Fixing Xapofx1_5.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Fixing Xapofx1_5.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten
Fixing Xapofx1_5.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Aangezien het xapofx1_5 DLL-bestand een van de vele bestanden is in de Microsoft DirectX-softwarecollectie, worden xapofx1_5.dll-problemen op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met DirectX.

DirectX wordt gebruikt door de meeste Windows-games en geavanceerde grafische programma's, dus xapofx1_5.dll-fouten verschijnen meestal alleen bij gebruik van deze programma's, zoals de Arma 3, Rise of the Triad en Dead Island-videogames.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door xapofx1_5.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, enz.

Xapofx1_5.dll Fouten

Image
Image

Er zijn veel manieren waarop xapofx1_5.dll-fouten op uw pc kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende specifieke xapofx1_5.dll-foutmeldingen die u mogelijk te zien krijgt:

  • Xapofx1_5. DLL niet gevonden
  • Het bestand xapofx1_5.dll ontbreekt
  • Bestand xapofx1_5.dll niet gevonden
  • Het programma kan niet starten omdat xapofx1_5.dll op uw computer ontbreekt. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.
  • Xapofx1_5.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
  • Slechte afbeelding (XAPOFX1_5.dll)

De xapofx1_5.dll-foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar wordt meestal gezien bij videogames. Of het nu een spel of een ander programma is, de fout verschijnt meestal wanneer de toepassing wordt gestart, maar kan ook worden gezien tijdens de installatie terwijl het programma DirectX-bestanden probeert bij te werken of te valideren.

Zoals hierboven vermeld, zijn Arma 3, Rise of the Triad en Dead Island slechts enkele voorbeelden van videogames die een xapofx1_5.dll-fout kunnen zien, maar nogmaals, dit kan gebeuren voor elke game die DirectX gebruikt.

Hoe Xapofx1_5.dll fouten te herstellen

Download het xapofx1_5.dll-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn verschillende redenen waarom dat nooit een goed idee is. Als je deze al hebt, verwijder deze dan onmiddellijk en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen.
  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat dit de fout xapofx1_5.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt alle ontbrekende DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestanden.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de xapofx1_5.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

    Het is mogelijk dat u eerst een back-up van het bestand moet maken, het originele DLL-bestand moet verwijderen en dan DirectX moet installeren. Probeer dit als zowel deze stap als stap 2 het probleem niet hebben opgelost. Het is bekend dat het verwijderen van xapofx1_5.dll specifiek Bad Image-fouten (XAPOFX1_5.dll) verhelpt, maar u kunt het proberen voor een gerelateerde foutmelding als u die niet ziet.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met xapofx1_5.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.
  5. Herstel het xapofx1_5.dll-bestand van het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om de fout op te lossen, probeer dan de xapofx1_5.dll afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: