid herstelt en je tijdelijk extra harten geeft.

Hoe een Lynel te doden in BOTW

Hier zijn enkele algemene tips om Lynels te bestrijden:

  • Blokkeer en tegenaanval. Je beste kans om een aanval uit te voeren is direct nadat je de Lynel hebt verdoofd na een Perfect Guard.
  • Gebruik je Stasis rune-vaardigheid. Activeer hem terwijl de Lynel je aanv alt om een paar snelle slagen te geven, en stap dan opzij zodat hij langs je heen rent.
  • Blijf dichtbij. De aanvallen van dichtbij van Lynel zijn verwoestend, maar hun aanvallen op lange afstand missen zelden, dus ga niet te ver weg als je de aandacht van de Lynel trekt. De uitzondering is wanneer de Lynel vuurballen oproept. In dat geval moet je rennen en je verschuilen achter iets dat je tegen de ontploffing zal beschermen.
  • Als de grond vlam vat, kun je profiteren van de opwaartse luchtstroom die het creëert en paragliden om een luchtaanval uit te voeren met je pijl en boog.
  • Gebruik je boog voor close-up shots, die de Lynel zullen verdoven. Als je hem met een ijspijl in het hoofd kunt schieten, bevries je hem lang genoeg om erop te klimmen en nog een paar klappen op zijn hoofd te geven.
  • Het verslaan van een Lynel in BOTW vergt veel geduld, dus wees voorbereid op een langdurig gevecht.
Image
Image

Lynel-locaties en buit

Dit is wat je krijgt als je verschillende soorten Lynels verslaat en waar je ze kunt vinden:

Lyneltype Buiten Locatie
Roodharige Lynel Normale Lynel-wapens, Lynel-hoorn, hoef en ingewanden Coliseum-ruïnes, Kamah-plateau, Lanayru Road East Gate, Nautelle Wetlands, Oseira Plains, Ploymous Mountain
Blauwe Manen Lynel Mighty Lynel Weapons, Lynel Horn, Hoof, and Guts Akkala Wilds, First Gatehouse, Laporah Mesa, Lodrum Headland, North Akkala Valley, Oseira Plains, Rowan Plain
Blanken met witte manen Savage Lynel-wapens, Lynel-hoorn, hoef en ingewanden Deplian Badlands, Drenan Highlands, East Deplian Badlands, Gerudo Summit, Great Plateau, North Tabantha Snowfield, Second Gatehouse
Gouden Lynel Savage Lynel-wapens, vlammenwoord, Lynel-hoorn, hoef en lef Colosseumruïnes (alleen Master-modus)

Soorten Lynels

De bovenstaande tips zijn van toepassing op alle Lynels, maar hier is wat meer specifieke informatie over de verschillende soorten Lynel's in Breath of the Wild.

Roodharige Lynels

Lynel's met rode manen zullen Schokpijlen in jouw richting lanceren zodra je nadert, dus sluit de afstand tussen jullie zo snel mogelijk. Terwijl het zich voorbereidt om te springen, ga uit de weg of gebruik je schild om een ingrijpende slag te voorkomen.

Blauwe Manen Lynels

Blauwmanen Lynel's zijn identiek aan de Roodmanen, behalve dat ze aanzienlijk sterker zijn. Evenzo zijn de beloningen voor het verslaan van hen veel beter.

Blanken met witte manen

Blanken met witte manen (ook wel Zilvermanen Lynels genoemd) hebben twee keer zoveel gezondheid als Lynels met rode manen en zijn bijna twee keer zo sterk. Vóór de toevoeging van Golden Lynels waren ze de moeilijkste vijanden in het spel en ze lieten de krachtigste wapens vallen in BOTW.

Gouden Lynels

Je kunt alleen tegen Golden Lynels vechten als je The Master Trials DLC hebt en in de Master-modus speelt. Hun aanvallen zijn twee keer zo krachtig als die met witte manen, wat betekent dat ze je in één klap kunnen uitschakelen, zelfs als Link's gezondheid maximaal is.

Aanbevolen: