Hoe Guardians te verslaan in Zelda: BOTW

Inhoudsopgave:

Hoe Guardians te verslaan in Zelda: BOTW
Hoe Guardians te verslaan in Zelda: BOTW
Anonim

Guardians zijn enkele van de moeilijkste vijanden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wanneer je ze tegenkomt in een heiligdom of de pech hebt om er een (of meer!) tegen te komen tijdens het avontuur, moet je voorbereid zijn. Met deze tips en trucs ben je dat wel. Lees verder om te leren hoe je Guardians kunt verslaan in Breath of the Wild.

Bottom Line

Er is geen enkele manier om Guardians te verslaan in BOTW. Je kunt verschillende combinaties van wapens, aanvallen en verdedigingen gebruiken, afhankelijk van de Guardian waarmee je vecht, waar het gevecht plaatsvindt en je persoonlijke speelstijl.

Gebruik Guardian of Ancient Weapons

Image
Image

Werkt tegen: Alle Guardians

Deze geweldige wapens zijn pas beschikbaar als je een Guardian of Ancient Weapons hebt gekregen door een Guardian te verslaan of een paar Ancient Weapons te kopen, maar het is een van de beste en meest effectieve manieren om Guardians te verslaan. Guardian en Ancient Weapons worden gekenmerkt door hun blauwe gloed en een lichte brom wanneer ze zijn uitgerust. Oude wapens die je koopt richten meer schade aan dan de wapens die je van Guardians krijgt, maar ze zijn allemaal veel effectiever en duurzamer dan normale wapens wanneer je tegen Guardians vecht.

Je kunt enkele van de krachtigste Ancient Weapons in BOTW kopen in het Akkala Ancient Tech Lab.

Draag oude wapenrusting

Image
Image

Werkt tegen: Alle Guardians

Als je het opneemt tegen Guardians, heb je niet alleen een goede aanval nodig; je hebt ook een goede verdediging nodig. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk stukken Ancient Armor koopt en uitrust. Je kunt de Ancient Helm, Ancient Cuirass en Ancient Greaves krijgen. Elk item beschermt je tegen laseraanvallen. Als je ze alle drie tegelijk draagt en een upgrade naar meer dan twee sterren uitvoert, brengen ze ook een Ancient Proficiency over die de kracht van je Ancient- of Guardian-wapens aanzienlijk vergroot.

Je kunt de Diamond Circlet vervangen door de Ancient Helm, als je die in plaats daarvan hebt.

Gebruik een schild om hun aanvallen op hen te reflecteren

Image
Image

Werkt tegen: Alle Guardians

Het is moeilijk om de timing van deze aanval onder de knie te krijgen, maar als je het goed doet, is het een van de meest ongelooflijke manieren om een Guardian te verslaan. Gebruik je schild om de laseraanval van de Guardian erop te reflecteren, die zowel aanzienlijke schade aanricht als de Guardian verlamt, waardoor je de kans krijgt om naar binnen te rennen en aan te vallen.

Kijk uit of de Guardian zich klaarmaakt om zijn laser op je af te vuren. Houd je schild in een verdedigende houding, en wanneer de laser afvuurt, time het en druk op A om de laser op de Guardian te reflecteren. Deze manoeuvre zal een paar pogingen vergen om te perfectioneren, maar als je er eenmaal goed in bent, wil je hem de hele tijd gebruiken.

Schiet ze in de ogen

Image
Image

Werkt tegen: Alle Guardians

Bewakers zijn een uitdaging omdat ze snel bewegen, hun bewegingen moeilijker te voorspellen zijn en hun wapens zoveel schade aanrichten. Daarom helpt elke kans die je krijgt om een Guardian te vertragen. De eenvoudigste manier om een Guardian te verdoven, is door hem met een pijl in het oog te schieten. Je weet dat je hem raakt als de Guardian verbijsterd is, zodat je met een sterke aanval kunt aanvallen.

Schokpijlen kunnen bijzonder goed te gebruiken zijn, omdat ze de Guardian elektrocuteren en hem langer verdoven.

Gebruik bompijlen

Image
Image

Werkt tegen: Alle Guardians

Dit wapen resulteert in een aanval met brute kracht en het werkt niet van dichtbij, dus we raden het niet altijd aan, maar het kan in sommige gevallen werken. Bompijlen doen veel schade aan vijanden met een hoge gezondheid, dus ze kunnen goed zijn voor het verslaan van Guardians. Zorg er wel voor dat je een boog van hoge kwaliteit uitrust en vuur van ver genoeg weg zodat je niet door de ontploffing wordt geraakt.

Snijd hun benen of propellers af

Image
Image

Werkt tegen: Stalkers en Skywatchers

Het is gemakkelijker om tegen een stilstaande tegenstander te vechten dan tegen een mobiele. Dus, als je tegenover een Stalker of Skywatcher Guardian staat, stop dan met bewegen. Val met Stalkers hun benen aan. Een paar schoten in het been van een krachtig wapen, en je snijdt het af. Snijd genoeg poten af, en het kan helemaal niet bewegen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om te doden. Hetzelfde principe is van toepassing op Skywatchers, maar richt op de propellers (je moet mogelijk bompijlen gebruiken voor deze). Zodra je genoeg propellers hebt uitgeschakeld, stort de Skywatcher op de grond en ben je die Guardian binnen de kortste keren verslagen.

Gebruik elementaire wapens

Image
Image

Werkt tegen: Guardian Scouts

Een uitstekende manier om de hectische Scouts te verdoven is het gebruik van elementaire wapens. Elk zwaard of pijl met ijs kan een Guardian bevriezen en een schokwapen kan ze verdoven. Gebruik die om de Guardian te vertragen en schakel dan over naar wapens met hoge schade en val aan. IJs is effectief omdat het breken van het ijs de hoeveelheid schade die je aanv alt verdrievoudigt.

Gebruik obstakels tegen aanvallen van draaiende messen

Image
Image

Werkt tegen: Guardian Scouts

Sommige Guardian Scouts dragen grote zwaarden of bijlen. Deze wapens zijn bijzonder gevaarlijk wanneer de Guardians een Spinning Blade Attack uitvoeren. Een van de beste manieren om te voorkomen dat je hierdoor geraakt wordt, is door obstakels te gebruiken om de Guardian te blokkeren en te verdoven.

Als er pilaren in het heiligdom zijn waar je tegen de Guardian vecht, duik dan achter een op het laatste moment voordat de Guardian je raakt, en je zult hem verdoven. Als het heiligdom water of metalen voorwerpen heeft, gebruik dan Cryonis om een ijsblok te maken of Magnesis om het metalen blok op te tillen en erachter te verbergen. Als de Guardian verbijsterd is, val dan aan!

Gebruik Paragilder tegen draaiende laseraanvallen

Image
Image

Werkt tegen: Guardian Scouts

Net zoals de Spinning Blade Attack, is de Spinning Laser Attack van de Guardian Scouts moeilijk te ontwijken en verwoestend. De truc hier is dat deze aanval wind creëert in de Shrine. Wanneer deze aanval plaatsvindt, druk je op X om te springen en vervolgens op X om je paraglider te openen. Terwijl je op de wind stijgt, houd je ZR ingedrukt om je boog te trekken en de stilstandtijd te vertragen. Laat ZR los om de Guardian met pijlen neer te schieten.

When Guardians Respawn in Legend of Zelda: Breath of the Wild

Net als andere vijanden in Breath of the Wild, respawnen de Guardians die je hebt verslagen tijdens een Blood Moon.

Verwacht een Bloedmaan om je verslagen vijanden terug te brengen na ongeveer zeven dagen in-game gameplay. Dus nadat je ongeveer zeven dagen in het spel hebt gespeeld, zou je op de 8e of 9e nacht in het spel een Bloedmaan monsters en Wachters moeten zien terugbrengen.

Waar vind je Guardians in Legend of Zelda: Breath of the Wild

Omdat de meeste Guardians zulke formidabele vijanden zijn, wil je je voorbereiden wanneer je ze misschien moet bevechten. De beste manier om dat te doen is om te weten waar ze zijn. Je zult Guardian Scouts alleen tegenkomen in heiligdommen (en niet alle heiligdommen; sommige zijn puzzels die geen Guardians hebben. Sommige puzzelheiligdommen hebben echter ook Guardians!). Bewakers bevinden zich op deze locaties:

Naam voogd Gezondheidspunten Gemeenschappelijke locaties
Decayed Guardian 500 Groot Plateau, Death Mountain
Guardian Scout I 13 diverse heiligdommen
Guardian Scout II 375 diverse heiligdommen
Guardian Scout III 1, 500 diverse heiligdommen
Guardian Scout, IV 3, 000 diverse heiligdommen
Guardian Skywatcher 1, 500 Hyrule Field, Akkala Highlands
Guardian Stalker 1, 500 Hyrule Field
Guardian Turret 1, 500 Hyrule Castle
Schildwacht 1, 000 Hyrule Field, Hyrule Castle

Aanbevolen: