DDOC File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

DDOC File (What It Is & How to Open One)
DDOC File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige DDOC-bestanden zijn digitale handtekeningbestanden die werken met DigiDoc4 Client.
  • Andere zijn macrobestanden of grafische bestanden.

Dit artikel legt uit wat een DDOC-bestand is en hoe je er een kunt openen.

Wat is een DDOC-bestand?

Een bestand met de DDOC-bestandsextensie is een DigiDoc digitaal handtekeningbestand dat versleutelde gegevens opslaat.

. DDOC is de bestandsextensie die wordt gebruikt in het DigiDoc-formaat van de eerste generatie, terwijl de nieuwste versie. BDOC gebruikt en staat voor een binair documentbestand. Gecodeerde DigiDoc-bestanden gebruiken in plaats daarvan het achtervoegsel. CDOC.

Deze DigiDoc-formaten zijn ontwikkeld door RIA. U kunt meer lezen over het bestandsformaat dat wordt gebruikt met DigiDoc op hun DigiDoc-bestandsindelingen pagina.

Als het geen DigiDoc-bestand is, kan uw specifieke DDOC-bestand een Digital Mars C-, C++- of D-macrobestand zijn. Een ander mogelijk formaat kan een grafisch bestand zijn dat wordt gebruikt met Apple's nu stopgezette MacDraw-software.

Image
Image

Hoewel ze er hetzelfde uitzien, hebben DDOC-bestanden helemaal niets te maken met ADOC-bestanden of Microsoft DOC- en DOCX-bestandsindelingen.

Hoe een DDOC-bestand te openen

DigiDoc4 Client zou DDOC-bestanden op Windows, Linux en macOS moeten kunnen openen. Er is ook de DigiDoc iOS-app en DigiDoc voor Android.

Deze software wordt ook gebruikt om door de overheid uitgegeven identiteitskaarten te verifiëren, zodat het zowel kan controleren of een document is ondertekend als documenten (zoals Excel-, Word- of PDF-bestanden) kan opslaan in dit gecodeerde handtekeningformaat.

Afhankelijk van de versie die u gebruikt, kunt u deze waarschuwing zien wanneer u het bestand probeert te openen:


Het huidige bestand is een DigiDoc-container die officieel niet meer wordt ondersteund. U mag geen handtekeningen toevoegen aan of verwijderen uit deze container

DigiDoc kan ook andere documentformaten openen, waaronder niet alleen BDOC, ADOC en EDOC, maar ook ASICE, SCE, ASICS, SCS en PDF.

We weten niet helemaal zeker hoe DDOC-bestanden ermee werken, maar als het jouwe geen DigiDoc-bestand is, is het waarschijnlijk geassocieerd met Digital Mars-compilers.

MacDraw was een vectortekenprogramma dat in 1984 met Mac-computers werd uitgebracht. Het evolueerde in 1993 naar MacDraw Pro en vervolgens naar ClarisDraw, maar kan niet meer worden gedownload of gekocht. Het is waarschijnlijk hoogst onwaarschijnlijk dat uw bestand iets te maken heeft met MacDraw.

Je specifieke bestand kan worden opgeslagen in een formaat dat niets te maken heeft met een van de formaten die hier al zijn genoemd, in welk geval een totaal ander programma nodig is om het te openen. Als je denkt dat dit waar is, probeer het dan te openen met een gratis teksteditor om te zien of er identificeerbare tekst is die je kan helpen begrijpen met welk programma het bestand is gemaakt. U kunt die informatie vervolgens gebruiken om een DDOC-viewer of -editor te onderzoeken.

Als een programma op uw computer DDOC-bestanden probeert te openen maar dit niet zou moeten doen, of als u deze extensies per ongeluk hebt gekoppeld aan een niet-gerelateerd programma (zoals MS Word), is het eenvoudig om deze standaardtoepassing "openen met" te wijzigen. doen in Windows.

Een DDOC-bestand converteren

Een gratis bestandsconverter is normaal gesproken de beste manier om het ene bestandsformaat naar het andere te converteren, maar het is onduidelijk of er conversietools zijn die deze DDOC-formaten ondersteunen.

De enige andere manier om een bestand te converteren, is door de software te gebruiken waarmee het wordt geopend, via de optie voor opslaan of exporteren. Dit is misschien mogelijk met DDOC-bestanden die worden gebruikt met Digital Mars-software, maar we denken niet dat dit ook geldt voor DigiDoc-bestanden.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Zoals je in de opmerking bovenaan deze pagina hebt gelezen, gebruiken sommige bestandsindelingen bestandsextensies die eruitzien alsof ze aan elkaar gerelateerd kunnen zijn, zoals DOC en DDOC. Dit is meestal een verkeerd begrip van de indelingen, wat tot problemen kan leiden wanneer u ze probeert te openen.

DOC-bestanden worden bijvoorbeeld geopend in tekstverwerkerprogramma's en kunnen niet worden gebruikt met DigiDoc of andere DDOC-compatibele software. Hetzelfde geldt andersom, waar DDOC-bestanden niet compatibel zijn met Microsoft Word-programma's of andere teksteditors.

Dit concept kan worden toegepast op andere bestandsextensies en hun gerelateerde formaten, zoals DCD-bestanden, die DesignCAD-tekeningbestanden of met DisCryptor versleutelde databases kunnen zijn. DivX-descriptorbestanden die de bestandsextensie DDC en DDCX gebruiken, zijn een ander voorbeeld.

Als je niet echt een DDOC-bestand hebt, onderzoek dan de echte bestandsextensie van het bestand om te zien welk programma je moet bekijken, bewerken of converteren.

Aanbevolen: