Hoe Quantum Computing uw volgende telefoon kan beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe Quantum Computing uw volgende telefoon kan beschermen
Hoe Quantum Computing uw volgende telefoon kan beschermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Quantumcomputing kan hackers helpen uw gegevens te stelen, maar ze ook veilig te houden.
  • Samsung heeft de Galaxy Quantum 2 aangekondigd, een telefoon met ingebouwde kwantumcryptografietechnologie.
  • De Quantum 2 bevat een chip die beweert het kleinste willekeurige kwantumgetal ter wereld te zijn, bedoeld om gegevens veilig te houden.
Image
Image

Smartphones krijgen kwantumchips om hen, jou en je gegevens te beschermen tegen hackers.

Samsung heeft de Galaxy Quantum 2 aangekondigd, de tweede telefoon met ingebouwde kwantumcryptografietechnologie. Het bevat een chip die beweert 's werelds kleinste kwantumgenerator voor willekeurige getallen te zijn, en werkt door willekeurige ruis op te vangen met een LED en een CMOS-beeldsensor. De Quantum 2 maakt deel uit van het groeiende gebruik van kwantumtechnologie om het computergebruik te versnellen en mogelijk onbreekbare codes te maken.

"Kwantumcryptografie zal de coderingsstandaard zijn die nodig is voor het beveiligen van onze gegevens, communicatie en onze apparaten in de toekomst", zei Attila Tomaschek, een onderzoeker bij ProPrivacy, in een e-mailinterview. "Zodra kwantumcomputing mainstream wordt, zullen bestaande wiskundig gebaseerde versleutelingsstandaarden verouderd raken, waardoor ze in feite niet in staat zijn om adequate beveiliging te bieden."

Willekeurige nummers Houd uw gegevens veilig

Zodra kwantumcomputing gewone codes kan kraken, kunnen we een privacynachtmerrie krijgen, waarschuwen experts.

"Het zijn niet alleen onze foto's, contactlijsten, locatiegegevens en berichten die we moeten beschermen, het zijn ook onze zeer gevoelige financiële, gezondheids- en biometrische gegevens die we nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze nooit in verkeerde handen terechtkomen’, zei Tomaschek."De hoeveelheid gegevens die we dagelijks opslaan en verzenden op onze smartphones is immens."

Image
Image

Moderne cryptografie maakt gebruik van willekeurige getallen om codes te maken die moeilijk te breken zijn, en "goede willekeurige getallen maken het verschil tussen goede cryptografie en slechte cryptografie", zei Jacob Ansari, een cyberbeveiligingsexpert bij Schellman & Company, in een e-mail interview. "Deze telefoon maakt gebruik van een nieuwe manier om willekeurige getallen af te leiden voor conventioneel cryptografisch gebruik, en het kan superieur blijken te zijn aan andere manieren om dit te doen."

Maar Ansari zei dat de Quantum 2-chip "effecten vrij ver verwijderd zijn van wat de gebruiker ervaart, dus het is moeilijk om hieruit te meten hoe mobiele apparaten gebruik zullen maken van andere soorten kwantumcomputerfuncties, cryptografisch of anderszins."

Beveiliging van deze apparaten, en de gegevens die ze bevatten, is dus van het grootste belang.

Fabrikanten zijn verwikkeld in een wapenwedloop om telefoongegevens te beschermen tegen toekomstige kwantumtechnologie die hackers zouden kunnen gebruiken. Kwantumcomputers zullen bewerkingen exponentieel sneller en efficiënter uitvoeren dan de huidige reguliere computertechnologie kan, zei Tomaschek. Een kwantumcomputer kan gemakkelijk de huidige coderingsmethoden kraken.

"Dus we zullen moeten vertrouwen op kwantumversleuteling om onze gegevens te beveiligen op manieren die de huidige, traditionele versleutelingsmethoden gewoon niet kunnen", voegde hij eraan toe. "Gebaseerd op de principes van de kwantummechanica en de inherente willekeur en onvoorspelbaarheid ervan, heeft kwantumversleuteling in wezen de capaciteit om onze gegevens en communicatie volledig onhackbaar te maken."

Binnenkort beschikbaar in een winkel bij jou in de buurt?

De Samsung Quantum 2 staat gepland voor later in april in Zuid-Korea, maar er is geen beschikbaarheid in de VS aangekondigd. Sommigen voorspellen echter dat telefoons met kwantumchips tegen het einde van het jaar in de VS zullen aankomen.

"Op voorwaarde dat de nieuwe Samsung-telefoons die klaar zijn voor kwantumcrypto succesvol zijn op de Zuid-Koreaanse markt, en gezien de snel ontwikkelende aard van kwantumcomputing, denk ik dat het niet ver weg zal zijn", zei Tomaschek. "Quantum crypto zal waarschijnlijk in de VS verschijnen voordat we het weten."

Bedrijven racen om crypto-veilige technologieën te ontwikkelen, naast die in smartphones. In een e-mailinterview wees Paul Lipman, CEO van Quantum Operators, op Oxford's Quantum Dice, een pionier op het gebied van embedded quantum random number generators, en Crypto Quantique, dat IoT-quantumveilige root-of-trust ontwikkelt, gebaseerd op de fysica van kwantum tunneling.

"We bewaren de meest persoonlijke gegevens, transacties en intieme details van ons leven op onze smartphones", zei Lipman. "Beveiliging van deze apparaten, en de gegevens die ze bevatten, is dus van het grootste belang. Het genereren van echt willekeurige coderingssleutels is cruciaal voor verbeterde beveiliging, en kwantum is het enige mechanisme van de natuur om echte willekeur te genereren."

Aanbevolen: