De 6 beste digitale camera's onder $ 100 van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste digitale camera's onder $ 100 van 2022
De 6 beste digitale camera's onder $ 100 van 2022
Anonim

Hoewel smartphonecamera's met de dag beter worden, kunnen ze nog steeds niet tippen aan de juiste camera's als het gaat om serieuze fotografie. Dit komt vooral omdat echte camera's een breed scala aan geavanceerde functies bieden, zoals grotere beeldsensoren en optische zoomlenzen met een groot bereik. Bovendien hebben de voortdurende verbeteringen in de wereld van technologie deze functies betaalbaarder dan ooit gemaakt.

Zelfs als je een krap budget hebt van slechts $ 100, is er een grote verscheidenheid aan camera's op de markt om uit te kiezen. Deze omvatten point-and-shoot snappers zoals Kodak's PixPro FZ53, instant camera's met geïntegreerde printers zoals Polaroid's Mint, en zelfs compacte actiecamera's zoals Canon's Ivy Rec. Dat gezegd hebbende, het hebben van deze vele keuzes kan (en wordt vaak) verwarrend zijn, daarom hebben we enkele van de beste digitale camera's onder de $ 100 die je kunt kopen verzameld. Lees er alles over en maak uw keuze.

Beste algemeen: Sony DSC-W800

Image
Image

De Sony DSC-W800 zit boordevol functies en is zonder twijfel een van de beste 'point-and-shoot' digitale camera's die er zijn. Het beschikt over een 20,1 MP Super HAD CCD-sensor waarmee u prachtige beelden met een hoge resolutie kunt vastleggen. De 26 mm groothoeklens van de camera zorgt ervoor dat elk frame meer visuele details heeft, en je krijgt ook 5x optische zoom voor het fotograferen van verre onderwerpen. Zelfs foto's die bij weinig licht zijn gemaakt, zijn geweldig dankzij de ingebouwde flitser en een ISO-bereik van 100-3200. De DSC-W800 bevat een verscheidenheid aan ingebouwde opnamemodi (bijv. Intelligent Auto, Easy Shooting, Panorama en Party) en wordt ook geleverd met Sony's "SteadyShot"-beeldstabilisatietechnologie voor onscherpe foto's. De 2,7-inch TFT LCD-monitor van de camera maakt het gemakkelijk om foto's samen te stellen/te bekijken, terwijl u met een speciale "film"-knop 720p HD-video's met 30 fps kunt opnemen met weinig tot geen moeite. Andere opvallende kenmerken zijn USB-oplaadondersteuning, 360-graden panoramische opnamen, zelfontspanner en nog veel meer.

"De Sony DSC-W800 biedt voordelen zoals een sensor met hoge resolutie, 5x optische zoom en handmatige bediening in een slank en lichtgewicht pakket, en is zeker de beste digitale camera onder de $ 100." - Rajat Sharma

Beste budget: Kodak PixPro FZ53 digitale camera

Image
Image

Als je een klein budget hebt, maar toch een capabele digitale camera wilt, zoek dan niet verder dan Kodak's PixPro FZ53. Met een 16 MP sensor en een 28 mm groothoeklens kun je met deze goedkope shooter meer details vastleggen in elk frame. Er is ook 5x optische zoom voor het maken van foto's van verafgelegen onderwerpen, en de "automatische detectie"-functie van de camera - die gezichten, glimlachen en knipperen kan herkennen - maakt het nog gemakkelijker om de perfecte foto te maken.

Je krijgt talloze opnamemodi (bijv. Auto, Beeldstabilisatie en Panorama), evenals een overvloed aan scène-presets zoals Landschap, Vuurwerk, Glas, Binnen en Nachtportret. De PixPro FZ53 maakt gebruik van digitale beeldstabilisatietechnologie om onscherpte te verminderen, en de 2,7-inch LCD-monitor zorgt voor moeiteloze compositie/weergave van foto's. U kunt ook 720p HD-video's opnemen met 30 fps met een simpele druk op de knop en tot 200 foto's maken met de batterij van de camera volledig opgeladen. Enkele andere vermeldenswaardige kenmerken zijn ondersteuning voor SD-kaarten (tot 32 GB), een ISO-bereik van 80-1600 en macro-opnamen.

Beste actiecamera: AKASO Brave 4 wifi-actiecamera

Image
Image

Akaso's Brave 4 is misschien wel een van de beste actiecamera's op de markt en biedt veel functies voor minder dan $ 100. Met de Sony-sensor van 20 MP kun je haarscherpe 4K-beelden opnemen met 24 fps en Full-HD-video's met 60 fps. Niet alleen dat, u kunt ook 20 MP-foto's maken met maximaal 5x zoom. De camera heeft een aantal instelbare kijkhoeken (bijv. 70 graden, 140 graden) en de ingebouwde slimme gyroscoop resulteert in supervloeiende video's met verbeterde stabilisatie.

Een 2-inch IPS LCD-scherm maakt het gemakkelijk om foto's en video's te bekijken en samen te stellen, en er is ook een kleiner scherm aan de voorkant dat belangrijke informatie kan weergeven, zoals het batterijniveau en de opnametijd. Akaso Brave 4 wordt geleverd met een transparante hoes die hem waterdicht maakt tot 30 meter (100ft), en er is zelfs een speciale "duikmodus" om al je onderwateravonturen te filmen. Voor connectiviteit en I/O zijn er Wi-Fi en HDMI in de mix inbegrepen. Naast andere accessoires wordt de camera geleverd met twee batterijen (elk met een capaciteit van 1050mAh) die een totale opnametijd van maximaal 180 minuten bieden.

"Met hoogwaardige functies zoals 4K-video-opname, gyroscoop-gebaseerde stabilisatie en draadloze connectiviteit inbegrepen, is het een verrassing dat Akaso Brave 4 minder dan $ 100 kost." - Rajat Sharma

Runner-Up, Beste Instant Camera: Fujifilm Instax Square SQ6

Image
Image

Op zoek naar een instant camera boordevol functies die geen arm en een been kost? Onze stem gaat naar Fujifilm's Instax Square SQ6. Met een stijlvol tweekleurig ontwerp kunt u prachtige vierkante foto's maken. De foto's (met een formaat van 2,4 x 2,4 inch) worden vervolgens afgedrukt op speciaal filmpapier, waarbij elke opname slechts 90 seconden nodig heeft om volledig te ontwikkelen. De camera heeft een intrekbare lens aan de voorkant, naast een "selfiespiegel" en een ingebouwde LED-flitser. Je krijgt ook drie gekleurde filters (oranje, paars en groen) die aan de flitser kunnen worden bevestigd, waardoor je foto's een uniek getint uiterlijk krijgen.

Een motoraangedreven mechanisme zorgt voor eenvoudig schakelen tussen verschillende focusbereiken, zoals nodig is voor de opnamemodi van de camera (bijv. Normaal, Macro en Landschap). De Fujifilm Instax Square SQ6 wordt gevoed door twee lithiumbatterijen die goed zijn voor het maken/ontwikkelen van maximaal 300 foto's. Enkele andere functies die het vermelden waard zijn, zijn een zelfontspanner, automatische helderheidsregeling en een modus "Dubbele belichting" die zorgt voor een aantal echt artistieke afbeeldingen.

"Fujifilm Instax Square SQ6 heeft alles, van gekleurde flitsfilters tot mogelijkheden voor meervoudige belichting in een hip ogende vierkante behuizing, en maakt instant fotografie tot een plezier." - Rajat Sharma

Beste ontwerp: Lomography Konstruktor F

Image
Image

Lomography's camera's staan bekend om de coolste ontwerpen ooit, en de Konstruktor F is daarop geen uitzondering. Er komt echter veel meer bij kijken dan alleen een goed uiterlijk. Dit is een old school 35mm filmcamera die je eerst moet "bouwen" om te gebruiken. Ja, je leest het goed! Het wordt geleverd in de vorm van een doe-het-zelf-kit, compleet met alle essentiële componenten en gedetailleerde montage-instructies. En hoewel de 50 mm-lens met een vast diafragma niet echt kan tippen aan de geavanceerde optica van de huidige digitale camera's, hebben de resulterende foto's een tijdloze retro-charme die gewoon onvergelijkbaar is. Interessant is dat de camera ook een pc-aansluiting heeft waarop u een flitsaccessoire (afzonderlijk verkrijgbaar) kunt aansluiten, wat resulteert in betere foto's bij weinig licht. Lomography Konstruktor F gebruikt een reflexzoeker met twee lenzen, samen met eenvoudige handmatige bedieningselementen voor het aanpassen van belichting en focus. Oh, en het heeft geen batterij nodig om te werken. Hoe geweldig is dat!

“Gebruikmakend van een leuke doe-het-zelf-aanpak en technologie uit het verleden, helpt Lomography Konstruktor F je om tijdloze foto's te maken zoals geen enkele andere camera dat kan. - Rajat Sharma

Beste voor kinderen: Canon IVY CLIQ Instant Camera Printer

Image
Image

Canon's digitale camera's hebben de voorkeur van professionals over de hele wereld, maar de Ivy Cliq is meer gericht op beginnende jonge fotografen. Verkrijgbaar in drie heldere kleuren (Bumblebee Yellow, Lady Bug Red en Seaside Blue), het beschikt over een 5MP-sensor, samen met een "selfiespiegel" en een automatische LED-flitser. Het beste aan deze kindvriendelijke camera is echter de ingebouwde printer, die binnen enkele seconden geweldige foto's print.

De foto's (met een formaat van 2 x 3 inch) worden afgedrukt met behulp van "ZINK" (Zero Ink)-technologie, op een speciaal plakpapier waarmee ze overal kunnen worden geplakt. U krijgt zelfs een speciale "reprint"-knop om kopieën met weinig tot geen moeite af te drukken. Canon Ivy Cliq is belachelijk eenvoudig te gebruiken, dankzij een optische zoeker die zorgt voor ongecompliceerde kadrering van opnamen. Het wordt ook geleverd met een MicroSD-kaartsleuf, evenals een MicroUSB-poort om het op een pc aan te sluiten (zowel Windows- als macOS-systemen worden ondersteund) voor het overbrengen / bekijken van opgeslagen afbeeldingen. De 700mAh-batterij van de camera heeft ongeveer 90 minuten nodig om volledig op te laden.

Zo uniek en boordevol functies als alle hierboven beschreven camera's, onze eerste keuze is Sony's uitstekende DSC-W800. Het geeft je een groot aantal goodies, zoals een sensor met hoge resolutie, opladen via USB, meerdere creatieve presets en meer, allemaal tegen een redelijke prijs. Als je iets betaalbaars hebt, bekijk dan Kodak's PixPro FZ53. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en bevat functies zoals automatische glimlach-/knipperdetectie, 5x optische zoom en digitale beeldstabilisatietechnologie.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige testers en recensenten beoordelen de kwaliteit van digitale camera's onder de $ 100 op dezelfde manier als we de meeste camera's evalueren, hoewel we meer nadruk leggen op de waardepropositie en de afweging van kwaliteit. Een van de elementen waar we naar kijken zijn ontwerp en fysieke kenmerken, waarbij de nadruk ligt op draagbaarheid, gebruiksgemak en duurzaamheid.

De belangrijkste factoren zijn de foto- en videokwaliteit, inclusief optische zoommogelijkheden. We testen deze door voorbeeldopnamen en video te maken, zowel binnen als buiten, in verschillende omgevingen, modi en lichtomstandigheden. Vervolgens bekijken we de resulterende beelden en video op een monitor. Ten slotte kijken we naar de prijs en de concurrentie om te evalueren hoeveel waarde de digitale camera biedt en een definitief oordeel te vellen. Alle digitale camera's die we testen, zijn gekocht door Lifewire; geen enkele wordt geleverd door fabrikanten.

Bottom Line

Als technologieschrijver en redacteur met bijna zeven jaar (en nog steeds) ervaring, heeft Rajat Sharma in de loop van zijn carrière tot dusver tientallen camera's (onder andere gadgets) getest/beoordeeld. Voordat hij bij Lifewire kwam, heeft hij als senior technologiejournalist gewerkt bij twee van India's grootste mediahuizen - The Times Group en Zee Entertainment Enterprises Limited.

Waar u op moet letten bij het kopen van digitale camera's onder $ 100

Optische zoom - Houd bij het zoeken naar een compacte point-and-shoot-camera rekening met de geadverteerde optische zoommogelijkheden. Als je foto's wilt maken die meer dan een paar armlengtes verwijderd zijn, heb je iets nodig met minimaal 4X optische zoom.

Connectivity - Geniet je van het leven in een verbonden digitale wereld? Als je snel je favoriete foto's naar Facebook en Instagram wilt uploaden, zorg er dan voor dat je camera naar keuze digitale verbindingsopties biedt, zoals Bluetooth of WiFi, om verbinding te maken met je smartphone.

Videomogelijkheden - Niet alle compactcamera's zijn uitstekend in het opnemen van video's. Als u op zoek bent naar een camera om video's van de kinderen of uw laatste vakantie vast te leggen, zoek dan naar een oplossing die minimaal 720p HD-video biedt. Als je een optie kunt vinden met gestabiliseerde video, zal het helpen om eventuele trillingen veroorzaakt door je hand te verwijderen.

Aanbevolen: