Nieuwe gadgetclaims om de batterij van uw telefoon te beschermen

Inhoudsopgave:

Nieuwe gadgetclaims om de batterij van uw telefoon te beschermen
Nieuwe gadgetclaims om de batterij van uw telefoon te beschermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Canal Battery Guard is een nieuw apparaat dat beweert de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen door oververhitting te minimaliseren.
  • De Canal Battery Guard-gadget wordt aangesloten tussen een standaard oplaadblok en een USB-oplaadkabel.
  • De gizmo is beschikbaar voor pre-order op Kickstarter en wordt naar verwachting volgend jaar verzonden.
Image
Image

Het is niet jouw verbeelding. De batterij van uw smartphone gaat niet zo lang mee als toen u hem voor het eerst kocht. Maar een nieuw apparaat is bedoeld om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen door oververhitting tot een minimum te beperken.

De Canal Battery Guard is een apparaat dat wordt aangesloten tussen een standaard oplaadblok en een USB-oplaadkabel. Door de app te gebruiken om verbinding te maken via Bluetooth en de tijd in te stellen waarop je 's ochtends wakker wordt, houdt de Battery Guard de batterij koel en beschermd tegen de schadelijke temperaturen die de levensduur kunnen verkorten tijdens het opladen 's nachts, aldus het bedrijf.

De Battery Guard regelt het hele laadproces om de opwarming en schade veroorzaakt door continu opladen te minimaliseren.

"Onze voorlopige tests hebben aangetoond dat de Battery Guard de snelheid van batterijverval kan halveren of de levensduur van de batterij kan verdubbelen", Nick Kshatri, mede-oprichter van Canal Electronics, de maker van de Battery Guard, zei in een e-mailinterview. "Dit vermindert niet alleen de angst voor een lege batterij van gebruikers gedurende de dag, maar het stelt hen ook in staat hun telefoon langer te bewaren. Het langer houden van telefoons is beter voor het milieu, omdat het minder elektronisch afval oplevert, en het is ook veel kosteneffectiever."

Beperkte levensduur

Een typische lithium-ionbatterij voor telefoons gaat ongeveer drie jaar mee, wat volgens fabrikanten ongeveer 300 tot 500 oplaadcycli is. Daarna da alt de batterijcapaciteit met zo'n 20%. Volgens Apple gaan iPhone-batterijen naar verwachting minstens 500 volledige oplaadcycli mee voordat de capaciteit onder de 80% zakt.

Image
Image

"Bij het opladen van een lithium-ionbatterij wordt het lithium aangetrokken door de anode, die is gemaakt van grafiet", zei Gavin Harper, een onderzoeksmedewerker aan de Universiteit van Birmingham die batterijtechnologie bestudeert, in een e-mailinterview. "Tijdens de ontlading wordt niet al het lithium verwijderd en na verloop van tijd vormt zich een film op het oppervlak van de anode.

"Dit is gemaakt van lithiumatomen-lithiumoxide en lithiumcarbonaat. Dit verslechtert de prestaties van de batterij terwijl deze zich ophoopt, omdat het de lithium in de weg staat om te interageren met het grafiet."

Van klas tot kickstarter

Kshatri en een groep vrienden kwamen vier jaar geleden op het idee voor de Battery Guard toen ze samen studenten waren in een eerstejaars technische klas aan de Universiteit van Pittsburgh. Eerder dit jaar wonnen ze een prijs van $ 5.000 om het idee te helpen realiseren. Sindsdien hebben ze hun idee naar Kickstarter gebracht.

Er zijn andere producten op de markt die beweren de levensduur van de batterij te verlengen door het laadproces te stoppen zodra de telefoon 100% heeft bereikt, ook bekend als overladen, hoewel Kshatri zegt dat ze verschillen van hun product.

"Dit is duidelijk anders dan ons product, omdat de Battery Guard het hele laadproces regelt om de opwarming en schade veroorzaakt door continu opladen te minimaliseren," zei Kshatri. "Bovendien is het concept van 'overladen' dat deze producten beweren te verhelpen een mythe. Telefoons zijn slim genoeg om te stoppen met opladen wanneer ze vol zijn."

Dit verlicht niet alleen de angst voor een lege batterij van gebruikers gedurende de dag, maar stelt hen ook in staat hun telefoon langer te houden.

Vergeleken met andere vergelijkbare producten, zegt Kshatri dat andere apparaten niet zo ver gaan als de Battery Guard, en legt uit dat je hiermee "het laadproces kunt aanpassen, omdat je precies kunt instellen wanneer je wilt dat je telefoon klaar is volledig opgeladen. Zo ha alt u het meeste voordeel uit het laadproces op basis van uw specifieke schema."

Image
Image

Je kunt de Battery Guard vooraf bestellen voor $ 15 via een Kickstarter-campagne, die eindigt op 17 december. Na de campagne zegt het bedrijf dat de leveringen in juli 2021 beginnen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om de Battery Guard en ontvang het eerder in maart.

In de nooit eindigende zoektocht naar een langere levensduur van de batterij, zou de Battery Guard een mijlpaal kunnen zijn als het zijn beloften waarmaakt en als het ooit uit de diepten van Kickstarter tevoorschijn komt. Vergeet in de tussentijd niet om je ABC (Always Be Charging) te volgen.

Aanbevolen: