Kindle's vierjarige onderbreking van de Kindle-beveiligingsupdate is niet zo slecht

Inhoudsopgave:

Kindle's vierjarige onderbreking van de Kindle-beveiligingsupdate is niet zo slecht
Kindle's vierjarige onderbreking van de Kindle-beveiligingsupdate is niet zo slecht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon biedt nu slechts vier jaar beveiligingsupdates voor Kindles.
  • Het aftellen begint wanneer een apparaat wordt stopgezet.
  • Het is vrij gemakkelijk - als het lastig is - om jezelf te beschermen.
Image
Image

Je blijft je Kindle langer gebruiken dan welke andere gadget dan ook, maar nu houdt Amazon hem nog maar vier jaar veilig.

We zijn gewend om nieuwe functies te krijgen met software-updates, maar net zo belangrijk zijn beveiligingsupdates, vooral omdat de meeste van onze apparaten nu een semi-permanente verbinding met internet hebben. Helaas heeft Amazon aangekondigd dat het slechts vier jaar lang Kindle-beveiligingsupdates zal aanbieden nadat het product is stopgezet, hoewel het na die tijd nog steeds nieuwe functies kan toevoegen.

"Het is niet juist voor Amazon om te stoppen met het verstrekken van beveiligingsupdates, maar het is een tactiek die door alle grote technische spelers wordt gebruikt om klanten te dwingen hun apparaten te vervangen. Terwijl het kopen van een nieuw apparaat om de paar jaar de Omdat de bijgewerkte modellen echt upgrades waren boordevol functies, gaan de apparaten van vandaag langer mee omdat updates niet langer zo drastisch zijn, maar eerder aanpassingen aan het vermogen, de levensduur van de batterij en soms het scherm." Lundin Matthews, lezer en oprichter van IT-bedrijf AdminRemix, vertelde Lifewire via e-mail.

Maakt het echt uit?

Een Kindle lijkt qua beveiliging misschien niet de moeite waard. Het zijn tenslotte maar e-boeken, toch?

We stellen allemaal toegangscodes in op onze telefoons, tablets en laptops, maar wie gebruikt een wachtwoord voor zijn Kindle? Maar de Kindle is ingelogd op je Amazon-account, wat misschien wel een van de belangrijkste accounts is die je gebruikt. Als je je Kindle verliest en iemand pakt hem op, kunnen ze misschien een heleboel dure boeken kopen, maar dat is het dan ook.

Image
Image

Maar als de softwarebeveiliging wegv alt, waardoor miljoenen Kindles kwetsbaar worden, kan het nog veel erger zijn. Stel dat een hacker een exploit ontwikkelt of ontdekt voor een ouder Kindle-model. Het resultaat kan van alles zijn, tot en met het stelen van uw accountgegevens.

Dat is een absoluut worstcasescenario en het is misschien onwaarschijnlijk dat dit gebeurt. En zelfs in dit geval is het vrij eenvoudig om jezelf te beschermen ten koste van een beetje ongemak.

Hoe blijf je veilig

Onthoud ten eerste dat dit niet betekent dat je persoonlijke Kindle precies vier jaar nadat je hem hebt gekocht geen beveiligingsupdates meer ontvangt. De klok begint pas af te tellen nadat dat model is stopgezet.

Amazon heeft een helppagina met een tabel met de datums voor de huidige modellen, die allemaal worden vermeld met ondersteuning voor beveiligingsupdates tot "minstens" 2025.

Zodra je Kindle ouder wordt en geen beveiligingsupdates meer krijgt, kun je jezelf nog steeds beschermen. Schakel eerst wifi uit en, als het er een heeft, de mobiele verbinding van de Kindle. Dit maakt je Kindle onbereikbaar en daarom erg veilig.

Image
Image

Je zult sommige functies niet kunnen gebruiken. Natuurlijk is de Kindle Store niet beschikbaar, maar je raakt ook de toegang kwijt tot Wikipedia-zoekopdrachten en WhisperSync. Nieuwe boeken en voorbeelden moeten via een andere computer worden gekocht en via USB op de Kindle worden geladen, wat erg vervelend is, maar te doen is.

Een andere optie is om over te stappen naar een ander merk e-reader, zoals Kobo, maar je kunt in dezelfde situatie terechtkomen, afhankelijk van het bijgewerkte beleid van de leverancier die je gebruikt. Je krijgt ook te maken met lock-in. Kindle-titels kunnen niet naar andere apparaten worden overgebracht, tenzij je eerst de kopieerbeveiliging ervan ript.

Dit is een plek waar papieren boeken nog steeds een stuk beter zijn dan elektronische boeken. Een papieren boek gaat vrijwel eeuwig mee en bevat natuurlijk maar één boek, heeft geen licht, enzovoort. Maar het heeft ook nooit beveiligingsupdates nodig en je kunt het verkopen of doorgeven aan een vriend zonder je zorgen te maken over DRM.

Tenzij wetten veranderen, is snelle veroudering een feit van het leven dat we accepteren in ruil voor het gemak van gadgets. Het is misschien niet wenselijk of duurzaam, maar het is waar we zijn beland. En weet je wat? Je kunt die oude Kindle altijd laden met alle boeken die je ooit hebt gekocht, het wifi-wachtwoord wissen en het aan een van je kinderen, nichten of neefjes overhandigen. Probeer dat maar eens met een papieren bibliotheek.

Aanbevolen: