Internetverbindingen instellen in Windows XP

Inhoudsopgave:

Internetverbindingen instellen in Windows XP
Internetverbindingen instellen in Windows XP
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Netwerkverbindingen > Verbinding maken met internet > selecteer hoe u uw verbinding wilt instellen.
  • Selecteer Kies uit een lijst met internetproviders om uw ISP te zoeken. Indien niet vermeld, selecteer Stel mijn verbinding handmatig in.
  • Selecteer inbelmodem, een breedbandverbinding waarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn, of een breedbandverbinding verbinding die altijd aanstaat.

Dit artikel legt uit hoe je een internetverbinding in Windows XP opzet.

Vanaf 8 april 2014 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows XP. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Hoe een Windows XP-internetverbinding in te stellen

In Windows XP kunt u met een ingebouwde wizard verschillende soorten netwerkverbindingen instellen.

  1. Om toegang te krijgen tot het internetgedeelte van de wizard, gaat u naar Netwerkverbindingen en kiest u Verbinding maken met internet. U kunt breedband- en inbelverbindingen maken via deze interface.
  2. De Getting Ready pagina biedt drie keuzes:

    • Kies uit een lijst met internetproviders: Geeft instructies om een account bij een ISP in te stellen en vervolgens de internetverbinding te maken via dat nieuwe account.
    • Stel mijn verbinding handmatig in: Stelt verbindingen in voor bestaande ISP-accounts (gebruikersnaam en wachtwoord zijn klaar voor gebruik).
    • Gebruik de cd die ik van een internetprovider heb gekregen: Gebruik deze als je een installatie-cd-rom van een van de serviceproviders hebt.
  3. Selecteer Kies uit een lijst met internetproviders om te zien of uw ISP wordt vermeld.

    Standaard is de eerste optie Online gaan met MSN geselecteerd. Om een nieuwe verbinding met MSN tot stand te brengen, selecteert u Finish Om een nieuwe verbinding met een andere ISP tot stand te brengen, kiest u de tweede optie en selecteert u vervolgens Finish Beide van deze opties leiden tot extra configuratieschermen voor inbelinternetdiensten die in de vroege jaren 2000 populair waren.

  4. Als uw ISP niet in de lijst staat, kiest u Mijn verbinding handmatig instellen.

    Deze wizard gaat ervan uit dat je een bestaand account gebruikt. Handmatige verbindingen vereisen de gebruikersnaam (accountnaam) en het wachtwoord van een werkende ISP-service. Voor inbelverbindingen is ook een telefoonnummer vereist; breedbandverbindingen niet.

    Image
    Image
  5. De volgende stap biedt drie opties om een handmatige verbinding tot stand te brengen:

    • Maak verbinding met een inbelmodem: Werkt voor internetdiensten via de telefoonlijn (traditionele inbelverbinding of ISDN).
    • Maak verbinding via een breedbandverbinding waarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn: Werkt voor DSL- en kabelmodem-internetdiensten die PPPoE gebruiken.
    • Maak verbinding via een breedbandverbinding die altijd aan staat: Werkt voor DSL- of kabelmodemservices waarvoor geen gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, zoals gespecificeerd in hun serviceovereenkomst.
  6. Als je ISP je een cd heeft gegeven om je internetverbinding in te stellen, selecteer dan Gebruik de cd die ik van een ISP heb gekregen.

Windows XP geeft deze optie weer voor educatieve doeleinden. Serviceproviders maken doorgaans installatie-cd's met alle benodigde installatiegegevens voor een besturingssysteem in een op zichzelf staand pakket. Door Finish te selecteren, wordt de wizard afgesloten en wordt ervan uitgegaan dat de gebruiker de juiste cd heeft geplaatst om het proces voort te zetten. Moderne breedband internetdiensten vereisen over het algemeen geen installatie-cd's.

Aanbevolen: