Hoe naar muziek te luisteren in een auto vanaf een USB-stick

Inhoudsopgave:

Hoe naar muziek te luisteren in een auto vanaf een USB-stick
Hoe naar muziek te luisteren in een auto vanaf een USB-stick
Anonim

Wat te weten

  • Als je een auto hebt met een USB-poort, zet je muziekbestanden op een flashstation en sluit je het flashstation aan op de USB-poort.
  • Als je auto geen USB-poort heeft, gebruik dan een FM-zender met een USB-poort die muziekbestanden kan lezen en afspelen.
  • Controleer de handleiding van uw stereo om te zien of de USB-drive moet worden geformatteerd met het FAT32- of NTFS-bestandssysteem.

Dit artikel legt uit hoe je muziek van een USB-stick in je auto kunt afspelen.

Sluit flashdrives aan op de USB-poorten van de hoofdeenheid

Het aansluiten van een USB-flashstation op een USB-poort van een head-unit is letterlijk een plug-and-play-situatie. Er is een kans dat je gewoon wat muziek op je schijf kunt dumpen, aansluiten en alles laten werken. Als alles niet direct uit de doos werkt, zijn er een handvol compatibiliteitsproblemen om uit te checken.

Image
Image

Hoofdtoestel Digitale muziekbestandstypen

Het eerste waar u naar moet kijken, is een bestandsindeling, die verwijst naar de manier waarop uw muziekbestanden zijn gecodeerd. Veelgebruikte bestandsindelingen voor digitale muziek zijn de alomtegenwoordige MP3, Apple's AAC en open-source OGG, maar er zijn er nog veel meer. Er zijn zelfs audioformaten met een hoge resolutie zoals FLAC en ALAC, hoewel er een limiet is aan het aantal van deze grote bestanden dat u onderweg kunt meenemen.

Als je digitale muziekbestanden zijn gecodeerd in een formaat dat je autoradio niet herkent, dan zal hij ze niet afspelen. Dus als u een USB-flashstation op uw head-unit aansluit en er gebeurt niets, is dat het eerste dat u moet controleren. De eenvoudigste oplossing is om de gebruikershandleiding van de head-unit te vinden om te zien welke soorten bestanden deze kan afspelen en die lijst vervolgens te vergelijken met de daadwerkelijke bestandstypen op de USB-drive. Als een handleiding niet gemakkelijk beschikbaar is, moet dezelfde informatie beschikbaar zijn via de website van de fabrikant.

Problemen met het USB-stationbestandssysteem

Een ander belangrijk probleem bij het succesvol aansluiten van een USB-drive op een head-unit is de manier waarop de drive is geformatteerd. Als de drive zelf niet zo is geformatteerd dat de head-unit er daadwerkelijk informatie van kan lezen, gebeurt er niets als je hem aansluit.

Als de head-unit bijvoorbeeld op zoek is naar een FAT32-bestandssysteem en uw USB-stick is NTFS, dan moet u de drive opnieuw formatteren, de muziekbestanden opnieuw plaatsen en het opnieuw proberen.

Het formatteren van een USB-flashstation is niet moeilijk, hoewel het belangrijk is om te bepalen welk type bestandssysteem uw hoofdeenheid kan lezen en er vervolgens voor te zorgen dat u de juiste schijf selecteert om te formatteren. Als er nergens anders een back-up van uw muziek wordt gemaakt, moet u dat ook eerst doen, omdat het formatteren van de flashdrive alle bestanden die u erop had opgeslagen, verwijdert.

Als het wijzigen van bestandssystemen iets is waar je nog nooit mee te maken hebt gehad, wil je misschien meer informatie lezen over het formatteren van een schijf op een Windows-pc of het formatteren op Apple OSX.

Problemen met bestandslocaties van USB-drives

Het laatste veelvoorkomende probleem dat kan voorkomen dat u in uw auto naar muziek luistert vanaf een USB-station, is als de hoofdeenheid naar de bestanden op de verkeerde plaats zoekt. Sommige head-units kunnen de hele schijf scannen, terwijl andere u een rudimentaire bestandsbrowser bieden om bestanden op de schijf te lokaliseren. Maar er zijn enkele head-units waardoor je op een heel specifieke plaats kijkt.

Als je head-unit alleen naar muziekbestanden zoekt in een specifieke map, dan moet je bepalen wat die map is door de gebruikershandleiding te raadplegen of de website van de fabrikant te bezoeken. U moet dan de juiste map op de schijf maken en alle muziekbestanden erin verplaatsen. Daarna zou de head-unit de muziekbestanden probleemloos moeten kunnen lokaliseren.

Luister naar muziek vanaf een USB-stick in uw auto zonder USB-poort

Als je auto die mogelijkheid nog niet heeft, moet je op de een of andere manier een USB-poort aan je autoradiosysteem toevoegen. De eenvoudigste optie is om een FM-zender te gebruiken die zowel een USB-poort als de juiste hardware bevat om muziekbestanden te lezen en af te spelen. Deze functies zijn niet te vinden in elke FM-zender, dus het is belangrijk om de kleine lettertjes te controleren voordat u koopt.

Hoewel FM-zenders niet de beste geluidskwaliteit ter wereld bieden, en ze vaak helemaal niet werken als de FM-band te vol is met krachtige signalen, zijn ze buitengewoon gemakkelijk te gebruiken. Een iets betere optie, in termen van geluidskwaliteit, is om een FM-modulator aan te sluiten, hoewel dit je meestal een aux-poort geeft in plaats van een functionerende USB-poort.

Met een FM-modulator of een head-unit met ingebouwde aux-poort, is het ontbrekende stukje van de puzzel hardware of software die in staat is om de digitale muziekbestanden te decoderen en af te spelen. Dit kan in de vorm van een speciale mp3-speler of een telefoon, maar er zijn ook goedkope oplossingen die in wezen gewoon een MP3-decoder op een bord zijn met een USB-aansluiting, aux-uitgang en stroomkabels, die iets van een doe het zelf alternatief voor het daadwerkelijk vervangen van uw head-unit.

Aanbevolen: