Waarom ik de nieuwe slimme bril van Facebook wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe slimme bril van Facebook wil
Waarom ik de nieuwe slimme bril van Facebook wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik kijk ernaar uit om de nieuwe slimme bril van Ray-Ban Stories uit te proberen.
  • De frames van $ 299 hebben twee camera's aan de voorzijde voor het vastleggen van video en foto's.
  • Ik hou van het idee om muziek en telefoontjes door mijn bril te laten binnenstromen.
Image
Image

Ik geef toe dat ik een van die mensen was die de veel verguisde slimme bril van Google Glass wilde hebben.

Het Google Glass-project ging in vlammen op, maar Facebook blaast het idee nieuw leven in met zijn eerste slimme bril, gemaakt in samenwerking met Ray-Ban, genaamd Ray-Ban Stories. Ik hoop de verhalen te pakken te krijgen, en ik heb goede hoop dat ik er niet eens uit zal zien als een 'glazen gat'.

De nieuwe verhalen zijn momenteel beschikbaar voor $ 299. De frames hebben twee camera's aan de voorzijde voor het vastleggen van video en foto's. Er zit een fysieke knop op de bril om op te nemen, of je kunt zeggen: "Hey Facebook, maak een video" om ze handsfree te bedienen.

Het beste van de nieuwe verhalen is dat ze er niet uitzien als een slimme bril.

Slimme specificaties

Het beste van de nieuwe verhalen is dat ze er niet uitzien als een slimme bril. Ze lijken op een typische Ray-Ban-zonnebril als je de cameralenzen aan weerszijden van het montuur kunt negeren.

De dubbele geïntegreerde 5MP-camera's van Ray-Ban Stories zijn bedoeld om je dagelijkse gebeurtenissen vast te leggen vanuit een first-person perspectief. Je kunt de wereld opnemen zoals je die ziet, foto's maken en video's van maximaal 30 seconden maken met de opnameknop of handsfree met spraakopdrachten van Facebook Assistant.

Google's Glass werd op grote schaal gepand als een potentieel privacyprobleem. Als knipoog naar het privacydilemma hebben de Ray-Ban Stories een vast bedrade opname-LED die oplicht om mensen in de buurt te laten weten wanneer je een foto of video maakt.

The Stories doet ook dienst als koptelefoon in de open lucht. Gestroomlijnde luidsprekers met open oor zijn ingebouwd en de audio-array met drie microfoons van Ray-Ban Stories levert naar verluidt een rijkere spraak- en geluidsoverdracht voor oproepen en video's. Het bedrijf zegt dat beamforming-technologie en een algoritme voor het onderdrukken van achtergrondruis een verbeterde belervaring bieden, zoals je zou verwachten van een speciale hoofdtelefoon.

Natuurlijk, aangezien Facebook de verhalen maakt, gaan ze allemaal over het delen van je leven. Ray-Ban Stories is gekoppeld aan de nieuwe Facebook View-app, zodat je je standpunt, verhalen en herinneringen kunt delen met vrienden en volgers op sociale media.

Met de Facebook View-app op iOS en Android kun je inhoud die is vastgelegd op de slimme bril importeren, bewerken en delen met apps op je telefoon: Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat en meer. Je kunt ook inhoud opslaan op de filmrol van je telefoon en van daaruit bewerken en delen.

Mijn nieuwe look?

Ik draag niet vaak een zonnebril, maar voor de Stories maak ik misschien een uitzondering. Ik ben een sukkel voor alles dat me meer informatie geeft, en een slimme bril lijkt de natuurlijke volgende stap na het constante pingen van mijn iPhone 12 Pro Max en Apple Watch Series 6.

Ik hou van het idee om muziek en telefoontjes door mijn bril te laten binnenstromen. Een koptelefoon in de open lucht kan ook een veiligheidsvoorziening zijn. Ik heb een paar close calls gehad die bijna werden aangereden door auto's in de drukke straten van New York City terwijl ik naar mijn AirPods Pro luisterde. De mogelijkheid om belangrijke geluiden langs muziek of telefoongesprekken te laten druppelen is aantrekkelijk.

Image
Image

Ik ben echter niet helemaal verkocht aan de fotofunctie van de verhalen. Ik kon situaties zien waarin het handig zou zijn om camera's in mijn bril te hebben. Ik maak bijvoorbeeld vaak een foto van mijn auto als ik hem parkeer, zodat ik niet vergeet waar ik hem heb gelaten. Snelle bladwijzers in de vorm van foto's zouden handig zijn in dit soort situaties.

Aan de andere kant lijkt het idee om foto's te maken met mijn bril in sociale situaties ronduit bizar en opdringerig. Zeg, ik ben met vrienden, en ik begin rustig ons gesprek op te nemen. De LED brandt op de Stories en iedereen in de buurt realiseert zich plotseling dat ze op camera staan. Ik kan precies nul situaties bedenken waarin dit gepast of leuk zou zijn.

Maar kwesties als privacy en het maken van geschikte video's verminderen mijn vreugde niet voor de pure James Bond-achtige tovenarij beloofd door de Ray-Ban Stories. Ik hoop alleen dat niemand beseft dat ik een slimme bril draag.

Aanbevolen: