Hoe de Windows-toets op Windows 10 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Windows-toets op Windows 10 uit te schakelen
Hoe de Windows-toets op Windows 10 uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig: voer het draagbare winkill-programma uit.
  • Installeer SharpKeys; stel de Windows-toets in op Turn Key Off.
  • Meest complex: het handmatig bewerken van het Windows-register is een andere optie.

Dit artikel beschrijft de drie beste manieren om de Windows-sleutel in Windows 10 uit te schakelen. Er zijn andere methoden, maar deze werken voor iedereen en bieden verschillende niveaus van controle, ongeacht je ervaringsniveau.

Voer winkill uit om de Windows-toetsen uit te schakelen

De Windows-toets roept het Start-menu op, en wanneer ingedrukt met andere toetsen, kan het andere Windows-gerelateerde snelkoppelingen activeren. Als je merkt dat je dit per ongeluk doet tijdens het gamen, video's kijken, enz., kun je deze afleiding voorkomen door simpelweg de toets uit te schakelen.

Een manier om dit te doen is door een klein, draagbaar programma uit te voeren om Windows-sleutels onmiddellijk uit te schakelen. Het opnieuw inschakelen is net zo eenvoudig als het indrukken van één knop, wat betekent dat u op elk moment kunt schakelen tussen ingeschakelde en uitgeschakelde modus (herstarten is niet nodig, zoals de andere methoden hieronder).

  1. Download winkill en pak de inhoud uit het ZIP-bestand.
  2. Voer WinKill.exe uit vanuit de map. Als u wordt gevraagd om te bevestigen, selecteert u Run.

    Image
    Image
  3. Beide Windows-toetsen zijn standaard onmiddellijk uitgeschakeld. Om ze in te schakelen of snel tussen aan en uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het programmapictogram in het systeemvak (bij de klok) en kiest u Toggle. U kunt ook dubbelklikken op het pictogram.

    Image
    Image

Kies welke Windows-toets u wilt uitschakelen met SharpKeys

Een ander gratis programma klaart de klus ook. Volg deze route als je controle wilt over welke sleutel wordt uitgeschakeld.

  1. Installeer SharpKeys. Er is ook een ZIP-versie op de downloadpagina als u deze liever gebruikt zonder iets te installeren.
  2. Selecteer Toevoegen.
  3. Kies Special: Left Windows (E0_5B) uit de linkerkolom, zorg ervoor dat Turn Key Off (00_00) is geselecteerd in de rechterkolom en selecteer OK.

    Image
    Image

    Om de rechter Windows-toets uit te schakelen, herha alt u deze laatste twee stappen voor Special: Right Windows (E0_5C).

  4. Kies Write to Registry en selecteer vervolgens OK in het bevestigingsvenster.

    Image
    Image
  5. Start uw computer opnieuw op of meld u af om de wijzigingen toe te passen.

Als u de sleutel nodig heeft om weer bruikbaar te zijn, opent u SharpKeys, selecteert u de sleutel in de lijst, kiest u onderaan Delete en voert u dezelfde laatste twee stappen uit vanaf hierboven.

Bewerk het register om de Windows-sleutel uit te schakelen

Niet geïnteresseerd om een programma het voor je te laten doen? U kunt de wijziging zelf handmatig aanbrengen door een nieuwe vermelding in het register te maken en deze een zeer specifieke waarde te geven.

Het register bewerken is eenvoudig, zelfs als u er niet bekend mee bent. Zorg ervoor dat u deze stappen precies volgt zoals u ze ziet, geen uitzonderingen. Deze methode schakelt beide Windows-toetsen uit.

  1. Open de Register-editor. Een snelle manier om daar te komen is door te zoeken naar regedit in het menu Start.

  2. Maak een back-up van het register. Hoewel dit niet per se nodig is voor deze taak, zorgt het maken van een back-up ervoor dat een eenvoudig registerherstel wijzigingen ongedaan kan maken als er iets onverwachts gebeurt tijdens de bewerking.
  3. Navigeer hier met behulp van de mappen aan de linkerkant:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Toetsenbordindeling

  4. Met Keyboard Layout geselecteerd, klik met de rechtermuisknop op het lege gebied aan de rechterkant en ga naar New > Binary Waarde.

    Image
    Image
  5. Noem het Scancode Map.
  6. Dubbelklik op dat nieuw gemaakte item en typ dit (plakken werkt niet):

    00 00 00 00 00 00 00 00 03 00 00 00 00 00 5B E0 00 00 5C E0 00 00 00 00

    Gebruik geen spaties en maak je geen zorgen over de voorloopnummers in de linkerkolom; ze veranderen automatisch terwijl je typt.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK nadat u hebt bevestigd dat de waarden correct zijn.
  8. Sluit Register-editor en meld u af of start opnieuw om de wijzigingen toe te passen.

Om dit ongedaan te maken, voltooi stap 3 en verwijder Scancode Map door er met de rechtermuisknop op te klikken en Delete te kiezen. zal doen, zoals Scancode Map OLD-om de toetsen aan te zetten. Door de naam te wijzigen, kunt u later gemakkelijk terugkeren naar de voornaam als u ze opnieuw wilt blokkeren.

FAQ

    Hoe kan ik de Windows-toets uitschakelen terwijl ik aan het gamen ben?

    De eenvoudigste manier om de Windows-toets tijdens het gamen uit te schakelen, is door een gespecialiseerd gamingtoetsenbord aan te schaffen met een ingebouwde uitschakelfunctie. Sommige games, zoals Starcraft II, bevatten ook een in-game optie om de Windows-toets uit te schakelen.

    Hoe schakel ik de Fn-toets in Windows 10 uit?

    Open uw BIOS-menu tijdens het opstarten en open het systeemconfiguratiemenu. Navigeer naar Action Keys Mode en druk op Enter om de instelling uit te schakelen. Afhankelijk van uw computer kan er ook een instelling Functietoetsgedrag zijn onder de geavanceerde configuratie-opties. In een ander scenario, als je de F1 tot en met F12-toetsen als sneltoetsen hebt ingesteld en je moet op Fn drukken zodat je ze in een app of game kunt gebruiken, druk je op de Fn lock-toets. U hoeft niet meer op Fn te drukken om de toetsen F1 tot en met F12 te gebruiken; je kunt ze gebruiken als standaard F-toetsen. De Fn lock-toets deelt vaak een sleutel met de Esc-knop of Shift-knop.

Aanbevolen: