Hoe Google Docs te openen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs te openen
Hoe Google Docs te openen
Anonim

Google Documenten is een handige manier om documenten te maken, te bewerken en te delen tussen verschillende platforms. Maar het kan verwarrend zijn wanneer u probeert een programma op uw computer te openen of als u er een moet bewerken in een ander programma zoals Microsoft Word.

Hieronder staat alles wat je moet weten, of het nu gaat om het openen van een die je zelf hebt gemaakt of een die iemand met je heeft gedeeld. We zullen ook bespreken hoe u een nieuw document kunt maken met alleen Google Documenten (geen aparte tekstverwerker nodig) en wat u moet doen als u een Word-bestand moet openen of een GDOC-bestand moet converteren naar een indeling die werkt met Word.

Deze stappen werken met elke moderne webbrowser die op elk besturingssysteem draait, inclusief Windows, macOS en Linux.

Een nieuw document maken

Het openen van een gloednieuw document is eenvoudig: ga naar uw Google Documenten en log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd. Van daaruit kunt u een nieuw bestand maken door Blank te selecteren of een vooraf gemaakt document uit de sjabloongalerij te kiezen.

Image
Image

Als je geen sjablonen ziet, open dan het menu linksboven, kies Instellingen en schakel vervolgens het bekijken van sjablonen in.

Een document openen dat u bezit

Het openen van een Google-document dat je zelf hebt gemaakt, is net zo eenvoudig als het maken van een nieuw document. Er zijn twee manieren om dit te doen, afhankelijk van hoe u het wilt lokaliseren:

  1. Open uw Google Docs-account en zoek of blader door totdat u het document vindt. Klik eenmaal om het te openen of klik met de rechtermuisknop en kies Open in nieuw tabblad.

    Image
    Image
  2. Open je Google Drive en blader door de map waarin het bestand zich bevindt.

    Image
    Image

Een GDOC-bestand openen vanaf uw computer

Als u uw bestanden op uw computer opslaat via de back-up- en synchronisatiesoftware van Google, zult u merken dat alle documenten worden opgeslagen met de GDOC-bestandsextensie om een Google-document aan te geven.

Image
Image

Je kunt twee dingen doen met deze bestanden:

  • Dubbelklik erop om het te openen in Google Docs in uw browser.
  • Volg de stappen onderaan deze pagina om het GDOC-bestand in MS Word te openen.

Een document openen dat met u is gedeeld

Er zijn een paar manieren om een Google-document te openen dat iemand met je heeft gedeeld, afhankelijk van hoe de gebruiker het heeft gedaan.

Een document dat expliciet met u is gedeeld (de eigenaar heeft uw e-mailadres toegevoegd bij het delen van het bestand) is beschikbaar op uw pagina 'Gedeeld met mij' op Google Drive. Als dat niet helpt, probeer dan dit:

  1. Bezoek Google Drive.
  2. Selecteer de pijl naast de zoekbalk bovenaan en verander Type in Documents.
  3. Verander Eigenaar in Niet van mij of Specifieke persoon als je weet wie het heeft gedeeld het bestand met jou.

    Image
    Image
  4. Selecteer SEARCH om de resultaten te filteren en selecteer vervolgens het bestand om het te openen in Google Docs.

    Image
    Image

Soms delen mensen bestanden alleen via een openbare link, dus je moet op de link klikken om het document te openen. Deze URL's zijn niet gemakkelijk op te sporen, omdat ze via een e-mail of sms naar u kunnen worden verzonden of op een webpagina kunnen worden weergegeven.

De derde manier om een gedeeld Google Documenten-bestand te openen, is door naar de e-mailmelding te gaan (niet alle gedeelde documenten komen op deze manier, maar sommige wel). Selecteer de Open in Docs knop in het bericht.

Image
Image

Microsoft Word-bestanden gebruiken met Google Docs

Google Docs en MS Word kunnen hun bestandstypen combineren. Google Documenten kan dus documenten uit Word bewerken en als dat nodig is, kunt u uw Google-documenten downloaden in een indeling die Word begrijpt.

Doe dit als je Google Docs wilt gebruiken om Word-bestanden te bekijken of te bewerken:

  1. Bezoek Google Docs.
  2. Selecteer het mappictogram aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Kies Upload.

    Image
    Image
  4. Kies Selecteer een bestand op uw apparaat.
  5. Dubbelklik op het MS Word-bestand om het uploaden te starten. Het wordt geopend in Google Docs.

Om het omgekeerde te doen, zodat Google Docs-bestanden in Word worden geopend, moet u het bestand in het juiste formaat opslaan:

  1. Open het document in Google Docs.
  2. Ga naar File > Download en kies Microsoft Word (.docx).

    Image
    Image
  3. Sla het DOCX-bestand op uw computer op. Zolang DOCX-bestanden zijn ingesteld om in Word te worden geopend (hier leest u hoe u dat in Windows doet), hoeft u alleen maar te dubbelklikken.

Aanbevolen: