ADOC File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

ADOC File (What It Is & How to Open One)
ADOC File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een ADOC-bestand is een AsciiDoc-bestand.
  • Open er een met een teksteditor.
  • Converteren naar PDF of HTML met Asciidoctor.

Dit artikel legt uit wat ADOC-bestanden zijn, inclusief hoe je er een opent en hoe je er een opslaat in een ander formaat.

Wat is een ADOC-bestand?

Een bestand met de ADOC-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een AsciiDoc-bestand. Kortom, ze worden gebruikt om een tekstbestand in platte tekst weer te geven in een formaat dat gemakkelijk leesbaar is, zoals HTML of PDF.

AsciiDoc is een opmaaktaal voor het schrijven van zaken als softwaredocumentatie en notities, maar het kan ook worden gebruikt als formaat voor onder andere eBooks of diavoorstellingen. Daarom geeft de extensie aan dat het bestand de AsciiDoc-taal gebruikt om deze informatie op te slaan.

ADOC-bestanden zijn anders dan DDOC-, DOC-, DOCX- en ODT-bestanden.

Image
Image

Meer over ADOC-bestanden

In tegenstelling tot andere opmaaktalen, zijn ADOC-bestanden heel gemakkelijk te gebruiken, omdat het gewoon tekstbestanden zijn die door iedereen in hun onbewerkte tekstvorm kunnen worden gelezen, zelfs zonder de taal te begrijpen.

Bestanden in het AsciiDoc-formaat blijven meestal niet in een bestand met de. ADOC-extensie, maar worden in plaats daarvan geschreven met de AsciiDoc-taal en vervolgens vertaald naar HTML, PDF of een ander op tekst gebaseerd formaat. Je kunt hieronder zien hoe je dat doet.

Als uw bestand geen AsciiDoc-bestand is, kan het in plaats daarvan een Authentica Secure Office Protected Word Document-bestand zijn.

Hoe een ADOC-bestand te openen

Aangezien AsciiDoc-bestanden platte tekstbestanden zijn, kan elke teksteditor er een openen. Bekijk onze favorieten in deze lijst met beste gratis teksteditors, maar andere werken ook, zoals de Kladblok-toepassing die in Windows is ingebouwd.

Aangezien de meeste teksteditors bestanden met deze extensie waarschijnlijk niet herkennen, moet u eerst de teksteditor openen en vervolgens het ADOC-bestand openen via de menu's van het programma.

ADOC-bestanden gebruiken meestal een speciale syntaxis zoals dubbele punten, punten en haakjes, zodat een AsciiDoc-processor de platte tekst kan weergeven in een formaat dat gemakkelijk te lezen is. U kunt hier meer over leren in Asciidoctor's AsciiDoc Syntax Quick Reference guide.

Authentica Secure Office beveiligde Word-documentbestanden kunnen worden geopend met Signa Web.

Misschien heeft u een programma op uw pc dat probeert het bestand te openen wanneer u erop dubbelklikt of erop dubbelklikt. Als dit het geval is, en u wilt dat wijzigen, raadpleeg dan Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen om Windows een ander programma te laten gebruiken om het ADOC-bestand te openen.

Een ADOC-bestand converteren

Je kunt een AsciiDoc-bestand vertalen naar HTML, PDF, EPUB en andere formaten met behulp van de Asciidoctor-processor. Zie de handleiding Convert Your First AsciiDoc File op de Asciidoctor-website om te leren hoe. Voordat u dat echter kunt doen, moet u Asciidoctor installeren.

Er zijn geen bestandsconversieprogramma's bekend die een Authentica Secure Office Protected Word Document-bestand naar een ander formaat kunnen converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen met een ADOC-opener of -converter, dan heb je waarschijnlijk niet echt met dit bestandsformaat te maken. Het is gemakkelijk om een ander formaat met dit formaat te verwarren, omdat sommige bestandsextensies erg op elkaar lijken.

Beschouw als voorbeeld ADO-bestanden. Ze zien eruit als ADOC-bestanden, maar zijn in werkelijkheid Adobe Photoshop Duotone Options-bestanden die alleen met Photoshop kunnen worden geopend. Andere omvatten de ActivDox Document-indeling die de ADOX-bestandsextensie gebruikt, en Scanstudio 16 Color Image-bestanden (ADC).

Iets anders dat je kunt proberen als je een ADOC-bestand hebt, maar geen van de bovenstaande tools lijkt compatibel, is om te gebruiken, ga je gang en open het met een teksteditor en kijk rond voor een soort identificerende informatie die zou kunnen verklaren het formaat.

Onthoud echter dat zelfs nadat je dit allemaal hebt geprobeerd, het nog steeds mogelijk is dat het formaat van het ADOC-bestand gewoon te obscuur is. De software kan bijvoorbeeld alleen beschikbaar zijn vanaf de installatie-cd van een hardwareapparaat, maar niet online.

Aanbevolen: