Amazon Echo Show 10 (3e generatie) Review: beweegt met je mee door de kamer

Inhoudsopgave:

Amazon Echo Show 10 (3e generatie) Review: beweegt met je mee door de kamer
Amazon Echo Show 10 (3e generatie) Review: beweegt met je mee door de kamer
Anonim

Amazon Echo Show 10 (3e generatie)

Amazon Echo Show 10 (3e generatie)

Image
Image

We hebben de Amazon Echo Show 10 gekocht zodat onze recensent het op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Met een slim display kun je visueel communiceren met een stemassistent, naast interactie via spraakopdrachten, met een scherm om dingen als foto's, songteksten, video's en recepten weer te geven, wat je algehele ervaring verbetert.

De Amazon Echo Show 10 is een van de meest populaire smart home-hubs die beschikbaar is, omdat het een camera biedt voor videogesprekken, krachtige audio en een groot scherm dat gemakkelijk van een afstand te bekijken is. De Echo Show 10, nu de 3e generatie, heeft een nieuw ontwerp en meer functies dan eerdere modellen. Ik heb de Echo Show 10 getest om erachter te komen hoe deze zich verhoudt tot andere slimme schermen, waarbij ik het ontwerp, de installatie, het geluid, de camera, het scherm, de spraakherkenning en de functies evalueerde.

Ontwerp: een luidspreker met een scherm

De Echo Show 10 (3e generatie) heeft een volledig nieuw ontwerp, waarbij hij afstand neemt van de boxy looks uit het verleden en in de richting van een look die zowel modern als functioneel is. In plaats van een scherm te zijn met een luidspreker in de standaard zoals veel andere Echo Show-modellen, lijkt de Show 3rd Gen meer op een grote luidspreker met een bevestigd scherm. Het scherm wordt via een ring met de luidspreker verbonden, waardoor het scherm kan draaien.

Image
Image

De luidspreker is relatief groot, ongeveer 5 inch lang en ongeveer 5,5 inch in diameter. Er zijn geen bedieningselementen op het luidsprekergedeelte, maar de voedingsadapter wordt aangesloten op een sleuf aan de onderkant van de luidspreker.

Het scherm van de Show is 10,1 inch en de volumeknoppen, microfoon uit-knop en cameraschuifschakelaar zitten bovenop het scherm. In totaal - inclusief scherm en luidspreker - klokt de Echo Show op 9,88 x 6,77 x 9 inch en weegt 5,64 pond. Het is zwaar, ja, maar het is ook bedoeld om op één plek te zitten.

In plaats van een scherm met een luidspreker aan de achterkant, zoals veel andere Echo Show-modellen, is de Show 3rd Gen een grote luidspreker met een scherm eraan.

Echo Shows zijn altijd uitzonderlijke keukengenoten geweest, en de 3e generatie Show 10 is niet anders. Verkrijgbaar in Charcoal of Glacier White, het ziet er strak en stijlvol uit op granieten of kwarts aanrecht, en het doet niets af aan het ontwerp van een keuken.

Configuratieproces: volg de aanwijzingen

Het opzetten van de Echo Show 10 duurt slechts enkele ogenblikken, en het is nog makkelijker als je de Alexa-app al hebt gedownload.

Zodra je de Alexa-app hebt, is het net zo eenvoudig als de Show 10 aansluiten, verbinden met internet en de aanwijzingen volgen. Omdat de Show roteert, is plaatsing vooral belangrijk bij dit apparaat. Het heeft voldoende ruimte nodig om 360 graden te draaien, en je wilt het scherm ook zo kantelen dat je de beste beelden hebt.

Image
Image

Wat is er nieuw: betere camera, roterend scherm en meer

Naast het nieuwe ontwerp heeft de Show 10 (3e generatie) een aantal nieuwe hardwarefuncties. Het roterende scherm zorgt ervoor dat het scherm je door de kamer kan volgen. Dit betekent dat wanneer u aan het bellen bent of een video bekijkt terwijl u kookt, het scherm naar u toe gericht kan blijven zonder dat u het apparaat hoeft aan te passen.

De 3e generatie Show wordt aangedreven door een MediaTek 8183 hoofdprocessor plus een tweede processor met Amazon AZ1 Neural Edge, terwijl de vorige generatie Show een Intel Atom x5-Z8350-processor heeft. De camera is ook verbeterd in de nieuwe Show en gaat helemaal omhoog naar 13 MP. De 2e generatie Show heeft slechts een 5MP-camera en de kleinere Show 8 heeft een 1MP-camera. De luidspreker op de nieuwe Show heeft een indrukwekkende 3-inch woofer en dubbele 1-inch tweeters - een grote verbetering ten opzichte van de dubbele 2-inch drivers en passieve basradiator van de vorige generatie.

Als je aan het bellen bent of een video bekijkt tijdens het koken, kan het scherm naar je toe gericht blijven zonder dat je het apparaat hoeft aan te passen.

Geluidskwaliteit: Fenomenaal

Omdat de nieuwe Echo een robuuste 3-inch woofer en dubbele 1-inch tweeters heeft, wordt het geluid erg luid. Maar muziek klinkt schoon en vervormingsvrij, zelfs op maximale volumeniveaus, en films en shows zijn meeslepend, met krachtige achtergrondmuziek en heldere dialogen.

Om de geluidskwaliteit van luidsprekers te evalueren, heb ik drie favoriete nummers die ik gebruik om te testen: "Titanium" van David Guetta met Sia, "Chains" van Nick Jonas en "Comedown" van Bush. Ik kies deze nummers omdat ze een mix hebben van lage, midden en hoge tonen. De bas van de Echo Show 10 is pittig en aangenaam, terwijl de midden- en hoge tonen nog steeds duidelijk doorkomen.

Ik heb ook comedyshows bekeken zoals 'Modern Family', actiefilms zoals 'Bumble Bee' en YouTube-instructievideo's op Show 10. Als de bas te luid is, kan ik deze aanpassen met de equalizer in de Alexa app, maar ik vond de standaardinstellingen precies goed.

Image
Image

The Show 10 is luid genoeg om muziek af te spelen in mijn hele huis met twee verdiepingen. Ik kan zelfs andere luidsprekers aansluiten als ik betere audio wil, maar dat is niet echt nodig omdat de Show 10 op zichzelf al zo krachtig is. Een ding dat echt indruk op me maakte, is het vermogen van Alexa om mijn spraakopdrachten te horen, zelfs als mijn nummer of tv-programma op vol volume staat.

Dit was een probleem voor mij met andere slimme luidsprekers en schermen (vooral Echo-luidsprekers), waar de verre-veldmicrofoons mijn commando's niet erg goed zouden oppikken in de aanwezigheid van achtergrondgeluiden. De Show 10 mist echter zelden een beat en hoort bijna elk "Alexa" -commando dat ik uitspreek.

Weergave/camerakwaliteit: video-oproepen wissen

De 13MP-camera van de Echo Show is een enorme verbetering ten opzichte van andere Show-modellen, maar het is ook een verbetering ten opzichte van veel andere slimme beeldschermmerken zoals de Nest Hub Max (6,5 MP) en zelfs de grotere Facebook Portal Plus (12,5 MP). Dit zorgt voor videogesprekken van hoge kwaliteit.

Je kunt de Show 10 gebruiken om je huis in de gaten te houden terwijl je weg bent, omdat het in feite fungeert als een bewakingscamera binnenshuis.

Net als de Facebook-portal kan de camera van de show ook pannen en zoomen, met auto-framing om hem tijdens gesprekken op jou gericht te houden. De camera van Echo kan ook draaien om u door de hele kamer te volgen, niet alleen bij oproepen, maar ook wanneer u een video bekijkt of in het algemeen met het scherm communiceert. Je kunt deze functie desgewenst uitschakelen, maar ik vond het buitengewoon nuttig.

De 13MP-camera is niet alleen handig voor oproepen, maar ook voor de beveiliging van je huis. U kunt de Show 10 gebruiken om uw huis in de gaten te houden terwijl u weg bent, omdat het in feite fungeert als een beveiligingscamera voor binnenshuis. Je kunt het scherm verplaatsen en ook een redelijk goed zicht op de kamer krijgen. Als je je zorgen maakt over privacy, kun je de camera blokkeren met behulp van de schuifschakelaar, waardoor het zicht van de camera fysiek wordt belemmerd.

Image
Image

De weergavekwaliteit van de nieuwe Echo Show is niet slecht, maar dit is een gebied waar niet veel is veranderd. Het 10,1-inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het scherm is helder en helder en je kunt shows en video's van een redelijke afstand bekijken. Het heeft ook functies zoals adaptieve kleuren om uw foto's er beter uit te laten zien in verschillende lichtomstandigheden. Er is echter een dikke binnenrand rondom het scherm, en dit doet afbreuk aan de algehele esthetiek. Ik had ook graag een verbetering gezien in de schermresolutie ten opzichte van andere Show-modellen.

Kenmerken: Een complete smart home-hub

Het vermogen van The Show om je te volgen terwijl je door de kamer beweegt, is misschien wel de grootste upgrade, evenals de verbeterde camera waarmee je je huis kunt bewaken en de verbeterde geluidskwaliteit. De Echo Show beschikt echter ook over een Zigbee Hub, temperatuursensor en alle nieuwere Alexa-functies zoals Amazon Sidewalk, Care Hub en Alexa Guard. De stemassistent op de nieuwe Show is dezelfde Alexa als altijd, maar op het scherm kan Alexa je recepten, songteksten, feiten, schema's, de status van je slimme huis en meer laten zien.

De Zibgee-hub betekent dat je Zigbee-compatibele apparaten kunt instellen en beheren, en met een temperatuursensor kun je dingen zeggen als: "Alexa, zet de thermostaten aan als het 80 graden bereikt."

Amazon-trottoir is niet uniek voor de nieuwe Show 10, maar het is een nieuwe optionele functie voor geselecteerde Echo- en Ring-apparaten waarmee ze in feite kunnen fungeren als bruggen naar een gedeeld netwerk waardoor de apparaten beter werken. Care Hub is een andere relatief nieuwe functie voor Alexa waarmee je op afstand kunt inchecken bij je dierbaren.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

De Echo Show 10 (3e generatie) is te koop voor $ 250, maar je kunt hem soms in de uitverkoop vinden voor ongeveer $ 200. Sommigen kijken misschien naar de prijs van $ 250 en denken dat deze veel te hoog is in vergelijking met andere slimme Echo-schermen zoals de Show 8 of Show 5, die respectievelijk $ 110 en $ 80 kosten.

De nieuwe Show 10 biedt echter zoveel meer dan alleen een groter scherm - je krijgt ook een ingebouwde Zigbee-hub, veel beter geluid, de mogelijkheid om je huis te bewaken met een ingebouwde beveiligingscamera, en een scherm dat je volgt terwijl je door de kamer beweegt.

Aan de andere kant, als je gewoon op zoek bent naar een eenvoudig slim display dat foto's kan weergeven, je kan helpen in de keuken, shows en video's kan afspelen, en je niet geeft om de extra toeters en bellen,, bent u misschien gelukkiger met een van de meer betaalbare modellen.

Echo Show 10 (3e generatie) versus Google Nest Hub (2e generatie)

De Google Nest Hub (2e generatie) heeft een kleiner scherm dan de Echo Show 10 en heeft geen camera. Dit betekent dat u alleen spraakoproepen kunt doen - geen video-oproepen - maar het betekent ook dat u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken over het omschakelen van een schuifschakelaar als u privacy van de camera wilt. De Nest Hub 2 heeft een nieuwe slaapvolgfunctie en gebaren, gezien de toevoeging van Soli Radar.

De Nest Hub is ideaal voor diegenen die de voorkeur geven aan het Google Nest-ecosysteem en voor diegenen die een slim scherm willen voor slimme bediening in huis, om te gebruiken als virtuele assistent of om te gebruiken als wekker. De Echo Show 10 is beter voor iemand die de voorkeur geeft aan het ecosysteem van Amazon en een apparaat wil dat kan bellen, muziek kan maken en naar je huis kan kijken als je weg bent. De Nest Hub 2 is aanzienlijk goedkoper dan de Echo Show 10, met een verkoopprijs van $ 100.

De juiste veranderingen maken de 3e generatie Echo Show 10 Amazon's beste display tot nu toe

De functie om met je mee te gaan, in combinatie met een betere camera om te bellen en je huis in de gaten te houden, maken de Echo Show 10 tot een winnaar. Hoewel de prijs hoog is en ik wou dat Amazon de schermresolutie had verhoogd, zijn dit kleine klachten gezien het functionele nieuwe ontwerp en de functies van het apparaat.

Specs

  • Productnaam Echo Show 10 (3e generatie)
  • Productmerk Amazon
  • UPC 840080553399
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 5.6 lbs.
  • Productafmetingen 9,9 x 9 x 6,7 inch.
  • Kleur houtskool, gletsjerwit
  • Garantie 1 jaar (optioneel verlengde garanties beschikbaar)
  • Processor MediaTek 8183 hoofdprocessor plus tweede processor met Amazon AZ1 Neural Edge
  • Motion borstelloze motor +/- 175 graden rotatie
  • Smart Home Hub Zigbee + Stoep
  • Display 10,1-inch touchscreen, roterend scherm met handmatige kanteling
  • Resolutie 1280 x 800
  • Camera 13MP
  • Audio 2.1-systeem: 2 x 1,0-inch tweeters en een 3,0-inch woofer
  • Voice Assistant Alexa
  • Connectiviteit Dual-band, dual-antenne wifi (MIMO), ondersteunt 802.11a/b/g/n/ac wifi, ondersteunt geen ad-hoc (peer-to-peer) wifi Fi-netwerken, inclusief een 802.15.4-radio voor ondersteuning van smart home-apparaten
  • Privacyfuncties Wake word-technologie, streaming-indicatoren, microfoon/camera uit-knop, camerasluiter, mogelijkheid om spraakopnamen te bekijken en te verwijderen, mogelijkheid om beweging uit te schakelen
  • Sensor ALS RGB
  • Inbegrepen Echo Show 10, Glacier White-stroomadapter (30W) / kabel (5 voet), sjabloon voor bewegingsvoetafdruk, snelstartgids

Aanbevolen: