Hoe u Launchpad-problemen op uw Mac kunt oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe u Launchpad-problemen op uw Mac kunt oplossen
Hoe u Launchpad-problemen op uw Mac kunt oplossen
Anonim

Launchpad, de applicatiestarter die Apple introduceerde met OS X Lion (10.7), was een poging om een vleugje iOS naar het Mac-besturingssysteem te brengen. Net als iOS geeft Launchpad de applicaties weer die op een Mac zijn geïnstalleerd in een eenvoudige interface van app-pictogrammen verspreid over het Mac-scherm. Een klik op een app-pictogram start de applicatie.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Big Sur (11) tot OS X Lion (10.7).

Image
Image

Launchpad geeft app-pictogrammen weer totdat het scherm vol is en maakt vervolgens een andere pagina met pictogrammen die u kunt openen met een veegbeweging, net als in iOS. Als je geen invoerapparaat met gebaren hebt, zoals de Magic Mouse of Magic Trackpad, of een ingebouwd trackpad, kun je nog steeds van pagina naar pagina gaan door op de pagina-indicatoren onder aan Launchpad te klikken.

Al die pictogrammen op een wazige, semi-transparante achtergrond hebben veel grafische pk's nodig om te laten zien. Dus in plaats van elke keer dat de app wordt gestart of een pagina wordt omgeslagen miniaturen van elk toepassingspictogram te maken, onderhoudt Launchpad een database. Het bevat de app-pictogrammen, hun locatie in het bestandssysteem, waar ze moeten worden weergegeven in Launchpad en andere informatie die Launchpad nodig heeft om zijn werk te doen.

Wanneer Launchpad fa alt

Het ergste wat er met Launchpad gebeurt, is dat een pictogram voor een app die je hebt verwijderd, weigert te verdwijnen, pictogrammen niet op de pagina blijven waar je ze wilt hebben, of pictogrammen de organisatie die je hebt gemaakt niet behouden. Soms, wanneer u een map met apps maakt in Launchpad, keren de pictogrammen terug naar hun oorspronkelijke locatie wanneer u Launchpad de volgende keer opent.

Hoewel een probleem met Launchpad vervelend kan zijn, is het nooit een catastrofaal probleem dat schade kan toebrengen aan uw gegevens of Mac.

De oplossing voor Launchpad-problemen omvat het verwijderen van systeemgegevens. Zorg ervoor dat u een recente back-up hebt voordat u doorgaat.

Problemen met Launchpad oplossen

Launchpad dwingen om zijn interne database opnieuw op te bouwen, lost de meeste problemen op die u tegen kunt komen.

Wanneer u de database verwijdert en Launchpad opnieuw start, ha alt het informatie uit de database en ontdekt dat het bestand met de database ontbreekt. Launchpad scant vervolgens naar apps op de Mac, pakt hun pictogrammen en bouwt het databasebestand opnieuw op.

De methode om Launchpad te dwingen zijn database opnieuw op te bouwen, varieert enigszins, afhankelijk van de versie van macOS of OS X die je hebt.

Launchpad-database opnieuw opbouwen in OS X Yosemite (10.10) en hoger

Naast de Launchpad-database onderhouden OS X Yosemite en latere versies van het besturingssysteem ook een gecachte kopie van de database die door het systeem wordt bewaard, die ook moet worden verwijderd.

  1. Sluit Launchpad, als het open is, door ergens in de Launchpad-app te klikken, zolang je niet op een app-pictogram klikt.
  2. Open een Finder-venster door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken of door op Finder te klikkenin de menubalk op het bureaublad.
  3. Toegang tot uw bibliotheekmap, die standaard wordt verborgen door het besturingssysteem. Het kan in de Finder zijn als u het eerder hebt geopend of u moet mogelijk de map Bibliotheek openen. Een manier om toegang te krijgen is door naar de Finder te gaan en de Option-toets ingedrukt te houden en op het Go-menu te klikken. Selecteer vervolgens Bibliotheek

  4. In de Bibliotheek map, zoek en open de Application Support map.
  5. In de Application Support map, open de Dock map. De Dock-map bevat verschillende bestanden, waaronder een met de naam desktoppicture.db en een of meer bestanden die beginnen met een gestippelde reeks hoofdletters en cijfers en eindigen op.db. Een voorbeeldbestandsnaam is FE0131A-54E1-2A8E-B0A0A77CFCA4.db

    Image
    Image
  6. Selecteer de bestanden in de Dock-map die eindigen op.db en sleep die bestanden naar de prullenbak. Op dit moment hebt u de database verwijderd, maar moet u nog steeds de cache verwijderen.
  7. Launch Terminal, gelegen in Applications > Utilities.
  8. Voer de volgende opdracht in het Terminal-venster in:

    standaardwaarden schrijven com.apple.dock ResetLaunchPad -bool true

  9. Druk op Enter of Return om de opdracht te geven.
  10. Voer in het Terminal-venster in:

    killall Dock

  11. Druk op Enter of Return.
  12. Beëindig Terminal en herstart de Mac.

De volgende keer dat u Launchpad opent, bouwt de app de benodigde databases opnieuw op. Launchpad kan langer duren dan normaal om de eerste keer te starten. Wanneer dit het geval is, bevindt het Launchpad-scherm zich in de standaardorganisatie, met eerst Apple-apps en apps van derden daarna. Herschik de Launchpad-apps om aan uw behoeften te voldoen.

De Launchpad-database opnieuw opbouwen in OS X Mavericks (10.9) en eerder

Vroegere versies van OS X onderhouden geen gecachte kopie van de database, dus het herbouwproces van Launchpad is korter. Volg hetzelfde proces als hierboven voor het verwijderen van de.db-bestanden (stap 1 tot en met 6) en start de Mac opnieuw op.

Aanbevolen: