Hoe D3dx9_33.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3dx9_33.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe D3dx9_33.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

In tegenstelling tot veel andere DLL-fouten die gecompliceerde oorzaken en oplossingen kunnen hebben, worden d3dx9_33.dll-problemen op de een of andere manier veroorzaakt door een enkel probleem - een soort probleem met Microsoft DirectX.

Het d3dx9_33.dll-bestand is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste Windows-games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen d3dx9_33.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3dx9_33.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, enz.

D3dx9_33.dll Fouten

Image
Image

D3dx9_33.dll-fouten kunnen in verschillende vormen op uw computer verschijnen. Enkele van de meest voorkomende d3dx9_33.dll-fouten die u mogelijk ziet, worden hieronder vermeld.

  • D3DX9_33. DLL niet gevonden
  • Bestand d3dx9_33.dll niet gevonden
  • De dynamic link-bibliotheek d3dx9_33.dll kon niet worden gevonden in het opgegeven pad [PATH]
  • D3dx9_33.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen
  • Het bestand d3dx9_33.dll ontbreekt
  • D3DX9_33. DLL ontbreekt. Vervang D3DX9_33. DLL en probeer het opnieuw
  • Ontbrekende component d3dx9_33.dll
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat d3dx9_33.dll niet kan worden gevonden

Deze fouten verschijnen meestal wanneer een softwareprogramma, meestal een spel, wordt gestart. Af en toe worden d3dx9_33.dll-fouten weergegeven nadat een game is geladen, maar net voordat het spel begint.

Nogmaals, een d3dx9_33.dll-fout kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar het zijn meestal videogames. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende spellen waarvan bekend is dat ze deze fouten genereren, zijn Lost Planet: Extreme Condition, Colin McRae DiRT, Scarlet Weather Rhapsody, BioShock, Red Light Center, World in Conflict, Civilization IV, SimCity Societies, Chessmaster: Grandmaster Edition, Patchcon: Verdedig de bibliotheek, en Spider-Man: vriend of vijand.

Hoe D3dx9_33.dll-fouten te herstellen

Download d3dx9_33.dll in geen geval afzonderlijk van een DLL-downloadsite. Er zijn een aantal redenen waarom het een slecht idee is om DLL's van deze sites te downloaden. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan van waar je het ook hebt neergezet en ga verder met de volgende stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan.

    De d3dx9_33.dll-fout kan een toevalstreffer of een eenmalig probleem zijn, en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen. Het is onwaarschijnlijk dat dit het probleem oplost, maar opnieuw opstarten is altijd een goede eerste stap voor het oplossen van problemen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout DLL niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt alle ontbrekende DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestanden.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx9_33.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die met deze DLL werken, en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.
  5. Herstel het d3dx9_33.dll-bestand van het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw d3dx9_33.dll-foutbericht op te lossen, probeer dan het bestand afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: