Waarom ik de nieuwe Surface Laptop 4 wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe Surface Laptop 4 wil
Waarom ik de nieuwe Surface Laptop 4 wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe Microsoft Surface Laptop 4 is een verleidelijk alternatief voor de MacBook-reeks.
  • Hoewel het ontwerp van de Laptop 4 niet veel is veranderd, kun je nu een nieuwe blauwe kleur kiezen voor de 13,5-inch modellen.
  • Prijzen beginnen bij $ 999 voor de AMD-versie en $ 1.299 voor het Intel-model.
Image
Image

Mijn MacBook Pro werkt perfect, maar de nieuwe Surface Laptop 4 van Microsoft belt me van over de digitale kloof.

Hoewel de meeste Windows-laptops plakkerig en lelijk zijn, is de Surface Laptop 4 een vorm waar zelfs een Mac-fan van zou kunnen houden. Het ziet eruit als iets dat Apple zou hebben ontworpen als het bedrijf zich bijzonder brutalistisch voelde. De Laptop 4 heeft hetzelfde elegante, dunne en lichte ontwerp dat wordt gedeeld door de hele lijn Surface-apparaten.

Ik ben een grote fan van het Surface-ontwerp en ik gebruik de Windows Surface Pro 7-tablet graag. De Surface-laptop lijkt een uitstekende vervanging te zijn als mijn MacBook ooit kapot zou gaan.

Ik gebruik Powerbooks al tientallen jaren en ze hebben me nog nooit in de steek gelaten. Ik krijg hetzelfde gevoel van zorgvuldig ontwerp als ik de Surface-gadgets gebruik.

Solide ontwerpregels

Het ontwerp van de Surfaces is niet veel veranderd ten opzichte van het vorige model. Er is nu de mogelijkheid om een nieuwe blauwe kleur te kiezen op de 13,5-inch modellen. Net als de MacBook Air is de Surface bijna de perfecte balans tussen draagbaarheid en bruikbaarheid. Het oppervlak is 0,57 inch dik, vergeleken met de 0,63 inch van de Air.

Een gebied waar de Surface de MacBook verslaat, is het gebruik van de getextureerde Alcantara-stof voor de polssteun. Ik gebruik een Alcantara-toetsenbord met de Windows Surface Pro 7-tablet en het materiaal geeft het een zacht, fluweelachtig gevoel dat computergebruik een veel persoonlijkere en plezierigere ervaring maakt.

Ik denk ook dat Microsoft wint op de afdeling coole accessoires voor de Surface-lijn. Ik gebruik de bijpassende Surface Mobile Mouse, die ik ten zeerste aanbeveel vanwege het strakke ontwerp en de geweldige bruikbaarheid. Voor degenen die herhaalde stressverwondingen willen voorkomen, is er het Surface Ergonomic Keyboard, dat snel en responsief is, en hetzelfde luxe aanvoelende Alcantara-materiaal heeft dat beschikbaar is op de Surface Laptop 4.

Ik heb nog geen Surface Laptop 4 in handen gekregen, maar ik vermoed dat hij alle, weliswaar energiezuinige, taken aankan die ik er op zal gooien.

Ik gebruik tegenwoordig bijna geen Mac-specifieke programma's. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het gebruik van de MacBook als een veredelde Chromebook, waarbij ik moet afdwalen tussen Gmail, Google Docs en Chrome-browsesessies.

Ik heb in de MacBook geïnvesteerd, zelfs met mijn bescheiden eisen, omdat ik de ongelooflijke bouwkwaliteit van Apple-producten waardeer. Ik gebruik Powerbooks al tientallen jaren en ze hebben me nog nooit in de steek gelaten. Ik krijg hetzelfde gevoel van zorgvuldig ontwerp als ik de Surface-gadgets gebruik.

Met de nieuwe Surface-lijn kun je kiezen tussen AMD- of Intel-processors en schermformaten van 13,5 en 15 inch. Je krijgt ofwel Intel's nieuwste 11e generatie processors of AMD's minder presterende Ryzen 4000-serie processors.

Als u kiest voor een 15-inch model, kunt u AMD-opties selecteren die beginnen met het $ 1.299 AMD Ryzen 7 4980U-model met 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte.

U kunt dit model configureren met maximaal 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte voor $ 1.699. De duurdere Intel 15-inch modellen springen uit op $ 1.799 voor de Core i7 1185G7 met 16 GB RAM en 512 GB aan opslag of ga voor het hele varken met 32 GB RAM en 1 TB opslagruimte voor $ 2.399.

Geprijsd om te concurreren

Prijzen beginnen bij $ 999 voor de AMD-versie en $ 1.299 voor het Intel-model. U krijgt een enkele USB-C-poort, één USB-A-poort, een hoofdtelefoonaansluiting en de eigen oplaadpoort van Microsoft.

Image
Image

De prijs van de Surface Laptop 4 is bijna hetzelfde als wat je zou betalen voor een MacBook Air. De Air is voor veel mensen de standaardaanbeveling geworden als basislaptop en het lijkt erop dat Microsoft een geloofwaardig alternatief biedt.

Er zijn zelfs gevallen waarin ik zou beweren dat Windows een betere keuze is dan een Mac. Microsoft Word heeft bijvoorbeeld een veel gemakkelijker te gebruiken lay-out in de Windows-versie.

Outlook voor Windows verslaat ook in bijna alle opzichten de Mac-weergave. De Windows Hello-aanmelding voor gezichtsherkenning is een verrassend handige en snelle manier om het wachtwoordspel te verslaan.

De Surface ziet eruit als een waardige concurrent van de MacBook. Ik kan niet wachten om er een proefrit mee te maken.

Aanbevolen: