De 4 beste digitale converterboxen van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste digitale converterboxen van 2022
De 4 beste digitale converterboxen van 2022
Anonim

De beste digitale converterboxen verbeteren uw tv-kijkervaring. Deze accessoires zijn een noodzaak geworden sinds de conventionele "konijnenoor"-antennes overbodig werden. Een converter van hoge kwaliteit kan in re altime met zowel opgenomen als live-programmering werken, waardoor uw scherm een helderder beeld en meer kanalen krijgt. De meeste moderne tv's hebben deze functie al, maar als je nog steeds vasthoudt aan een ouder model, kunnen deze accessoires de moeite waard zijn.

Zorg ervoor dat je, voordat je dit artikel leest, eerst een DTV-converter nodig hebt, maar als je zeker weet dat je er een nodig hebt, lees dan verder om de beste digitale converterbox te vinden.

Beste algemeen: Mediasonic HW150PVR digitale converterbox

Image
Image

Voor degenen die op zoek zijn naar een sterke functieset op een digitale converter tegen een redelijke prijs, kun je niet beter doen dan de HW150PVR digitale converterbox van Mediasonic. De Mediasonic kan eenvoudig op elke bestaande antenne op elke analoge televisie worden aangesloten en is eenvoudig in te stellen. Een ingebouwde opnamefunctie werkt met zowel re altime als geprogrammeerde opnamen, en hoewel opslag niet rechtstreeks in het apparaat is ingebouwd, ondersteunt de converterbox zowel flash- als externe harde schijven. Met een opslagcapaciteit tot 2 TB is er ruimte voor tientallen shows zonder maandelijkse kosten. Het aparte opslagapparaat kan zelfs op een computer worden aangesloten, zodat u programma's kunt opnemen met elke compatibele mediaspeler.

De Mediasonic heeft ook een aantal andere geweldige functies. Ouderlijk toezicht zorgt ervoor dat kinderen ongewenste kanalen vermijden, ondertiteling werkt met elk ondersteund kanaal en er is zelfs de mogelijkheid om de converterbox via HDMI op een high-definition televisie aan te sluiten. Dit elimineert de noodzaak voor een aparte kabelbox en biedt toch programma-opname en de elektronische programmagids voor het vinden van uw favoriete programma's.

Afmetingen: 8,7x6,1x1,6 inch | TV-opname: Ja | TV-tuner: Ja| Mediaspeler: Ja

Beste budget: KORAMZI HDTV Digital Converter Box

Image
Image

Als je een combinatie van oude en nieuwe apparaten hebt (zoals velen van ons doen), wil je een converterbox met brede compatibiliteit en verbindingsopties. De KORAMZI HDTV digitale converterbox ondersteunt outputs variërend van 480 tot 1080p kwaliteit en verschillende beeldverhoudingen (4:3 en 16:9). Een ingebouwde HDMI-aansluiting stelt gebruikers in staat om het signaal van het apparaat naar een groot aantal beeldschermtypes te sturen. Met andere woorden, dit apparaat is niet beperkt tot alleen analoge televisies - het kan ook worden aangesloten op computermonitoren en toch zijn volledige functieset bieden.

Over functies gesproken, de KORAMZI biedt een solide set functies voor zijn budgetprijs. Er zijn instellingen voor ouderlijk toezicht en ondertiteling, evenals een programmagids zodat u kunt zien wat er wordt afgespeeld en wat er daarna komt. Als u een toekomstig programma vindt dat u wilt bekijken, kunt u de KORAMZI gebruiken om een geplande opname in te stellen.

Afmetingen: 5,8x1,2x4,0 inch | TV-opname: Ja | TV-tuner: Ja | Mediaspeler: Ja

Beste DVR: ViewTV AT-163 ATSC Digital TV Converter Box

Image
Image

Met de ViewTV AT-163 digitale converterbox kun je tv kijken op elke televisie, inclusief je oude onhandige analoge tv's. Met de ingebouwde USB-poort kunt u uw favoriete programma's rechtstreeks opnemen op een flashstation of externe harde schijf. Het is de meest veelzijdige DVR-compatibele digitale converterbox in onze line-up; je kunt live tv pauzeren, vooruitspoelen en terugspoelen met de Timeshift-functie, PVR (Personal Video Recording) uitvoeren en eenvoudig video's en foto's bekijken vanaf een flashstation of externe harde schijf.

Het is ook opmerkelijk vanwege de mogelijkheid om een breed scala aan verschillende bestandsindelingen af te spelen, waaronder MKV-, VOB-, FLV- en MOV-bestanden. De uitvoer is een heldere 1080p via HDMI en er zijn de gebruikelijke legacy-uitgangen voor oudere tv's. Beschouw de ViewTV AT-163 als een goede optie als u externe films heeft die u via uw digitale converterbox wilt afspelen, of als u van plan bent vaak DVR-functies te gebruiken.

Afmetingen: 10,2x9,8x2,1 inch | TV-opname: Ja | TV-tuner: Ja | Mediaspeler: Ja

Beste waarde: Mediasonic HW130STB

Image
Image

De Mediasonic HW130STB is een kosteneffectieve oplossing om digitale signaalconversie naar uw tv te bieden via RCA- of HDMI-verbindingen. Net als de rest van de vermeldingen op onze lijst, converteert deze box over-the-air (OTA) signalen naar een analoog of digitaal signaal dat kan worden weergegeven op uw tv, projector of monitor. Een groot verkoopargument voor deze goedkope adapter is de USB-poort aan de voorzijde waarmee u tot 2 TB externe opslag kunt aansluiten voor het opnemen van live-tv en het converteren naar een avi-, mpg- of mkv-bestand.

Naast geïntegreerde opnamemogelijkheden beschikt de HW130STB ook over RF-signaaldoorvoer, een lijst met favoriete kanalen, ondersteuning voor Dolby Digital-audio en een functie voor ouderlijk toezicht. De robuuste lijst met functies en lage kosten maken deze digitale converter tot een opmerkelijke waarde.

Afmetingen: 5,0x4,0x1,5 inch | TV-opname: Ja | TV-tuner: Ja | Mediaspeler: Ja

Als je een solide digitale converterbox nodig hebt, is onze eerste keuze de Mediasonic HW150PVR (bekijk bij Amazon). Het is een sterke digitale converter die op elke bestaande antenne op elke analoge tv kan worden aangesloten, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. Als het geld echter krap is, zorgt de KORAMZI HDTV Digital Converter Box (bekijk bij Amazon) voor een uitstekende noodoplossing. Het ondersteunt ook uitgangen variërend van 480p tot 1080p.

Over onze vertrouwde experts

Patrick Hyde is een ervaren technisch schrijver en digitale marketeer met meer dan vier jaar ervaring in de branche.

FAQ

    Wat is een digitale converterbox?

    Een digitale convertordoos, of een kabelomzetterdoos, is een elektronisch afstemapparaat. Het converteert een kanaal op een kabel-tv van een digitaal naar een analoog signaal op een enkel kanaal. Simpel gezegd, hierdoor kan een tv kabelzenders ontvangen, althans dit was het geval bij oudere tv-modellen. De meeste moderne tv's zijn niet analoog en hebben een ingebouwde converter.

    Heeft u een digitale converterbox nodig voor uw tv?

    Tenzij je een oude analoge tv hebt, heb je waarschijnlijk geen digitale converterbox nodig. Analoge tv's zijn niet meer in productie en analoge tv-uitzendingen eindigden in 2009 in de VS. Als u echter HD-tv op uw analoge tv wilt kijken, heeft u een converterbox nodig.

    Hoe programmeer je een digitale converterbox zonder afstandsbediening?

    Als je een digitale converter hebt maar de afstandsbediening bent kwijtgeraakt, kun je deze nog steeds resetten. Het enige wat u hoeft te doen is de stekker uit het stopcontact te halen, de tv uit te schakelen en de stekker minimaal 30 seconden uit het stopcontact te halen. De converterbox zal zichzelf resetten nadat deze is losgekoppeld wanneer u hem de volgende keer opnieuw aansluit. Het proces zal waarschijnlijk enkele minuten duren.

Waar u op moet letten in een digitale converterbox

HDMI versus analoog

Als je televisie een HDMI-ingang heeft, kies dan een digitale converterbox met een HDMI-uitgang. Hierdoor ervaar je de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Als je een oudere televisie hebt die alleen een coaxiale ingang of RCA-aansluitingen heeft, zoek dan naar een digitale converterbox met dat soort uitgangen. Als je meer uitgangen nodig hebt, kun je ook een HDMI-switcher gebruiken.

Resolutie

Digitale televisie wordt uitgezonden in high definition, maar niet alle televisies kunnen daarvan profiteren. Als je een televisie hebt die resoluties zoals 1080p of 720p kan weergeven, moet je een converterbox kiezen die high definition ondersteunt. Als je een oudere standaarddefinitietelevisie hebt, kun je rondkomen met een 480p digitale converterbox.

Analoge doorgang

Als je televisiestations of vertalers met een laag vermogen in je omgeving hebt die nog steeds analoge signalen uitzenden, heb je een digitale converterbox nodig met een analoge pass-through. Zonder deze functie kun je geen zenders bekijken die niet volledig zijn overgeschakeld op digitale uitzendingen.

Aanbevolen: