Hoe u uw telefoonnaam op Android kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoonnaam op Android kunt wijzigen
Hoe u uw telefoonnaam op Android kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Stock Android: Ga naar Instellingen > Bluetooth > Apparaatnaam > voer de nieuwe naam > vinkje icoon.
  • Samsung: Ga naar Instellingen > Over de telefoon > Apparaatnaam > voer de nieuwe naam > Opslaan.
  • Het is om privacyredenen een goed idee om een unieke naam in te stellen; u kunt de telefoonnaam meerdere keren wijzigen.

Dit artikel leert je hoe je de apparaatnaam van je telefoon op Android kunt wijzigen en welke beperkingen daarbij horen.

Hoe u uw telefoonnaam op Android kunt wijzigen

Het wijzigen van de naam van uw Android-telefoon is slechts een paar stappen verwijderd, zodat u weet waar u moet zoeken. Hier leest u hoe u uw telefoonnaam op Android kunt wijzigen.

De meeste Android-telefoons gebruiken dezelfde terminologie, maar het kan zijn dat u moet letten op termen als Telefoonnaam of zelfs Apparaatnaam.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Bluetooth.
  3. Tik op Apparaatnaam.

    Image
    Image
  4. Voer de nieuwe naam voor je telefoon in.
  5. Tik op het vinkje.
  6. Uw Android-telefoon is nu hernoemd.

    Image
    Image

De naam op een Samsung-telefoon wijzigen

Het wijzigen van de naam van je telefoon op een Samsung-telefoon lijkt erg op elkaar, maar er zijn enkele kleine verschillen. Hier leest u hoe u de naam van uw Samsung-telefoon kunt wijzigen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Over de telefoon.
  3. Tik op Apparaatnaam.
  4. Voer de nieuwe naam voor je telefoon in.
  5. Tik op Opslaan.
  6. Uw Samsung-telefoon is nu hernoemd.

Waarom moet ik mijn telefoonnaam wijzigen?

Het is niet essentieel om je telefoonnaam te wijzigen, maar het kan wel handig zijn om dit te doen. Hieronder staan een paar redenen waarom het een slimme zet is om je telefoonnaam te wijzigen.

  • Het verbetert de veiligheid. Over het algemeen wordt de aanwezigheid van uw telefoon overal geadverteerd via Bluetooth. Je telefoonnaam is hoe anderen hem kunnen identificeren, dus als je de wereld laat weten dat je de nieuwste headset hebt, wil je misschien liever je identiteit beschermen.
  • Het is makkelijker om te zien in een menigte. Bent u uw telefoon kwijt en probeert u deze via Bluetooth op te sporen? Een gepersonaliseerde naam kan het gemakkelijker maken om virtueel te herkennen of voor anderen om te identificeren wiens telefoon het is.
  • Het is gemakkelijker om te koppelen met apparaten. Als je in een huishouden vol telefoons woont, is het gewoon makkelijker om je telefoon te koppelen met Bluetooth-luidsprekers en andere apparaten als deze een unieke naam heeft.
  • Het helpt je je telefoon te identificeren. Als u meerdere telefoons bezit, is het gemakkelijker om ze een specifieke naam te geven, zoals Sally's telefoon in plaats van Telefoon 1.
  • Het is leuk! Je telefoon is je telefoon; waarom zou u het geen naam geven die uw persoonlijkheid weerspiegelt? Net als het hernoemen van een router, is het een leuke, nerdy manier om je te onderscheiden van de rest.

Zijn er beperkingen aan het wijzigen van uw telefoonnaam?

Niet echt. Er zijn geen limieten voor het aantal keren dat u de naam van uw apparaat wijzigt, zodat u het kunt wijzigen wanneer en wanneer dat nodig is. Dat is wat het zo eenvoudig maakt om eigenzinnige grappen te maken voordat je overschakelt naar iets verantwoordelijkers als dat nodig is.

Vermijd het gebruik van aanstootgevende namen omdat het in openbare scenario's als onbeleefd kan en zal worden beschouwd, maar laat anders je fantasie de vrije loop. Zorg ervoor dat u zich dit wel herinnert de volgende keer dat u uw Android-telefoon aan een ander apparaat wilt koppelen.

FAQ

    Hoe wijzig ik de naam van mijn beller-ID op Android?

    Hoe u de naam van uw beller-ID wijzigt, hangt af van uw telefoonmaatschappij. Mogelijk moet u de klantenservice bellen, of u kunt dit online doen.

    Hoe wijzig ik mijn Google-naam op mijn Android?

    Als u de naam van uw Google-account op Android wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Google > Beheer uw Google Account > Persoonlijke info. Tik op je naam om deze te wijzigen en tik vervolgens op Opslaan.

    Hoe hernoem ik mijn iPhone?

    Ga naar Instellingen > Algemeen > Over > Naam. Tik op X naast je naam en voer een nieuwe naam in. Je kunt je iPhone-naam ook wijzigen via iTunes.

Aanbevolen: