Hoe installeer ik Windows 10 vanaf USB

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows 10 vanaf USB
Hoe installeer ik Windows 10 vanaf USB
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Windows 10 downloadsite > Download tool nu > plaats de USB-drive > voer het .exe-bestand uit > sta administratieve toe goedkeuring > Accepteren.
  • Select Maak installatiemedia…voor een andere pc > Volgende > Volgende >USB-flashstation > Volgende > selecteer de USB-drive > Volgende > selecteer Voltooien.
  • Steek de USB-stick in uw pc en start er vanaf om de installatie te starten.

Deze handleiding leert je hoe je Windows 10 installeert met een USB-stick. Je hebt een USB-stick nodig (minimaal 8 GB groot) om alle installatiemedia op te slaan.

Hoe zet ik Windows 10 op USB

De eerste stap voor het installeren van Windows 10 vanaf een USB-station is het maken van het Windows 10 installatie-USB-station.

Je hebt een USB-stick van minimaal 8 GB nodig. Hier is hoe het te doen.

Voordat u een Windows-installatie uitvoert of opnieuw installeert, moet u, als u gegevens op de schijf hebt die u installeert en die u wilt behouden, een back-up maken op een externe schijf of cloudopslagservice.

  1. Open je browser naar keuze en ga naar de Windows 10-downloadsite van Microsoft.
  2. Selecteer onder de kop Maak Windows 10 installatiemedia, Download tool nu.

    Image
    Image
  3. Terwijl het hulpprogramma wordt gedownload, sluit u uw USB-station aan en zorgt u ervoor dat er voldoende ruimte is voor het installatieprogramma (8 GB). Het is het beste om alles erop te verwijderen of de schijf opnieuw te formatteren.
  4. Voer de MediaCreationTool20H2.exe. Administratieve goedkeuring toe wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  5. Lees de Microsoft-licentievoorwaarden en selecteer Accepteren. als u akkoord gaat

    Image
    Image
  6. Er zal een korte wachttijd zijn terwijl de tool Getting things ready is, maar wanneer het klaar is, selecteert u de schakelaar naast Create installatiemedia (USB flash drive, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc. Selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  7. Bekijk de taal-, editie- en architectuuropties. Meestal kunt u Gebruik de aanbevolen opties voor deze pc aangevinkt laten, maar deselecteer het als u de installatie wilt aanpassen. Selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  8. Selecteer USB-flashstation en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  9. Selecteer het USB-station dat u wilt gebruiken voor het Windows-installatieprogramma en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

Wacht tot Windows 10 is gedownload en geïnstalleerd op het USB-station. Afhankelijk van je internetverbinding en de snelheid van de USB-drive kan dit enkele minuten tot een uur duren; wanneer het klaar is, selecteer Finish.

Hoe installeer ik Windows 10 vanaf USB

Nu uw USB-station klaar is om u Windows 10 vanaf USB te laten installeren, is het proces voor het daadwerkelijk installeren van Windows 10 relatief eenvoudig.

Controleer of er een back-up is gemaakt van alle kritieke gegevens die u hebt opgeslagen op de schijf waarop u Windows wilt installeren. Als u het zeker weet, controleert u of het USB-station is aangesloten op de pc en start u het systeem opnieuw op of zet u het systeem aan. Volg dan onze handleiding over het opstarten vanaf een USB-station.

Zodra u het Windows-installatieprogramma ziet verschijnen, volgt u onze handleiding voor het installeren van Windows 10.

Aanbevolen: