Hoe installeer ik Windows 8 of 8.1 vanaf USB

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows 8 of 8.1 vanaf USB
Hoe installeer ik Windows 8 of 8.1 vanaf USB
Anonim

Wat te weten

  • Download Rufus en open het op je computer.
  • Open de Windows 8 ISO in dat programma om een opstartbaar USB-apparaat te maken.
  • Start uw computer op vanaf dat apparaat om de Windows-installatie te starten.

Dit artikel legt uit hoe je Windows 8 of 8.1 installeert met een USB-apparaat. Het bevat ook een tijdelijke oplossing voor het installeren van Windows 8 op een UEFI-gebaseerd systeem.

De installatie voorbereiden

Als u Windows 8 vanaf een USB-apparaat wilt installeren, moet u de installatiebestanden van de dvd naar het USB-station halen. Gewoon ze daar kopiëren is niet voldoende. Ongeacht of u een Windows 8-dvd hebt die u op een flashstation of een ISO-bestand met hetzelfde doel moet hebben, de volgende zelfstudie helpt u de installatiebestanden naar een flashstation te kopiëren.

Het is een relatief eenvoudig proces dat 20 tot 30 minuten duurt, afhankelijk van het formaat van je exemplaar van Windows 8 en de snelheid van je computer.

Het branden van een ISO-bestand op een USB-station zoals beschreven in dat artikel en hieronder werkt even goed voor gebruikers van Windows 11/10.

Om dit proces te voltooien, heb je nodig:

  • Een flashstation (4 GB voor 32-bits, 8 GB voor 64-bits).
  • Een Windows 8/8.1 dvd of ISO.
  • Toegang tot een werkende computer (met een dvd-station als u een Windows 8-dvd hebt) waarop Windows 11, Windows 10, Windows 8 of Windows 7 is geïnstalleerd.

Hoe installeer ik Windows 8 of 8.1 vanaf een USB-apparaat

Als je een Windows 8 ISO-bestand hebt en dat op een flashdrive wilt, begin dan met stap 2. Als je een Windows 8-dvd hebt en die op de flashdrive nodig hebt, begin dan met stap 1.

De noodzaak om Windows 8 of Windows 8.1 te installeren vanaf een USB-apparaat komt vaak voor omdat de meeste nieuwe computers geen optische stations meer hebben. Hier leest u hoe u vanaf een USB installeert.

  1. Maak een ISO-bestand van de Windows 8-dvd. Het is de procedure waarmee u een enkel bestand maakt, een ISO-image genaamd, dat alle gegevens bevat die zijn opgeslagen op de installatie-dvd van Windows 8.

    Als je eenmaal een ISO-image hebt, kom dan hier terug en ga verder met deze tutorial om uit te leggen hoe je het op een flashstation kunt krijgen.

    Als je al weet hoe je ISO-bestanden kunt maken met je favoriete programma, vaak "rippen" genoemd, doe dat dan op de manier die je gewend bent te doen. Als je er echter nog nooit een hebt gemaakt of als je op dit moment geen programma hebt geïnstalleerd dat dit wel doet, bekijk dan de gelinkte tutorial hierboven voor volledige instructies om dit te doen met een gratis programma.

  2. Brand het ISO-bestand op een USB-station. In die handleiding moet je het gratis Rufus-programma gebruiken, maar elk soortgelijk programma zou de klus ook moeten klaren.

    Image
    Image

    Let goed op de Partitieschema en Doelsysteem opties. Als u een op UEFI gebaseerd systeem heeft, wijzigt u die opties in respectievelijk GPT en UEFI (niet-CSM).

  3. Start op vanaf het USB-apparaat dat u zojuist hebt gemaakt om het installatieproces van Windows 8 te starten. U zou nu vanaf een USB-apparaat moeten installeren.

    Als het installatieproces van Windows 8 niet start, moet u waarschijnlijk de opstartvolgorde in het BIOS wijzigen.

Opstarten van Windows 8 Setup op een UEFI-gebaseerd systeem

Als je een UEFI-gebaseerd systeem hebt en je kunt Windows 8 Setup nog steeds niet opstarten vanaf de flashdrive, zelfs niet nadat je de bovenstaande instructies hebt gevolgd, is er nog steeds een oplossing die mogelijk voor jou werkt.

Om dit probleem te omzeilen:

  1. Kopieer na stap 2 hierboven alle bestanden van de flashdrive naar een map op uw pc.
  2. Formatteer de flashdrive handmatig met het oudere FAT32-bestandssysteem.
  3. Kopieer alle bestanden uit de map die u in stap 1 hebt gemaakt, terug naar de flashdrive.
  4. Herhaal stap 3 hierboven.
Image
Image

FAQ

    Hoe installeer ik Windows 11?

    Om Windows 11 te installeren, gaat u naar de pagina Windows 11 Downloads en selecteert u Download Now. Voer op uw pc het gedownloade uitvoerbare bestand van Windows 11 Installation Assistant uit en selecteer Accepteren en installeren. Windows 11 begint automatisch met downloaden.

    Hoe installeer ik Windows 10 vanaf USB?

    Om Windows 10 vanaf USB te installeren, gaat u naar de Windows 10-downloadsite van Microsoft en kiest u Nu downloadenSluit uw USB-station aan en voer het exe-bestand uit. Selecteer Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc en kies USB-flashstation om het downloaden te starten. Sluit de USB-stick aan en start de pc opnieuw op. Wanneer u het Windows-installatieprogramma ziet, volgt u de aanwijzingen.

    Hoe installeer ik Windows op een Mac?

    U kunt Windows op een Mac uitvoeren met het Boot Camp-hulpprogramma. Met Boot Camp kun je Windows installeren en bij het opstarten kiezen tussen Mac en Windows.

Aanbevolen: