Hoe u twee of meer subwoofers in uw thuisbioscoop kunt aansluiten en instellen

Inhoudsopgave:

Hoe u twee of meer subwoofers in uw thuisbioscoop kunt aansluiten en instellen
Hoe u twee of meer subwoofers in uw thuisbioscoop kunt aansluiten en instellen
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: sluit de ene ontvangeruitgang aan op de ene subwoofer en de tweede op de andere subwoofer.
  • De eenvoudigste: gebruik een RCA Y-adapter om twee parallelle laagfrequente audiosignalen naar twee afzonderlijke subwoofers te sturen.

Dit artikel geeft een overzicht van het aansluiten van meerdere subwoofers in een thuisbioscoopomgeving.

In surround sound wordt de subwoofer aan zijn eigen kanaal toegewezen. Het is waar de ".1" in "Dolby 5.1" of "7.1" vandaan komt. Het wordt ook wel het LFE (Low-Frequency Effects) kanaal genoemd.

Het feit dat je een subwoofer in een thuisbioscoopopstelling hebt, betekent niet dat je de basimpact krijgt die je nodig hebt of wilt. Als je een grote of onregelmatig gevormde kamer hebt, of als je akoestische problemen hebt, heb je misschien meer dan één subwoofer nodig.

Subwoofers zorgen voor die lage frequentie-impact die elk solide thuisbioscoopsysteem nodig heeft. Ze leveren de energieke explosie van explosies in sci-fi en actiefilms en de oomph van bas en kickdrums in muziek.

Voordat u een tweede subwoofer toevoegt, moet u enkele basistaken voor het plaatsen van de ruimte en het basbeheer uitvoeren om te zien of u de beste prestaties ha alt uit de subwoofer die u al heeft.

Meer dan één subwoofer aansluiten

Als je merkt dat je een extra subwoofer nodig hebt, is het misschien de moeite waard om te investeren in een van hetzelfde merk en hetzelfde model. Dit maakt hetzelfde weergaveprofiel voor lage frequenties mogelijk voor uw kamer.

Met wat extra aandacht kun je echter subwoofers van verschillende grootte combineren, zoals een grotere 12-inch sub met een kleinere 10 of 8-inch sub of subwoofers van verschillende merken en modellen. Houd rekening met eventuele verschillen in uitgangsvermogen, grootte en frequentiebereik.

Voordat u een secundaire subwoofer koopt, moet u ervoor zorgen dat deze de aansluitingen heeft die nodig zijn om binnen de drie mogelijke opstellingsopties hieronder te passen.

De oplossing met twee subwoofers

Hier zijn de drie manieren om twee subwoofers toe te voegen aan een thuisbioscoopsysteem:

Als je een thuisbioscoopontvanger hebt die slechts één subwoofer-voorversterkeruitgang heeft (soms gelabeld Pre-Out, Sub Out, LFE of Subwoofer Out), gebruik dan een RCA Y-Adapter om twee parallelle laagfrequente audio te verzenden signalen naar twee aparte subwoofers

Image
Image

Als uw thuisbioscoopontvanger twee subwooferuitgangen heeft, sluit u een van de uitgangen aan op de ene subwoofer en de tweede op de andere subwoofer

Image
Image

Als een van uw subwoofers zowel een RCA Line-in als Line out-verbindingsoptie heeft, kunt u de pre-out van de subwoofer van uw home theater-receiver aansluiten op de line-in van uw subwoofer en vervolgens de line-out van de subwoofer aansluiten op de line- in van een tweede subwoofer

Image
Image

Drie of vier subwoofers aansluiten

Als je van plan bent drie of vier subwoofers te gebruiken, is de beste optie om ervoor te zorgen dat alle subwoofers RCA- of LFE-lijnuitgangen hebben en ze in serie aan elkaar te koppelen met een reeks subwooferkabels.

Als dat niet mogelijk is, heb je misschien een thuisbioscoopontvanger nodig met twee subwoofer-voorversterkeruitgangen die je moet splitsen zodat je maximaal vier subwoofers kunt voeden. Zoals je je kunt voorstellen, betekent dat veel kabels.

De draadloze subwooferoptie

Een extra truc voor het aansluiten van een subwoofer is om draadloos te gaan. MartinLogan en een paar andere fabrikanten maken draadloze subwooferadapters die subwoofer-audiosignalen kunnen verzenden naar respectievelijk twee of vier draadloze compatibele subwoofers. Blijf in dit geval indien mogelijk bij Sunfire- of MartinLogan-subs, maar de systemen kunnen elke subwoofer met RCA-lijningangen aanpassen aan een draadloze sub.

Als u andere draadloze subwooferkits dan Sunfire en Velodyne overweegt, controleer dan de specificaties van de fabrikant of de gebruikershandleiding om er zeker van te zijn dat de draadloze zender werkt met meer dan één compatibele draadloze subwoofer of draadloze ontvanger die is aangesloten op een bedrade subwoofer.

Image
Image

The Bottom Line

Ongeacht hoeveel subwoofers je gebruikt, je moet voor elk apparaat de beste plek in de kamer vinden. Dit vereist veel luisteren en bewegen, samen met nauwkeurige instellingsaanpassingen om het beste resultaat voor uw luisteromgeving te krijgen.

De overwegingen en opties die hierboven zijn besproken, zijn ontworpen om te worden gebruikt met standaard actieve subwoofers. Als u passieve subwoofers gebruikt, heeft u een extra aparte externe versterker(s) nodig om elke passieve subwoofer van stroom te voorzien.

Meerdere subs kopen en instellen om het beste resultaat te krijgen, kan een duur en tijdrovend project zijn. Als je denkt dat je de taak niet aankunt om dit zelf te doen, raadpleeg dan een thuisbioscoopexpert om je kamer en huidige opstelling te evalueren om te zien of je echt meerdere subs nodig hebt om de beste basprestaties te krijgen.

Aanbevolen: