MNY File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

MNY File (What It Is & How to Open One)
MNY File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een MNY-bestand wordt door financiële software gebruikt om financiële gegevens op te slaan.
  • Open er een met Microsoft Money als je die hebt, of Money Plus Sunset.
  • Converteer er een naar het QIF-formaat van Quicken met Money Plus Sunset.

Dit artikel legt uit wat een MNY-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen of converteren.

Wat is een MNY-bestand?

Een bestand met de MNY-bestandsextensie wordt gebruikt met de nu stopgezette Microsoft Money-financieringssoftware. Het programma kan financiële rekeningen opslaan voor controle-, spaar- en investeringsrekeningen, zodat meerdere rekeninggegevens in één bestand kunnen staan.

Microsoft's financiële app gebruikt ook bestanden met de. MBF (My Money Backup) extensie, maar die wordt gebruikt om een MNY-bestand aan te geven waarvan een back-up is gemaakt voor archiveringsdoeleinden.

Image
Image

Hoe een MNY-bestand te openen

Microsoft Money werd stopgezet in 2009, maar je kunt je MNY-bestanden nog steeds openen met Money Plus Sunset, Microsoft's eigen vervanging voor het programma dat niet alleen dit formaat ondersteunt, maar ook soortgelijke zoals MNE, BAK, M1, MN, MBF en CEK.

Money Plus Sunset is beperkt tot het openen van Money-bestanden die afkomstig zijn van de Amerikaanse versies van de software.

Sommige andere financiële programma's, zoals Quicken, openen ook MNY-bestanden, maar alleen voor conversie naar de bestandsindeling van dat programma. De stappen om dit te doen zijn vrij eenvoudig en worden hieronder uitgelegd.

Het bestand kan achter een wachtwoord worden beveiligd. Als je het niet kunt openen omdat je het wachtwoord bent vergeten, probeer dan de Money Password recovery tool. Het is niet gratis, maar er is een demo die nuttig kan zijn. We hebben dit niet getest.

Een MNY-bestand converteren

De meeste bestandstypen kunnen worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter, maar het MNY-formaat is daar niet een van. De beste manier om er een te converteren is met een financiële/geldapplicatie die het formaat herkent.

Als u momenteel Money Plus Sunset gebruikt, maar bezig bent met het overbrengen van uw gegevens naar Quicken, kunt u de File > Export van de vorige gebruikenmenu om uw financiële informatie op te slaan in een Quicken Interchange Format (. QIF) bestand, dat vervolgens kan worden geïmporteerd in Quicken.

Als u niet wilt dat uw MNY-bestand in de QIF-indeling blijft, kunt u het QIF-bestand met QIF2CSV gebruiken om de gegevens naar de CSV-indeling te converteren, die u vervolgens in Excel of een ander spreadsheetprogramma kunt gebruiken. Deze tool kan het QIF-bestand ook opslaan in PDF en Excel's XLSX- en XLS-formaten.

Quicken kan een MNY-bestand converteren naar een bestand dat werkt met zijn software via Quicken's File > File Import > Microsoft Money-bestand menu. Als u dit doet, wordt een nieuw Quicken-bestand gemaakt met de informatie in het MNY-bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Als Microsoft Money of Money Plus Sunset uw MNY-bestand niet openen, zorg er dan voor dat u de bestandsextensie niet verkeerd leest. Sommige bestanden hebben een zeer vergelijkbare bestandsextensie, maar hebben helemaal niets met elkaar te maken.

MNB-bestanden, gebruikt door MuPAD, is een voorbeeld.

Aanbevolen: