HWP File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

HWP File (What It Is & How to Open One)
HWP File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een HWP-bestand is een Hanword Document-bestand.
  • Openen en bewerken met OpenOffice Writer of LibreOffice Writer.
  • Converteren naar DOCX, PDF, etc. met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft wat een HWP-bestand is, alle verschillende manieren waarop u een HWP-bestand kunt bekijken of bewerken en hoe u er een kunt converteren naar een meer herkenbare indeling zoals DOCX, RTF of PDF.

Wat is een HWP-bestand?

Een bestand met de HWP-bestandsextensie is een Hanword-documentbestand, of soms een Hangul-tekstverwerkerbestand genoemd. Dit formaat is gemaakt door het Zuid-Koreaanse bedrijf Hancom.

Het lijkt op het DOCX-formaat van Microsoft Word, behalve dat het Koreaanse geschreven taal kan bevatten, waardoor het een van de standaard documentformaten is die door de Zuid-Koreaanse overheid wordt gebruikt.

Image
Image

HWP is ook een afkorting voor dingen die niets met een tekstverwerker te maken hebben, zoals Hewlett-Packard Company (zijn oude aandelensymbool, vervangen door HPQ) en gezondheids- en welzijnsplan.

Hoe een HWP-bestand te openen

Waarschijnlijk is de snelste manier om een HWP-bestand te bekijken, het uploaden naar Cloud HWP Viewer. Het biedt een ongelooflijk eenvoudige manier om niet alleen het document te bekijken, maar er ook tekst uit te kopiëren, afbeeldingen op te slaan en het document af te drukken, allemaal zonder iets op uw computer te hoeven installeren.

Gebruik voor bewerkingsondersteuning OpenOffice Writer of LibreOffice Writer, twee volledig gratis en krachtige tekstverwerkerprogramma's. Weet echter dat wanneer u het document in een van deze programma's opslaat, u een ander formaat moet kiezen (zoals DOC of DOCX) omdat ze het terugschrijven naar een HWP-bestand niet ondersteunen.

Microsoft biedt ook een gratis tool om het formaat te openen, genaamd Hanword HWP Document Converter. Als u dit installeert, kunt u Word gebruiken om het HWP-bestand te openen door het te converteren naar DOCX.

Microsoft Office, OpenOffice en LibreOffice kunnen HWP-bestanden alleen openen als ze zijn gemaakt met Hangul '97. Nieuwere versies van het HWP-bestand kunnen niet met deze toepassingen worden gebruikt.

Hancom Office is een andere HWP-viewer/editor, maar deze is alleen gratis tijdens de proefperiode. Het kan niet alleen HWP-bestanden openen, maar ook HWPX- en HWT-bestanden, die vergelijkbare bestandsindelingen zijn. Deze gratis bestandsviewer ondersteunt ook andere Hancom Office-indelingen, zoals CELL, NXL, HCDT, SHOW en HPT, evenals MS Office-bestandsindelingen.

Hancom Office Online, ook niet gratis, laat je HWP-bestanden online bekijken.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen zodat het juiste programma opent HWP-bestanden.

Een HWP-bestand converteren

Als u al een van de bovenstaande HWP-editors gebruikt, zoals LibreOffice Writer, kunt u de HWP exporteren of converteren naar DOC, DOCX, PDF, RTF en andere documentindelingen.

Met de hierboven gelinkte Cloud HWP Viewer kunt u het document downloaden als een HTML-bestand. Het dumpt ook alle afbeeldingen van het document in een aparte map om ze gemakkelijk te kunnen bekijken.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet wordt geopend nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare bestandsextensie, hoewel de indelingen volledig niets met elkaar te maken hebben.

Je zou bijvoorbeeld Hedgewars Saved Game- of Demo-bestanden, die de HWS- en HWD-bestandsextensie gebruiken, kunnen verwarren met een HWP-bestand. Dit soort bestanden worden gebruikt met het Hedgewars-spel en kunnen niet worden geopend met een van de bovenstaande HWP-openers/editors.

WPH is een ander voorbeeld waarbij dezelfde bestandsextensie-letters worden gebruikt, maar in plaats van gerelateerd te zijn aan een documentbestandsformaat, zijn ze eigenlijk in het Phoenix BIOS-bestandsformaat en worden ze gebruikt als BIOS-bestanden.

Aanbevolen: