Een oplaadblok gebruiken om uw iPad snel op te laden

Inhoudsopgave:

Een oplaadblok gebruiken om uw iPad snel op te laden
Een oplaadblok gebruiken om uw iPad snel op te laden
Anonim

De iPad heeft een grotere batterij dan een iPhone, waardoor je meer tijd hebt om te werken en te spelen tussen het opladen door. Dit voordeel komt echter met een prijs. Het opladen van de iPad duurt langer dan het opladen van de kleinere iPhone, maar met het iPad-oplaadblok kun je je iPad sneller opladen. Dit is wat je moet weten.

Laad uw iPad snel op met een iPad-oplaadblok met een hoger wattage

De iPad wordt geleverd met een eigen USB-stroomadapter, ook wel oplaadblok genoemd, die met een bliksemkabel op je apparaat wordt aangesloten. Dit oplaadblok is groter dan de kubus die bij de iPhone wordt geleverd, en dit grotere formaat verta alt zich in meer watt en sneller opladen.

Draai je oplaadblok om om het aantal watt op je steen te zien. Afhankelijk van uw iPad-model is uw oplaadblok een voedingsadapter van 5 W, 10 W, 12 W of 18 W. Hoe hoger het getal, hoe sneller de lading.

Je beschadigt je iPad niet door een adapter met een hoger wattage te gebruiken. Apple gebruikt lithium-ionbatterijen voor zijn producten, die slechts zoveel stroom trekken als het apparaat aankan. U kunt uw iPad aangesloten houden nadat deze volledig is opgeladen zonder uw batterij te beschadigen.

Je kunt bij Apple een oplaadblok met een hoger wattage kopen om de oplaadtijd van je iPad te verkorten.

Image
Image

De iPad-snellader gebruiken

Snel opladen is een methode die Apple heeft ontwikkeld om gebruikers een snelle manier te bieden om hun iPad of iPhone op te laden. Een snelle lading brengt uw batterijniveau in 30 minuten terug tot 50 procent. Deze snellaadmethode werkt op de originele iPad Pro 12.9-inch model, iPad Pro 10,5-inch modellen en nieuwer, en iPhone 8 en nieuwer.

Dit heb je nodig om je iPad snel op te laden:

  • Een Apple USB-C naar Lightning-kabel
  • Elk van deze oplaadblokken van Apple: 18W, 29W, 30W, 61W of 87W
Image
Image

Steek de USB-C-bliksemkabel in je iPad en het oplaadblok en wacht. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, zou je binnen een half uur 50 procent van de batterijduur moeten hebben.

Hoe u uw iPad sneller kunt opladen

Naast het gebruik van het grootste wattage-oplaadblok, zijn er andere manieren waarop u uw iPad sneller kunt opladen. De sleutel is om de batterij de kans te geven om te rusten, zodat deze zich op één ding kan concentreren - opladen - in plaats van tegelijkertijd de batterij leeg te maken met andere toepassingen.

  • Schakel je iPad uit om sneller op te laden. Hoewel het prima is om je iPad te gebruiken tijdens het opladen, neemt de energie die de iPad gebruikt om het scherm te verlichten een deel van de stroom die je probeert op te bouwen weg. Zet je iPad uit, loop weg en laat hem opladen.
  • Zet je iPad in vliegtuigmodus om sneller op te laden Als je je iPad moet gebruiken tijdens het opladen, zet je iPad in vliegtuigmodus als je geen internetverbinding nodig hebt. De vliegtuigmodus bespaart batterijvermogen door de verbinding van uw iPad met Wi-Fi en mobiele netwerken te verbreken. Je hebt geen toegang tot Bluetooth, locatieservices of andere activiteiten waarvoor een internetverbinding vereist is. U krijgt toegang tot de vliegtuigmodus op het startscherm door omhoog of omlaag te vegen om het Control Center te zien. Tik op het vliegtuig pictogram. De iPad gaat in de vliegtuigmodus en er verschijnt een vliegtuigpictogram op de statusbalk van het scherm.

Sneller opladen tijdens het gebruik van uw iPad

Als u uw iPad met internettoegang moet gebruiken tijdens het opladen, zijn er een paar dingen die u tijdelijk kunt aanpassen om de batterij te sparen, zodat uw iPad sneller op vol vermogen kan werken:

  • Verlaag de helderheid van het schermDe helderheid van het scherm is waarschijnlijk het grootste batterijverbruik. Verschuif het naar de minimale helderheid zodat u het scherm kunt lezen, maar laag genoeg om de batterij te sparen. Ga naar Settings > Display & Brightness om de helderheid te dimmen.
  • Sluit alle apps die je niet gebruikt. Veeg alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd om ze te sluiten.
  • Achtergrondverversing van apps uitschakelen Het is mogelijk dat uw apps niet voortdurend hun inhoud moeten vernieuwen terwijl u ze niet gebruikt, wat de levensduur van uw batterij kan verkorten. Om de achtergrondvernieuwing uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Achtergrondapp vernieuwen en selecteert u welke apps u wilt stop met vernieuwen op de achtergrond.
  • Locatieservices op apps uitschakelen. Ontdek welke apps locatieservices gebruiken door naar Instellingen > Privacy > Locatieservices te gaan. Schakel alle apps uit die om locatie vragen.
  • Meldingen uitschakelen. Meldingen komen met tussenpozen van andere apps die niet eens open zijn, die batterijvermogen verbruiken. Ga naar Instellingen > Meldingen en selecteer de apps waarvan je de meldingen wilt uitschakelen.
  • Schakel Bluetooth & Handoff uit. Naast het uitschakelen van Bluetooth, kunt u Handoff uitschakelen door naar Settings > General > Handoff te gaan en uit te schakelen de functie.

Aanbevolen: